Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
je tu někdo kdo již nesmí užívat Clostilbegyt a místo toho užívá přírodní estrogeny (př. třeba Sarapis, Soju..)?
ahoj, pod k nam do temy, je nas tam zopar uz aj tehuliek po soji ![]()
Ráda bych to tady obnovilo, protože jsem nenašla lepší téma. byly mi doporučeny fytoestrogeny na zmírnění příznaků menopauzy, ale co si pod tím přesně představit? nebo spíše co pomohlo vám, nějaké konkrétní bylinky nebo je lepší nějaký komplex kde se jich kombinuje více najednou? otázka jestli to pomůže, ale určitě chci vyzkoušet tuhle přírodní cestu.
Znám hodně puberťáků - kluků, co si myslí že jsou trans ale bojí se to přiznat rodičům… a tak berou volně dostupné fytoestrogeny… aby získali nějaké fem prvky
Zejména Pueraria Mirifica, thajská kytka, která je považovaná za nejúčinější volně dostupný fytoestrogen
@Taulina Já mám s fytoestrogeny dobrou zkušenost, jsou to rostlinné látky, které jemně napodobují estrogen, takže můžou pomoct od návalů, pocení nebo špatnýho spaní. Z bylinek se nejčastějc doporučuje jetel, lněný semínko nebo šalvěj. Určitě je lepší brát je v doplňku který kombinuje víc věcí. Já beru dlouhodobě Womeno. Je tam spousta bylinek i další vitamíny. Účinek není hned, chtělo to pár týdnů užívání, ale zlepšení jsem cítila a cítím doteď. Hlavně u návalů a spánku.