Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vacek jeden, ale asi myslite jestli vidime dve mimi nebo jedno, jedno urcite, ale v 5tt jeste neni nic moc videt, me ted v5tt nebylo videt skoro ani vacek, dr ma maly utz, v 6tt uz byly videt krasne dva vacky a dve srdicka,(i kdyz to nedopadlo),jedno se drzi
Jeden váček gestační, uvnitř jeden váček žloutkový, na embryo by bylo třeba hodně moc fantazie, ale na to je ještě dost brzo.
Já jsem na ultrazvuku v 5 tt měla miminko jedno a po 14 dnech se tam objevilo druhé. Teď máme doma dvě krásné holčičky
Holky já se v tom nevyznám. Je to můj první ultrazvuk miminka (plodu). Mohla by mi nějaká holčina říct kolik má cm nebo mm můj plod ? U prostřed na hoře je 6,5cm. Mám v tom trošku zmatek. Předem děkuji
![]()
Nemohla, když tam není žádné měření. To by měl říct dr. Těch 6,5 cm je velikost záběru. Ale vzhledem k tomu, že je zatím vidět jen gestační váček se žloutkovým a embryo (plodem se to nazývá od 10.tt) vidět zatím není, bude mít cosi kolem 1 mm.
Ahoj holky, mohla bych poprosit o názor? @ugluk
Včera jsem byla na svém prvním utz, 5+0 - nesla bych tak brzy (odjížděli jsme hned včera na dovcu a pak má 14 dni dovolenou dr.), ale jsem po dvou biochemkach duben, květen, v červnu zjištěno AMH 0,3 - cely cyklus sledován, jeden dominantní folikul 16mm 9DC. Ovu 14DC, 9dpo duch na testu, carka každý den sílila, 15dpo hcg 335, 17DPO 829, 19DPO 1689. Utz včera 22Dpo viz fotka s překvapivým vyjádřením, ze jsou tam nálezy dva
jeden 4+5 a jeden 4+6 s tím, ze od pohledu jeden vypadá hned menezivotaschopne. Doktor mi vystavil neschopenku. S tím, ze muže jedno odejít a strhnout s sebou i to druhé. Byla jsem tak v šoku, ze jsem se poradně ani nedostala co vlastně vidí, jaké je to silnější rádoby silnejsi. Myslíte, ze ten nález je v normě, skutečně tam jsou dvě? Chtěla bych verit, ze aspoň jedno se udrží a bude pokračovat. Ten rozdíl o 1 a 2 dny od staří dle MS je v normě? Tonouci se stébla chytá, hledám jen trochu povzbuzení jestli lze: další ko mám až 4.9. To se rozlouskne, buď už bude vše nebo nic. Je jedno jestli 1× nebo 2×. Moc dekuji za každý názor. ![]()
Jestli tam doktor viděl dva váčky, budou tam dva váčky. V 5+0 je tohle naprosto normální nález, taky jsem měla naposledy takovej a o dva týdny později centimetrový embryo s tlukoucím srdcem. Jinak měření menší o den-dva je zcela zanedbatelné, já ho měla kdysi menší o 5 dní (ovulace známá na den přesně) a teď už chodí do školy
Jak to dopadne, samozřejmě nikdo neví, neschopenkou se to nezachrání (a já sama osobně bych klidně jela na tu dovču, pokud se nejedná o adrenalinových 14 dní týden od veškeré civilizace), držím palce! ![]()
Coby neodbornik vidim jeden, ale tteba ten druhy je za nim, on ten utz jede po tech hladinach ci co, takze je najednou ucho, hned zas mozek…kazdopadne drzim palce a urcite se udrzi!!! Tak s neschopenkou do zahranici nesmis(ja dovcu letos rusila), ale po Cechach asi nejak muzes nahlasit? A cjapu, ze jsi na mrtvici - nic a najednou dvojky, panbu ma teda smysl pro humor
drz se
Holky když si priblizite foto vidíte dva váčky nebo jeden? Děkuji za názor.