Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo hračku Furby? Je sice prý až od 6 let, ale malýmu se strašně líbí, bude mít 2 roky
Viděla jsem to v televizi a taky jsem se na to dívala na netu, prý je k němu potřeba nějaká aplikace v mobilu, která funguje jen v mobilu dotykovém, ale nevím. Jestli ho někdo máte, poradíte, jak Furby funguje? Kdybych měla kupovat ještě dotykáč, tak se to dost prodraží ![]()
@Evula82 My měli tu první generaci, nevím jak hodně se to změnilo, tenkrát to byla děsná novinka a kdyby jsme to nekoupili tak by snad byly zkažený celý vánoce. Musím říct, že si s tím dcera hrála prvních pár dní a pak seděl ve vytríně, máme ho tam do dnes a to je už holce 20let
Byla to sice interaktivní hračka, ale moc toho neuměl.
Co jsem se tak dočetla, tak zatím je tahle aplikace jenom pro jablíčkáře, takže na iPhone a další věci od Applu…později by měla být i na ostatní, ale je otázkou, kdy to bude ![]()
Ja nad nim uvazuji pro dcerku, ale nejsem si jista, jestli na neho neni mala. v breznu bude mit 6. A moc se mi nechce ji pujcovat iphona i kdyz na nem trochu umi.ja mela tu prvni generaci a byla jsem hooodne nadsena.
A pro dvouletaka to opravdu neni, nevyuzije ty moznosti k tomu a ani neporozumi jak se o nej srarat a anglicky s nim komunikovat. a pochybuji, ze ho nakrmi pres aplikaci na jabku
Jeeee ale ted me napadlo, kup mu treba dva zuzu krecky, je to hooodne odlehcena forma furba, jestli se to da tak rict. dcerka je miluje a prislusenstvi co k nim je neni potreba.
Příspěvek upraven 05.12.12 v 15:24
Ségra měla první generaci, protože si to strašně přála, ale přišlo mi, že za ty prachy by se dala koupit daleko lepší hračka. předražená reklama.nic to nemumělo, jen se smál, chrápal, vrněl, krkal a to je tak vše
a navíc to ani nemluví česky..každopádně pro 2leté dítě to myslím fakt není..
Taky nad ním uvažuju, ale představa, že mi dcera bere telefon, aby ho nakrmila a já jí ho musím půjčovat, no nevím nevím
do toho se mi nechce.
@terinka4444 píše:
Taky nad ním uvažuju, ale představa, že mi dcera bere telefon, aby ho nakrmila a já jí ho musím půjčovat, no nevím nevímdo toho se mi nechce.
presne ![]()
Myslim, ze aby byl vyuzity potencial te hracky tak s tim musi pomahat rodice, do tech 9/10 let urcite, jinak je to obyc hracka co vyda nejaky zvuk a pohyb, coz je skoda.je potreba ho naucit z farbstiny do anglictiny, je k nemu dost aplikaci atd…
Asi taky počkám, Terce je šest, zájem o to extra nejeví, starším asi udělá víc radosti.
Ahoj mam Furbyho byl na me hodny mladsi sestra ho mela chvilku a udelala z nej zleho jak to mama udelat aby byl zase hodny dekuji ![]()
Adriana: taky se mi to povedlo, vzít si ho k sobě hodne hladit, říkat mu jak je krásný a ze ho mas rada, já ho měla zpátky asi za pul hodiny intenzivní práce, pokud nepomůže, tak vytáhnout baterky, resetovat a začít úplne od zacatku
A jak poznáte, že je hodný nebo zlý??? Dcera ho dostala a furt něco brblá a hlavně dělaá blablabla:)…A jak na něj mluvíte česky anglicky nebo furbsky??
Dobre rano, bla bla bla říká kdyz nerozumí, mluvíme furbsky i anglicky i cesky, on reaguje furbsky postupne pridava anglicke slovíčka, kdyz je zlej tak ma hrubý hlas, kazde oko jiné, brka a prdí, kdyz je jako miminko tak ma v očích kachnicky a srdicka a zpívá takovým miminkovskym hlaskem.