Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Alca1985 taky tam mám něco o bublině, tak se můžu zítra podívat co přesně .-) Ale co to znamená si teď nejsem jistá
První transfer dělal Vodička, ten psal bubliny 6mm pod fundem
Druhý dělal Hejtmánek a tan píše bubliny ++ (ale o místě kde jsou už nic)
Takže jeden píše o místě a druhy zas pluska
. Plusko znamená kladný znak, tak snad dobré znamení
![]()
Tak dnes prvni ultrazvuk pred KET, 11DC folikul 20mm a sliznice 9mm, ve ctvrtek jdu zase na kontrolu, bude se zjistovat jestli folikul prasknul a transfer podle toho po, ut, nebo st. Cekala jsem, ze mi da ovitrell na prasknuti, ale asi to chteji udelat uplne prirozene, tak budu doufat, ze do ctvrtka praskne.
@Janiikaa dneska mas transfer, drzim pesti aby se embryjko pekne rozmrazilo ![]()
@Alca1985 a jak se citis ty? Vse v poradku?
To je hezký folikul už!
Zajímavý postup, doteďka jsem myslela že musí vědět přesný den prasknutí aby věděli kdy udělat transfer
Asi to poznají na ultrazvuku a někdy míň znamená víc
! Zatím je to v pořádku, zatím nekrvácím
Ale dole už je to nějak prokrvené (oteklé) a tak to mívám před menstruací
Promiňte za popis ![]()
Janiikaa: Taky držím palečky ať jde dneska všechno bez problémů!!!
@Alca1985 no ja si taky prave pak rikala, co kdyz praskne uz treba zitra, ze to nemuzou odhadnout. No ale to me napadlo az venku. Byla jsem tak zmatena, ze me nedali injekci, ze jsem nevedela ktera bije
no zase musim verit, byl Vodicka, tak jsem klidnejsi. A kdy ti ma menstruace prijit/neprijit?
To znám, taky mě vždycky napadnou otázky až venku
Vodička by už měl mít zkušenosti, tak nezbude nic jen mu věřit a pak věřit bojovníčkovi ![]()
Při 1 ET jsem začala 8 den po ET mírně špinit a pak i krvácet a 9 den jsem už hodně krvácela.
Dneska jsem 7 den po ET, takže kritická doba se blíží ![]()
@Alca1985 zitra uz by si mohla i zkusit testik
ja nevim jestli budu mit odvahu, naposled jsem chtela cekat na krev, ale stejne jsem to dostala tri dny pred testem z krve.
Mohla ale nevím jestli na to budu mít odvahu
Na jedné straně už bych to chtěla vědět ale na druhé mám strach ze zklamání ![]()
Ahoj holky, dekuju ze jste na me myslely. Embryjko uz je u me, transfer delal Vodicka, jsem to ani necitila. Jen jedno me vrta hlavou mela jsem sliznici jen 7,5 a pri minule kontrole 10.Pry se po ovulaci muze srazit, jen aby nebylo neco spatne ![]()
@Janiikaa tak sláva, já už si říkala, že nepíšeš
asi i záleží kdo ti to měří, já v papírech taky měla 14mm a pak v den transferu jen 12mm. Myslím, že 6mm je minimum a asi by ti ho ani neudělali kdyby to bylo špatně. Ve stimulovaném ti sliznice rostla líp? já byla včera 11DC na ultrazvuku,sliznice 9mm a folikul 20mm. Chci se zeptat, tobě píchli Ovitrell aby prasknul folikul?u mě se totiž čeká až praskne sám, ve čvtrtek tam zase musím, jestli už je prasklý. Tak zase mě šrotuje v hlavě, jak může vědět kdy prasknul a kdy je nejvhodnější vložení.
Jo, někde jsem to četla když jsem předtím hledala informace o děložní sliznici. Odpovídal tam doktor (myslím že z Heliosu) a ten psal že Utrogestan může sliznici tzv. zmenšit o 1-2mm. A taky si myslím že záleží kdo to jak měří.
Jestli jsi mezi tím nekrvácela, tak to je O.K. Mě se ptali jestli jsem nekrvácela ale jen kvuli tomu, že jsem předtím při 1 IVF/ET špinila (krvácela). A teď při 2 IVF/ET jsem měla před OPU sliznici 12mm (Vodička) a v den ET jsem byla nejdřív na UZ a pan Dr. Hejtmánek mě naměřil 11mm a ve zprávě z transferu mám napsané 10mm (takže o 1-2hod.později) a to mi ET dělal taky Hejtmánek. A pochybuju že za ty ani 2hod. ta sliznice klesla.
A taky si myslím že v děloze není všude stejně vysoká sliznice a také existují mimoděložní těh. ve vejcovodů a tam není zas tak velká sliznice! Neboj to bude dobré!!!
Teď jen věřit že to bojovníček zvládne a odpočívat!
![]()
@Kudrlinka85 me rikala Latalova ze bud ovitrele a tim padem se vi kdy presne ovulace je nebo se to necha uplne prirozene a zase dojdu na utz. Taky jsem cetla ze se to da poznam podle progesteronu, tak mozna ti ve ct vemou krev. Ja si vybrala ovitrele. Takze tak. Ale co mi vcera rikal Vodicka tak je pro co nejvetsi prirozenost. Takze zalezi na koho narazis. Jo Vodicka se divil proc beru tolik ultrose a zmensil mi to na 2-0-2. Ze to neni potreba
@Janiikaa tak snad přirozenost přinese ovoce, taky bych si radši vybrala Ovitrell, už bych tam nemusela ve čtvrtek jezdit.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.