Fretka, co myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13768
10.6.12 18:50

Jo a pachové žlázy se už vyoperovávat nesmějí, nicméně to na pach nemá vliv - žlázky používají jen ze strachu nebo ze vzteku, to pak smrdí dost, asi jako zkažené vejce nebo tak nějak, ale rychle to vyvane. Náš to dělá jen velmi málo a není to nic hrozného.

A koupání - jako malého jsem ho taky koupala asi jednou týdně, ale pak jsem zjistila, že když ho nekoupu, tak má mnohem krásnější srst. Koupat obden si myslím moc dobré nebude… pach to stejně nepřebije, možná to bude i horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
10.6.12 18:58

Taky máme fretku, už je jí 7,5 roku. První rok hodně kousala a útočila na nohy, ale pak si na nás zvykla a nás už nekousala. Ale když přijde někdo cizí, tak kolikrát kousne a nebo pozná, když se jí někdo bojí. Nechali jsme jí hned vykastrovat a řekla bych, že ani moc nesmrdí, jenom když jí dlouho nekoupeme nebo pokud se často nečistí záchod, pelech atd.
Naší fretku bych k dětem klidně doporučila, ale každá má jinou povahu, takže těžko říct.
Náročná podle mě ani není. Na začátek je velká investice klec, ale pak už je to jen sem tam něco. Granule a stelivo kupujeme ve velkém balení na netu, občas nějaké očkování, ale jinak toho už moc není. Když nejsme doma je v kleci, jinak je puštěná a nemusíme se o ní starat. Jen ze začátku pořád něco odnášela, všude lezla, ale to jsme časem vychytali :) A klec je dobrý dát někam daleko od ložnice, protože v noci dokáže dělat pěkný rachot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.6.12 19:05

já chovala fretky od svých 15 let, nedávno mi umřel ten poslední.. v žádném případě nedoporučuji fretku ze zverimexu ale pouze z chovu, spokojené mládě, které si na vás a hlavně na děti zvykne, fretky jsou kunovité šelmy, a většinou kvůli stresu ve zverimexech a ze špatného zacházení jsou zlé a agresivní, kousnutí pak je velmi bolestivé pro malé děti nebezpečné(jednou jsem ji měla zakousnutou v krku..) ale když je z dobrého chovu a budeš ji mít od malinka je to mazel, a pokud fretka bude spokojená a budeš pelíšky a záchod udržovat v čistotě fretka opravdu cítit nebude, to můžu zaručit, méňe také smrdí ty tchořovité, černé, než ty bílé. fretka si ráda hraje s hračkama jako kočka, také doporučuju nekrmit masem, pouze speciálními granulemi a ňamkami a vitamíny pro fretky, pokud budeš dáívat maso obzvlášť syrové, může se fretka stát více agresivní… mám taky doma na prodej po freťákovi plně vybavenou 3 patrovou velkou klec s hamakama a pelíškama, záchodem pítkama a mističkama po mém Fredíkovi který nás bohužel na můj svátek opustil.. :( pokud tě něco zajímá stačí napsat SZ, ráda poradím, fretky jsem chovala 12 let :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
10.6.12 19:14

@petulaaa87 necetla jsem zatim diskuzi ale za me uz NIKDY!!! mela jsem fretku bylo to me vysnene zvire , narocna nebyla jen voliera nebyla zrovna levna ale to se da, muselo se sni hrat aby byla ochocena jinak to bylo zlaticko ALE silene smrdela !!!! bylo nam doporuceno vykastriovat ze to pak bude lepsi tak jsme ji vykastrovali no a hruza lidi ve skole se mi smali ze smrdim :oops: tak jsme ji na dalsi doporuceni nechali vyndat zlazy to ale taky vubec nepomohlo celej byt,my proste vsechno silene smrdelo po 1,5 jsme to vzdali a dali jsme ji znamemu do volieru on je chova ma se dobre ale za me uz VAZNE NIKDY !!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.6.12 19:16

@michi13 fretky smrdí, pouze jsouli ve stresu, nespokojené nebo se jim říádně nečistí pelíšky a klec.. to je třeba dělat často.. nikdy nikdo kdo by k nám přišel nepoznal že fretku máme.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2072
10.6.12 19:26

Holky diky!!
Tak ten pach me docela desi..
Jinak tatka mluvil s pani co je nabizi, maji miminka k odberu v cervenci, pry jsou zvykle na deti,(maji 4 male deti), pry je nauci cistote chozeni na zachod;jsou pry zkratka dobre vychovane
Tak ja porad vaham..
Jinak nasi starsi byli 3roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
10.6.12 19:30

