Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Statnicovala jsem na konci května, úspěšně, nastala úleva, ale na druhou stranu strašná únava, v podstatě začínám tak nějak fungovat až teď.
Může to být po stresu. Často se stává, že když dlouhodobý stres zmizí, tak tělo, které do té doby bylo v pohotovosti a v módu „musím ještě vydržet, odpočinu si potom“, najednou povolí a člověk se úplně sesype. Je to daň za to, že se přepínáte… Viděla jsem takhle spoustu lidí, co fungovali, jeli jako motorové myši a jakmile měli byť na pár dní volno, tak se složili… Nicméně s lékařem bych se poradila. A hodně bych odpočívala, doplnila vitamíny, minerály, dobře jedla. Ať dočerpáte síly…
Ahoj zakladatelko, jak dlouho to máš?
Já teď jela několik měsíců masakr režim (průměrná délka spánku 5,5 hod, práce 10-12 hod denně 7 dní v týdnu, sama na děti, rozvod). A pak 2 dny od zahájení dovolené začalo nechutenství, bolest hlavy a břicha. Nemohla jsem se ani podívat na jidlo, všechno mi smrdělo, dělalo mi problém i uvařit dětem. Přidala se bolest svalů a horečka a vylezla z toho gastroenteritida. 2 dny jsem zvracela a měla průjem a pak se to začalo zlepšovat. A teď to má jedno z dětí, jen mírnější průběh. Jak je tobě? Nemůže to být něco takového?