Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mhelt píše:
co je to ha antikoncepce?? Na začátku vztahu brali jsme se v 1994 do cca 2005 bylo vše super. Oba jsme si sex užívali.
jo antikoncepce
. Tak tam něco bude
. I když manžel říká že skoro všechny ženský po dětech se změní a sex jakoby nepotřebujou, ale říká že mě se to netýká
Já mam pravý opak
. tak snad to vyřešíte k oboustranné spokojenosti ![]()
Anonymní píše: Žena má vždycky orgasmus? Protože si myslím, že kdyby ho měla, tak by rozhodně chtěla sex častěji. Zaměřila bych se na totoPokaždé orgasmus, ať už rukou, pusou či nějakou elektrickou pomůckou, víc objímat, víc líbat, ale bez tlaku na sex. A nebýt jen krotce romatický, projevit trochu vášně, někdy chytit lehce za vlasy a přitáhnout k polibku je mnohem příjemnější než jen něžné hlazení
A rozhodně bych vynechala nějaké dlouhodobě bušení, dobrý sex (jako styk), trvá maximálně 10min, pak už je to spíš tělocvik a odřený vnitřek je dost nepříjemný
G.
Tak s tou délkou „sexu“ bych souhlaila, ale s tím, že když má žena pokaždé orgasmus, tak nefrigidní teda nesouhlasím..
Já mám orgasmus vždy, ale sexu máme také méně než dřív a je to ve mě, protože chlap chce pořád
(Ikdyž často teda moc brzo usne
)…
Podle mě žena prostě s věkem může ztratit chuť k sexu - co je na tom?
Ono stačí i to, že je sex stále stejný, že se znáte dlouho, že žena bere antikoncepci, je unavená z práce nebo od dětí, chlap se zrovna dneska nevysprchoval, chlap na to jde moc HRR nebo naopak pomalu (záleží jak se to komu líbí nebo ne), žena má pocit, že ji chlap už nemiluje, má pocit, že je nepřítažlivá, přibrala, přestaly se jí líbit vlastní prsa, chlap přibral, a tak dále a tak dále… to by mohlo jít do nekonečna
Jedna věc může být, že žena prostě sex mít nemusí a nepotřebuje ho, má to tak spousta žen a i někteří chlapi.. Jejich partner se s tím buď smíří nebo ne - to je na něm ![]()
Ano - sex je důležitý, ale za každou cenu to hrotit?? ![]()
Zakladatel: Pokud jste toto s ženou už řešili a vyřešili takto naplánovaným sexem, tak už se jí na to neptej, jenom ji otrávíš..
Ještě mám zkušenost - do školy se mnou chodil spolužák a ten svou holku tak miloval, až jí to otravovalo.. Furt jí psal, nosil kytky atd.. Rozešla se s ním. cítila se moc svázaná.. (To jen tak, vím že řešíš sex a ne tohle
)
Ha, já jinýho chlapa nemám, neprovozuju ani masturbaci, svýho muže miluju nade všechno, večer spolu sedíme na gauči namačkaní jak dvě andulky a stejně je u nás sex jednou za x (z mé strany není nadšení).
Tím jakože chci říct, že někdy prostě není žádná příčina a holt to tak jenom je. ![]()
Jako mladší mě sex bavil, furt jsme někam zalízali, denně provozovali.. holt už ne, jsem unavená a taky tady mám skřety, kteří mi nedovolí ani v klidu prdnout, natož myslet na ero hrátky.
Tak to vypadá, že je to normální a budu s s tím muset smířit nebo nesmířit. Co Vás ženský rozpumpuje a chuť na sex zaručeně přijde, existuje na to odpověď???? Pokud ano sem s ní, přece nejste ledový pany. v dobrém samozřejmě.
Je unavená, má v sobě málo životní energie. Důvodů může být spousta, zřejmě nežije tak, jak by ráda, je zablokovaná, něco jí vadí a už se s tím smířila, nedrží svůj život ve svých rukou, je rezignovaná…
Není frigidní, prostě nemá chuť, a to je rozdíl. Je to zapeklitější a nějaké serepetičky do postele vážně nepomůžou…
Pokud bere antikoncepci hormonální, nebo má zavedené tělísko s hormony koukněte spolu na příbalový leták - většina antikoncepcí mívá jako vedlejší účinek snížení až úplné vymizení libida a deprese. To je můj tip č.1.
Tip č.2 - pokud to nebude hormony a máte děti - více se zapoj do aktivit s nimi, aby si měla čas odpočinout - popřípadě jim zajisti párkrát hlídání a vem ji někam ven na místa, kde jste se seznámili, dali první pusu…cokoliv, na co rádi vzpomínáte. Také bych zkusila v sexu zařadit to, co fungovalo na začátku vztahu.
Tip č.3 Supr tenoučká knížka Pět jazyků lásky - mají ji třeba zde:
http://www.pknihy.cz/…u-lasky.html
Slupneš jí za 2 večery a srozumitelněji a jasněji popsaný princip a rady jak znovu doplnit citové nádoby obou - neznám
Pomohla už celé řadě kamarádu a ráda ji doporučím i Tobě.
Jako bonus a pro inspiraci zkus tohle:
1. Kup v drogerii úplně obyčejnou tužku na oči v barvě, kterou má nejradši. Doma pak touto tužkou večer, až ona bude spát, napiš na zrcadlo v koupelně větu:
Právě se díváš na ženu, kterou MOC MILUJI!
![]()
Hodně štěstí - moc Ti fandím a jsem ráda, že i dnes ještě existují partneři, jenž i v dlouhodobém vztahu na sobě neustále pracují - veliká poklona
![]()