No kdyz si to tak shrnu tak fretka k diteti neva,pokud prijde az po ni a je naprosto vychovana a ve vyhovujicim prostredi, ale opacne moc ne.zakladatelko ja bych vazne pockala.nevim jake zkusenosti mate se zviratkama(pes,kocka,ptactvo,hlodavci)ale fretkou jako prvnim zviretem je chyba zacinat,aspon ja si to myslim:-).kdykoli nekdo toto nadhodi,vybavi se mi ta prace v zacatcich a nezkusenost.dcerka uz taky loudi zvire,ma rybicky… v budoucnu mozna ten krecek,morce ci kralicek.ale rozhodnout se musis sama a pocitej s tim,ze nejde jen o klec,musi se prizpusobit i byt.neni to zvire do klece a jen pomazlit jak s kralickem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
10.6.12 19:33
@Gabrielaaa píše:
@michi13 fretky smrdí, pouze jsouli ve stresu, nespokojené nebo se jim říádně nečistí pelíšky a klec.. to je třeba dělat často.. nikdy nikdo kdo by k nám přišel nepoznal že fretku máme.. ;)

tak to je uplna blbost promin ja jsem cistila kazdy den !! jak mile se vykakala hned jsem to odnasela , denne cistila ,pelech jsme prali kazdy tyden, kazdy tydedn nebo ob jsem ji koupala a ve stresu fakt nebyla byla hodna mazliva ze zacatku parkrat kousla ale jinak nikdy byla zlaticko ale smrad byl silenej a to mi nikdy nevymluvi !! uz proste NIKDY, nevim ale k diteti mi to taky moc nejde je to samo takove dite kdyz uz teda nejake taky a exotictejsi zvire tak cincila je super nekouse , nesmrdi narocnost je stejna cenove je to taky to same a hlavne je super ze je pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
10.6.12 19:36

@Gabrielaaa treba zalezi jeste na jedinci ocemz pochybuji kazda je citit ! jsou to ,,tchorove´´ unas to citil kazdy a ve skole jsem mela fakt peklo kvuli tomu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.6.12 19:38

@michi13 nevím, tajk jsem asi vlastnila 9 kouzelných fretek, protože cítit nebyly.. ono stačéí že ta fretka byla ve stresu někdy v mládí třeba předtím než si ji měla ty.. nebo se jí cokoliv nelíbilo…

@petulaaa87 každopádně jak už tu padlo jako první zvíře bych pořídila něco jiného zvíře kterému lkdyž malé dítě třeba nechtěně strčí prst do oka tak ho hned nekousne.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
10.6.12 19:38
jj i to je možný.. stačí špatnbý odchov..
@michi13 píše:
@Gabrielaaa treba zalezi jeste na jedinci ocemz pochybuji kazda je citit ! jsou to ,,tchorove´´ unas to citil kazdy a ve skole jsem mela fakt peklo kvuli tomu :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13768
10.6.12 19:48

Náš teda smrdí, ale já to už samozřejmě nevnímám… každopádně si myslím, že my načichlí nejsme, alespoň se o tom nikdo nezmiňoval, i jsem se několikrát ptala např. švagrové, ta by k nám nešla, kdyby u nás nasmrádla ;)
Ale hodně tomu pomohlo, že jsme se zbavili koberců, dřív byl v ložnici (kde je fretka) a cítit to bylo víc.
Jinak ho cítím jen když kolem proběhne. Dokonce ani záchod nijak pečlivě nečistím :oops: , mám stelivo takové malé krystalky bílé, které je u nás nejúčinnější. Když je záchod nečištěný, tak ale smrdí čpavkem nebo hovínkama, se zápachem fretky to dle mně nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
10.6.12 20:23

Jsem ráda,že nám fredka tahá jen poonožky ze sušáku a ty houbičky.Jinak ze začátku chodit v pevných botech a při manipulaci použít rukavice nebo něco co neprokousne.Klec dát někam kde nefouká a ani nepaří sluníčko.Jinak naše jí granule,ale pošmákne si i na sunaru.Jinak mě říkal veterinář,že pokud mě kousne tak jí mám taky LEHCE kousnout-oni si to pamatují.Jo jinak když se Aguše urazí tak semnou třeba celej den nemluvía nevšímá si mě,ale pak dolejzá a doráží(lehce hryzne do nohy nebo mě tahá za tepláky) a když zareaguji tak zdrhá :mrgreen: .Jinak co se týká návštěv je to problém i dnnes.Musí být zavřená(a pak je uražená.Pokud je puštěná tak prve vykoukne pak začuchá a když cití že je tady"vetřelec"tak útočí.Jinak naše Aguše má ráda ráchání v lavoru.Napustím trochu vody do lavoru a tam řádí 8o .Jinak co se týká jí a našich dětí tak k malé jí nepouštím a před Románkem zdrhá.Jen když vidí že jí tak se mu to snaží ukrást,ale nikdy ho nekousla

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
10.6.12 21:06

Fuj, nikdy bych nechtěla fretku! A už vůbec bych si nepořizovala k dítěti. Smrdí to, a navíc některé dost koušou, fretka od znamých prokousla bratranci prst.

• Citovat
  • Upravit
24379
10.6.12 22:28

nějak chci reagovat na slovo pokousala :| …někdy je to kousnutí z hraní,to je v klidu,někdy lehce,někdy to přežene a stačí plácnout či zakřičet a freťula začne dolízat a ,,omlouvat se,,......ale opravdoví pokousaní je děsný,je to síla a je to do krve.Doslova prokousnutí a fretečka v ten moment má něco jako křeč v tlamičce…což znamená že se zakousne a rozdělat ji tlamičku stojí sílu.opravdu to není lerace,kdyby tímto stylem kousla fretka dítě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný