Gárnyže, nebo kolejnice do stropu?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
10.12.16 08:35

Garnyze nebo kolejnice do stropu?

Ahoj mamky, potřebovala bych poradit. Zařazujeme byteček a už nějaký týden se nemohu rozhodnout zda dát do oken dvoutyčé garnyze nebo kolejnice do stropu. Ráda bych měla obyčejné záclony + závěsy ale nevím co bude praktičtější, jak máte řešeno vy? :oops: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
10.12.16 08:37

Přikládám foto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
10.12.16 08:41

Já jsem původně chtěla tyč a kolejnici, jak jsem byla zvyklá. Ale po letošní rekonstrukci mi kolegyně poradila, ať si koupím kolejnice na strop. Je fakt, že tyče i kolejnice jsem měla špatné přístupné a strašně zaprášené. Tak si říkám, že kolejnice na stropě bude praktičtější.

• Citovat
  • Upravit
1380
10.12.16 08:43

Dala bych si kolejnice, je to modernější, čistší. Teda v případě, ze bych chtěla záclony/závěsy. My nic takového nevedeme :D Ale v předchozích bytech jsem mela jak garnyže, tak kolejnice a ty mi přišly právě lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10.12.16 08:53

Děkuji za rady, mrknu po těch kolejnicich :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
10.12.16 11:00

Tez mame kolejnicky navrtane do stropu, pokud se trefis a hezky nasijes rasici pasky, bude zaclona i zaves krasne od stropu a kolejnice nebudou vubec videt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
10.12.16 15:57

Meli jsme vsude garnyze, klasicke, puvodni, co se davaly v 70-80. Letech. Pri rekonstrukci pred par lety jsme vsude vymenili za kolejnice do stropu, brali jsme v barve bile do pokoju, v kuchyni mame tusim brizu, aby to ladilo s linkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.10.17 07:54

@Jogrr Dobrý den, mám dotaz, jak jste připevňovali do stropu? Nás to dneska čeká. Mám obyč. dvouřádové z Hornbachu, budu je ale spojovat k sobě, aby mi šly přes celou délku pokoje. Nevím jak přesně postupovat. První kolejnici můžeme navrtat, k tomu dát přechodku a nasunout další kolejnici s tím, že v jednom rohu bych to měla nadoraz ke stěně a na druhém rohu cca 2 cm od stěny, abych tam ještě provlékla žabky. Nevím jestli to nebude vypadat divně, když to nebude až do rohu, ale zase si myslím, že závěs mi to tam zakryje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
26.10.17 17:39

@Kat80 ja mam zabky takove, ktere se nacvaknou do kolejnicky, tzn., ze to mam naplno od steny ke stene. A privrtavali jsme do stropu normalne, diru, prilozit kolejicku a pak az zasroubovat, takze hlavicka sroubku je uz v kolejnicce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
26.10.17 18:02

@Jogrr tak ja je nandavam ze strany, a bojim se, že kdybych jich chtěla třeba par přidat tak už to nepůjde, takže asi necham tu malou mezeru. Jinak jsme vyvrtali 3 dirky a zradila nas vrtačka :D díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4631
5.10.20 15:08

Ahoj, obnovuji diskuzi… řešíme zda do nového bytu kolejnice nebo tenkou garnýž.

z estetického hlediska by byla samozřejmě asi nenápadnější kolejnice, ale…

Máme kolejnicový systém v našem nájemním bytě a je to dost katastrofa a nesnášíme to.

Zatímco v obýváku, kde jsou garnýže a kroužky, můžeme s kroužky libovolnými směry pohybovat a jedním rychlým pohybem závěsy zatáhnout, nikdy se nezasekly, nikdy se neutrhly, tak z kolejnicí se nám to stává pořád :(
Když zatahuju ty kolejnice, musím neustále přmýšlet za který konec vezmu, aby se mi závěs nezasekl. Zatahovat musím výlučně krajem ze strany kda chci zatahovat a nesmím s tím cuknout, jinak se to taky zasekne, musím pomalu.. je to opruz. :think:

to dělají bez výjimky všechny kolejnice?

systém, který máme a zlobí nás, přikládám na fotce.

Zatím jsme nakloněni spíš garnýžím s kroužky. Tam stačí jen do toho pruhu látky z jakékoli strany strčit, jakkoliv ho uchopit, trošku do něj drcnout a hned se krásně zatáhne. Nikdy se z logiky věci nemůže stát, že by se zasekával, kroužky se nemají za co zaseknout.

Nebo existuje i kolejnicový systém co se nikdy nezasekne?
Jo a taky jsem zapomněla říct, že nám občas jezdec právě při prudším pohybu i vpadne, nejen se zasekne. Přikládám fotku toho, co mě dohání k šílenství :D

Už se vyrábí něco lepšího nebo je vše na podobné bázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
5.10.20 21:12

Máme do stropu z ikeii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie