Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
byla jsem dnes u lékaře a popisovala mu své problémy ohledně bolestivé menstruace (extrémně me bolí podbříšek, zvracím a nemůžu fungovat). Doporučil mi FytoFEM PMS.
Když mi to dával do ruky, cítila jsem, jak mi dealer dýchá na krk a zvuk cinkajícího cashe. A jelikož jsem při placení tohoto zázraku skoro prodělala srdeční zástavu a nepovedlo se mi najít žádné recenze, chtěla bych se zeptat, jestli s tímto produktem mate nějaké zkušenosti?
Já zkoušela, ale v kombinaci s dalšími bylinkami a z lehce jiného důvodu (poslední dobou jednak PMS tak silný, že jsem nepříjemná sama sobě, jednak ztráta libida po únosnou mez z hlediska zachování zdravého vztahu)… Mám k tomu navíc Estreya a samostatné bylinky Maca a kotvičník… Stejně se to má brát 3 měsíce a pak pauza, jinak si tělo zvykne a přestane to fungovat (prej). Jako lip na tom jsem, ale že by to byl úplně zázrak (možná v tom hraje roli i placebo efekt… ‚za ty prachy to přece musí fungovat‘
) ![]()
Co mi hodně pomáhalo v pubertě na hodně bolestivou menstruaci byl čaj z majoránky (normálně to koření zalít, nechat louhovat, slit přes sítko… Nezaměňovat s marjánkou
), není to mňamka, ale fungovalo mi to ![]()
@czaky píše: Více
Tak jsem zvědavá, protože bych ráda neumírala na gauči a ráda bych byla taky prospěšný člověk společnosti.
Narust libida je zrovna něco, co bych u sebe úplně nepotřebovala, spíše opak, ale snad to nějaké závratě změny v tomto ohledu neudělá.
Ta majoránka mě zaujala docela dost. Jsem zoufalá, tak vyzkouším. Díky moc za tip!
Tyjo, chápu tvůj pocit. Já osobně s FytoFEM PMS zkušenost nemám, ale slyšela jsem, že některým ženám to pomáhá. Možná by stálo za to zkusit ještě jiné přírodní metody nebo se poradit s jiným lékařem pro druhý názor.
@Mikolea vzala bych si od lékaře zadanku na endo do ENDO cetra
@Machovae píše: Více
Snažím se pravidelně užívat magnezium a kontryhel, nicméně když jsem z ordinace odešla, přemýšlela jsem, že bych zkusila zajít i za někým jiným, protože mi vážně přijde, že mi DSL první věc, kterou mu tam donesl dealer.