Gennet - špatné zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5
1.9.17 14:30

Dobry den, take bych rada pridala moje zkusenosti. Do Gennetu chodim asi pul 3/4 roku. Vetsinou k pani Dr Langerove, ale jak pisete viz vyse, posilaji tam k lekari, ktery zrovna ordinuje, takze jsem je take uz vystridala vsechny. Myslim, ze profesionalni jsou, nemuzu soudit jak je tomu jinde, protoze jinde jsem nebyla. Par veci mi tam ale dost vadi. Nato ze je to soukroma klinika, tak cekam minimalne pul hodiny az hodinu i kdyz jsem druha klientka brzo rano!? Nevim jak je tohle mozne, ze kdyz je clovek objednany na 8:30, tak prijde na radu az v 9:30…? Konkretne pan MUDr. Jan Diblík, u ktereho jsme na genetice cekali hodinu, bez toho aby se omluvil nebo cokoliv na to konto rekl. My take chodime do prace a bohuzel kdyz reknu ze prijdu rano pozdeji to neznamena, ze to bude na poledne.
Dale, jenom co jsem byla poprve v Gennetu, mi rovnou navrhli ivf, bez toho, aby zkoumali pricinu nebo cokoliv proc se nedari, bez navrhu na nativ ivf, nebo aspon iui i kdyz vsechny moje i partnerove vysledky testu byli v naprostem poradku. Az po 2 nezdarnych iui jsem si opet 'sama" musela rict o to, aby mi udelali hysterosonografii. Lekarka se tomu divila, ze to sama pozaduji, protoze pry nema zadne podezreni, ze by tam mohlo byt neco spatne. Pritom jsem cetla, ze vetsina srostu, polypu atd nema zadne priznaky v deloze nebo vejcovodech takze se nijak neprojevuji. A div se svete, hysterosonografie ukazala, ze tam dole asi problem nejaky je. Bez toho by me asi opakovane posilali treba i na ivf, i kdybych potracela a pritom stacil tak rutinni test.
Takze, pokud muzu doporucit, poslouchejte svoje vnitrni ja, nez se bezhlave do vseho co vam doporuci pustite. Myslim si, ze hodne klinik funguje tak, ze vsechny zeny jdou stejnym vzorcem na ty stejne procedury, jako pres kopirak. Jenomze bohuzel, nebo bohudik, kazde telo je jine a jedinecne, takze co zabira na jedno, nemusi na druhe. Ale to uz je dalsi pribeh me kamaradky, ktery tady rozvadet nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 19:05

@Pina13 Dobrý den, začínám mít pocit, že je to všude stejné :-( my jsme vybrali CAR v Apolináři, ale vpodstatě se potýkám s obdobným problémem - doktoři, resp. doktorky, odmítají cokoliv řešit a směřují nás na ivf. Mám podezření na jeden neprůchozí vejcovod (na základě poslechu průchodu oxidu uhličitého) a prý se s tím nic nedá dělat… Že by mně poslali na další vyšetření nebo zmínili laparoskopii, to vůbec ne. Ane neřeší, že neprůchozí vejcovod může chemicky negativně působit na početí v období, kdy ovulace probíhá na druhé straně či při IVF (kam nás stale směřují), take může být lepší vejcovod odstranit, nezmínili se ani o tom, že i napuštění vejcovodů kontrastní látkou může pomoci zprůchodnění… Nechápu to - mohou si „alternative“ k ivf myslet cokoliv, ale minimálně by nám mohli dát na výběr. Nakonec jsem změnila gynekologické centrum a budu řešit včetně laparoskopie tam (vypadá to zatím dobře), ale kam změnit CAR nevím :-( stínování doktorů, hledání informací na netu a pročítání studií bych neměla vůbec řešit, to má být práce doktorů.

