Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobré ráno,
prosím o krátký názor, nemám teď moc času googlit a načítat nějaké studie. Koupila jsem si přípravek na regeneraci nehtů a ve složení je formaldehyd. Docela mě to překvapilo, protože jsem myslela, že to je karcinogen. Jaká je prostupnost nehtem a účinky na zdraví? Nejsem chemik, ani zdravotník, tak se ptám na názor, používaly byste to?
Děkuji.
Ne, nepouzivala bych. A ano, najdes ho i v nekterych lacich na nehty. Pak se samozrejme daji koupit prirodni a bio prostredky a ty byvaji bez formaldehydu atd.
@Jana525 díky, já jsem taky na vážkách. Jako nepotřebuji přírodní a bio, ale ten formaldehyd jako karcinogen 1. třídy mě teda trošku překvapil. Doporučila mně to kamarádka jako zázrak na nehty a já káča blbá objednala po netu a teď jen koukám, co mně to dorazilo ![]()
Copak je to za zázrak? Já měla jeden prostředek a dala si ho na nehty a bolely ne ještě dva dny po sundání zázraku
Klidně bych to použila. Množství, které si naneseš na nehty neudělá s tvým zdravím vůbec nic, to bys to musela používat sakra dlouho a po pořádných dávkách.
@XYZ1234 píše:
@Jana525 díky, já jsem taky na vážkách. Jako nepotřebuji přírodní a bio, ale ten formaldehyd jako karcinogen 1. třídy mě teda trošku překvapil. Doporučila mně to kamarádka jako zázrak na nehty a já káča blbá objednala po netu a teď jen koukám, co mně to dorazilo
Me uz neprekvapuje vubec nic
zijeme ve zvlastnim svete