Fotky v počítači, zálohy

15477
26.1.14 00:01

Fotky v počítači, zálohy

Jak kopírujete fotky do počítače? Necháváte fotky očíslované tak, jak se očíslovaly ve foťáku nebo je přejmenováváte, popř. jak? Členíte do různých složek? Mažete? Upravujete? Mám v tom dost chaos - zvlášť, když to zazálohuju, pak se snažím roztřídit, zase zazálohuju, takhle to udělám xkrát (nedostatek času) a pak něco někam překopíruju, přepíšu a… Tak čekám nějaké rady a třeba už si to konečně dám nějak do pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38179
26.1.14 00:13

Jediná šance je udělat si adresáře podle roku, měsíce a dnu a ke dnu ještě do názvu adresáře napsat kde to bylo focené.
Jinak to asi fakt nejde, je v tom pak chaos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
26.1.14 00:18

Řadím si to podle věku.. ale mám v tom docela nepořádek :oops: někdy tam nahážu nové a neroztřídím a pak se za delší dobu divím :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
26.1.14 00:24

Fotky nechávám očíslované tak, jak to udělal foťák. Řadím je do složek, nejdřív podle let, pak v rámci let podobně, jak to popsal Heineken. Přesné datum a název události. Takže když rozkliknu složku „2013“, mám tam podsložky např. „2013-01-07 Dědova osmdesátka“, „2013-01-30 Sáňkování“, „2013-04-15 Druhé narozeniny“ atp. Díky tomu datu se to složky řadí chronologicky a je to přehledné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
26.1.14 00:29

No mně se opravdu osvědčilo udělat si adresáře roky (třeba 2010), do nich adresáře měsíce s číslem před názvem měsíce (třeba 05_Kveten) a do nich adresáře dny s názvem místa kde je fotka pořízená nebo události (třeba 18.12. Viden) a do adresářů nahrávat fotky po každém focení, nemusí se pak nic třídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
26.1.14 00:30

@opinka
Takže vidím, že to vlastně děláme úplně stejně. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
26.1.14 00:32

Děláme to stejně jako @Heineken, resp. přítel (je ajťák) a akorát nadává, že mu dělám v PC bordel :roll: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15477
26.1.14 00:40
Když to máte takhle
@Heineken píše:
No mně se opravdu osvědčilo udělat si adresáře roky (třeba 2010), do nich adresáře měsíce s číslem před názvem měsíce (třeba 05_Kveten) a do nich adresáře dny s názvem místa kde je fotka pořízená nebo události (třeba 18.12. Viden) a do adresářů nahrávat fotky po každém focení, nemusí se pak nic třídit.

Když pak něco hledáš a nevíš, který to byl rok a měsíc, tak to přece musí hrozně dlouho trvat, než něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50149
26.1.14 00:44
@opinka píše:
Fotky nechávám očíslované tak, jak to udělal foťák. Řadím je do složek, nejdřív podle let, pak v rámci let podobně, jak to popsal Heineken. Přesné datum a název události. Takže když rozkliknu složku „2013“, mám tam podsložky např. „2013-01-07 Dědova osmdesátka“, „2013-01-30 Sáňkování“, „2013-04-15 Druhé narozeniny“ atp. Díky tomu datu se to složky řadí chronologicky a je to přehledné.

Taky to máme takhle v PC :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50149
26.1.14 00:46

Z pár dovolených a vybraných fotek syna máme vytištěné fotoknihy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
26.1.14 07:55
@Sára 1 píše:
Když to máte takhleKdyž pak něco hledáš a nevíš, který to byl rok a měsíc, tak to přece musí hrozně dlouho trvat, než něco najdeš.

No, PC umí něco takového jako fulltext vyhledávání, takže pokud má člověk ty názvy smysluplné, tak to nechá vyhledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38179
26.1.14 08:12
Sára 1 píše:
Když to máte takhleKdyž pak něco hledáš a nevíš, který to byl rok a měsíc, tak to přece musí hrozně dlouho trvat, než něco najdeš.

Zatím jsem s tím problémy neměl, vždycky jsem všechno našel poměrně rychle.
A to už máme adresářů podle let 15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
26.1.14 08:17

@Heineken Jojo, mám to stejně, akorát už tedy nedělám ty adresáře s měsíci a v rámci roku to mám 20130520 Kokořín…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15477
26.1.14 08:52

Takže jsem jediná, kdo to řadí do složek podle událostí (narozeniny, svatby, děti…) a pak podle data? Teda spíš snažím se to řadit, ale nějak… nestíhám. Asi jsem udělala jednu velkou chybu - začala jsem přejmenovávat názvy fotek - dala jsem vždy na začátek datum. Má to tu výhodu, že když si to pak chci dát do jedné složky (třeba kvůli vyvolání), tak je to seřazené podle data a nic se nepřepíše. Ale je to časově náročný a jaksi mi toho hodně chybí. Říkám si, že to je asi zbytečná ztráta času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101648
26.1.14 09:00

Jelikož foťák čísluje „furt pryč“ tak nějaký přepis fotek taky nehrozí.

A já třeba podle událostí netřídím, protože nevím jak bych vymyslela kategorie událostí, tak aby fungovaly.

Jo a ta čásová náročnost, je nesmysl to dělat ručně, na tenhle úkon se dá z netu stáhnout spousta prográmků, které umí názvy měnit hromadně a některé i značně sofistikovaně. Konkrétní tedy teď neporadím název, už jsem to dlouho nepoužívala, naposled, když jsem ve velké scanovala fotky z negativů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák