Formulář E411 Rakousko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Formulář E411 Rakousko
Ráda bych se poradila s někým, kdo má zkušenost s formulářem E411 a s jeho vyplněním na sociálce. Dnes jsem tam byla a chtěla pouze potvrdit, že beru měsíčně přídavky na tři děti, což je 500 a 2×610,– Kč. Jsem rozvedená, žiju s přítelem, mám dvě děti z prvního manželství a s přítelem dvouletou dcerku a paní na sociálce mě lustrovala, jako bych byla něco neskutečného, už jen to, že jsem rozvedená! Místo potvrzení jsem vyfasovala další formuláře domů pro mě a přítele, chtějí po mě doložit jeho příjem až do roku 2012 nebo alespoň výplatní pásky a ještě mě sjela, proč beru přídavky tady a ne v Rakousku. Vysvětlovala jsem jí, že přídavky beru už 11 let, co se narodila nejstarší dcera, žijeme tady, mám tady mateřskou, pouze přítel pracuje v Rakousku, je pendler, týden tam, víkendy domů. Tento formulář jsem musela nechat potvrdit bývalému manželovi, který žije v Praze a nepobírá na děti žádné dávky a vyplnili mu to hned. My žijeme v Jižních Čechách okrese Písek. Neustále se mi vše hodní hlavou, můj přítel volal do Rakouska a tam mu řekli, že oni nic takového nepotřebují, že by to měli potvrdit a hotovo. Proč to někde jde normálně jen u nás ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vyřízení jednoho blbýho formuláře tu trvá měsíc. Ten se posílá do Prahy. Myslim že to je E 411. A 401 ted nevim to udělá na socialce na pracáku během chvilky. V Rakousku něž vyřídí vše trvá i 5 měs. Jak kdy, ale vyplatí se to. Papír od ex nepotřebujete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit