Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, casto tu ctu, ze se otehotneni povedlo napoprve/na prvni pokus atp. Chtela bych se poptat, jak jste poznali hned po sexu ze se podarilo? Mame sex kazdy den, nekdy i vickrat. Jak urcit jestli to bylo na prvni „stouch“ nebo az ten paty. Nejak si to nedokazu predstavit. Gynekolog to prece s takovou presnosti nerekne jako ze v pondeli rano mezi 9 a 10h nebo ano? ![]()
Myslí se tím, že se povedlo hned první měsíc. Většinou se délka snažení měří v měsících ne v počtu sexuálních aktů.
Příspěvek upraven 23.02.21 v 10:54
To je mysleno tak, že se podařilo hned první cyklus kdy se zkouší plodit. Ihned po sexu to fakt nepoznas.
Předpokládám, že „napoprvé " většina myslí, jako v prvním cyklu, kdy se přestali chránit. Aspoň tak jsem to měla já. Ani jsem netušila, kdy mám ovulaci, takže přesný "šťouch“ těžko určit
Stejně je to informace nepříliš podstatná.
Ano nevím jak to je ale v listopadu jsme se snažily párkrát.. V prosinci sem si nesla domu ult s fazolkou a teď sem 17tt těhotná ❤️️někomu se Zadari hned někomu to hold trvá.. 🙂A navíc sem to vůbec neřešila zda se povedlo nebo ne.. Nechala sem tomu volný průběh.. 😊
@mandle-v-cokolade píše:
Ahoj holky, casto tu ctu, ze se otehotneni povedlo napoprve/na prvni pokus atp. Chtela bych se poptat, jak jste poznali hned po sexu ze se podarilo? Mame sex kazdy den, nekdy i vickrat. Jak urcit jestli to bylo na prvni „stouch“ nebo az ten paty. Nejak si to nedokazu predstavit. Gynekolog to prece s takovou presnosti nerekne jako ze v pondeli rano mezi 9 a 10h nebo ano?
Pobavila si ![]()
My to měli i na 1. Ne chráněny styk. Ten měsíc bylo hodně zařizování a hodně stresu. Nebyla chuť ani nálada. Jednou jsme se trochu opili, manžel se vykašlal na ochranu a bylo
.
Gynekolog pozná… Po prohlídce ti řekne, např., spermie dorazila k vajíčku a zavrtala se do něj 16.února mezi 20,00 - 21,00… Na minutu přesně ti to ale neřekne…
![]()
Díky za pobavení
jak už tu bylo psáno, myslí se tím první cyklus, kdy se pár nechrání. Konkrétní pohlavní styk ti nikdy nikdo neřekne, pokud teda nebyl jediný v tom cyklu. Ale třeba my jsme dvě ze 3 dětí počkali prave tím jedním jediným stykem, dobrá náhoda no. U jednoho to bylo kvůli nemoci, u druhého kvůli služební cestě. A ani tak nevím přesně den oplodnění, protože spermie nějakou dobu putují tělem, než si to vajíčko najdou.
Holka: „Jsem těhotná, povedlo se to na čtyřicátý pokus.“
Kdokoliv: „Opravdu? To vypadáte mladě na nastávající maminku, kolik Vám je?“
Holka: „16“
Kdokoliv: „Cože? A kdy jste proboha začala sexuálně žít?“
Holka: „Minulý měsíc
“