Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych tam se synem šla pouze na to focení.
Dcera byla taky nemocná, když se fotili na ročenku, vezla jsem ji tam jenom na to focení. Učitelky mi to samy nabídly.
Resila jsem to se synem dneska, od doktorky jsme zajeli do skolky, chvilku jsem na nej pockala nez se vyfotil, a hura domu…
Taky chodíme jen na focení nemocní. Je to na pár minut, nic hrozného. A když dělali ty umělecké fotky jednotlivců, vzali jsme i mladšího bráchu a fakt nádhera.
Já bych nešla, ale ne kvuli soplum, nejak mi ty školkový fotky nenadchli, kluk taky nechtěl
Hlavně bych se domluvila s učitelkama. Furt budeš tahat nemocné dítě do školky, ikdyž jen na skok. Nedje o ty učitelky jako takové a jejich názor, ale ostatní maminky můžou mít oprávněné námitky, že jejich dítě je neustále ze školky nemocné (vrátí se po nemoci a hups na něj bacil z jiného nemocného dítěte, které má být doma), ano, byť tam budete jen na skok. Já bych to neřešila, mě by to nevadilo, zdůtazňuju jen, že jiné maminky mohou mít jiný striktnější názor. Prostě učitelky asi ví, jaké rodičovstvo je a co se asi bude dít. No a požádala bych třeba o přednější blejsknutí, abyste fakt vypadli obratem.
@Anonymní píše:
Holky mám dotaz. Syn chodí od září do školky a zítra se budou fotit. Jenže od pondělí je doma s kašlem a rýmou. Jinak je v pohodě, nemá horečku, jakoby ani nebyl nemocný. Napadlo mě, co ho vzít zítra do školky jen na to focení a pak hned domů. Nebo je to blbost a hold nebude mít fotku? Díky za názory
U nás to funguje tak, že obvykle rodiče s nemocným prckem přijdou, vyfotí se a jdou domů.
Učitelka jim to většinou stejně nabídne sama.
V opačném případě bych se ale samozřejmě nejdřív domluvila.
Zavolala bych do skolky, zda s tim budou souhlasit. Vzala bych ho jen na foceni a pak domu. Cas ti muzou rict ucitelky.
U nás se na focení s marodem mohlo. A školkové fotky byly ve valné většině pěkné.
Dcera měla focení dnes, od včera má horečky, takže jsem ji nikam netáhla. Zas tak moc mi ty fotky v hlavě neleží. A to jsou to její první školkové fotky. No co, je prostě nemocná.
Ahoj, trochu z jineho konce a zasadni dotaz. V jakem obleceni se deti foti? Na strankach skolky je „foceni, vanocni motiv“.
Fotí se normálně oblečené. Naše děti letos: Kluk triko a džíny, holka rolák a sukně. No, trochu jsem je sladila, protože jsme chtěli, aby se fotili spolu. Jinak radím dát jedno tričko jiné barvy pro jistotu, že by mělo pozadí totožnou barvu s tím vašim původně vybraným. ![]()
@tulipán Tak nevím, co je na tom tak zásadního - prostě v slušném čistém oblečení. Šatičky, košile, svetřík…Nechápu, co je na tom k řešení.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky mám dotaz. Syn chodí od září do školky a zítra se budou fotit. Jenže od pondělí je doma s kašlem a rýmou. Jinak je v pohodě, nemá horečku, jakoby ani nebyl nemocný. Napadlo mě, co ho vzít zítra do školky jen na to focení a pak hned domů. Nebo je to blbost a hold nebude mít fotku? Díky za názory