• Citovat
  • Upravit
3
23.9.17 09:05

Varování

Dobrý den,
chtěla bych všechny maminky před návštěvou v Gennetu varovat, aby daly na svojí intuici a nevěřily všemu, co jim tam řeknou. Gennet je instituce založená na tahání peněz z rodičů, kteří nemohou mít miminko nebo čekají miminko a dělá to dost nevybíravým způsobem. Popíšu Vám náš případ. Otěhotněla jsem přirozenou cestou. Moje gynekoložka se ptala, zda bychom chtěli i ten 3D ultrazvuk, který si hradíme sami (asi tisíc korun) a že máme jít do Gennetu na Letné. Člověk by řekl, že taková načančaná, soukromá klinika bude mít personál na úrovni, když si to tam nakonec platíme, že? Ultrazvuk v prvním trimestru nám prováděla doktorka, která byla neuvěřitelně arogantní. Ale budiž. Člověk sem tam narazí na takového doktora. Závěr ultrazvuku byl „toho času bez nálezu“. Jako když tam něco hledala, ale zatím nic nenašla:)
Na druhý ultrazvuk v pátém měsíci jsem se těšila tak, že jsem ani nemohla dospat, protože jsme se konečně měli dozvědět pohlaví a taky jsem se těšila na fotku, že konečně uvidíme obličejík miminka. Schválně jsem se objednala k jiné doktorce. No, tak ta druhá měla naprosto stejný přístup. Jen tak mezi řečí nám sdělila, že je to kluk. Pak se zarazila a odběhla pro jiného doktora. Ten se podíval na ultrazvuk a řekl „a sakra! Tak to je hodně!“ A začal nám vysvětlovat, že naše miminko má nejspíš cystickou fibrózu nebo Downův syndrom. Když jsem se ptala, co je to ta fibróza, tak mi bylo řečeno, že se nedožívají vysokého věku atd. No, krve by se ve mě nedořezali. A pořád opakoval, že nemáme čas a že odběr plodové vody bych si měla udělat dneska, abychom to stihli. Když jsem se ptala „stihli, co?“, tak prý „ještě byste stihla to dát pryč“. Tak na to jsem teda řekla rezolutně „NE“ a když jsem nechtěla odběr plodovky, tak mi pak doktorka povídá „jestli jste se rozhodli vychovávat dítě bez mozku, je to samozřejmě Vaše věc, ale i tak bych Vám odběr doporučila, ať víte, jestli to tam je nebo ne“. Dodneška nechápu, co tím myslela. To jako ten Downův syndrom? Dala nám papír pro doktorku na genetice a prý „loučit se s vámi nebudu, protože ten odběr plodové vody provádím já, tak se ještě určitě uvidíme. Jo, a taky jsem se ptala, jestli je tam nějaké riziko potratu, tak mi řekli, že "pro zdravou ženskou minimální“… No, vyslovený nátlak, aby mi mohli píchnout břicho! Tak jsme došli totálně vyklepaní k té druhé doktorce, která nám to obšírněji vysvětlila, že to riziko je hodně vysoké a zase nám byl doporučen odběr plodovky. A co mě dostalo nejvíc bylo to, že manžel se ptal, jestli není jiný způsob zjištění té fibrózy (která hrozila nejvíc) a na to mu řekla, že prý z krve rodičů a procento bylo stejné!!! Prostě mě chtěli píchnout břicho stůj, co stůj. Fotku miminka mi samozřejmě nedali, i když jsem o ni žádala, protože proč, když je to postižené, že? Všichni byli neuvěřitelně chladní, jak kdyby na to měli školení… Takhle se říká rodičům takováhle zpráva?
Celou cestu zpátky jsme v autě s manželem probrečeli, protože nám sdělili, že máme chapečka, ale není zdravý a pravděpodobně se ani nedožije dospělosti. Doma jsme to probrali a rozhodli se, že si ho necháme, ať je jakkoliv nemocný… To peklo, co jsme prožili se ani nedá popsat.
Na další ultrazvuk jsem šla do Motola, protože do Gennetu by mě nedostali ani heverem. V Motoli (kde byl ultrazvuk mimochodem zdarma) byl personál milý a vstřícný). Nález tam trochu byl, ale prý nic nad čím bychom se měli znepokojovat!:) Ani nemohu popsat, jak se nám ulevilo!!! Samozřejmě se nám narodilo naprosto zdravé miminko. Teď mu bude 5 měsíců a žádného Downa ani fibrózu díkybohu nemá:)
Když čtu, kolik maminek potratilo po odběru plodové vody, děkuji svojí intuici. Děkuji, že jsem se rozhodla správně, protože kdybych našeho chlapečka potratila, tak bych se z těch výčitek snad zbláznila a to nemluvím o tom, že manžel by do Gennetu nejspíš vlítnul s bouchačkou..
Odběr plodové vody je hrazen pojišťovnou, ale výsledky trvají 2 týdny. Většina klinik, ale nabízí možnost si připlatit několik tisíc za expresní výsledky, což každý vyděšený rodič rád udělá, že?;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.19 01:11

Ahoj, přesně s tebou souhlasím! Mám také neprůchodný pravý vejcovod - což „zjistili“ v Gennetu zhruba po půl roce docházení po 1× neúspěšné IUI a 1× neúspěšném IVF - poté, co si na vyšetření průchodnosti vejcovodů našli čas, jelikož měli několik měsíců plno a vyšetření se může provádět několik dní - po cyklu…jednou se stalo, že jsem po jejich stimulacích dostala měsíčky o dva dny dříve a opět nevyšel objednací termín na průchodnost vejcovodů. Co chci ale říci je, že tedy dominantní mám pravý vaječník v němž se tvoří folikul každý měsíc, což jsem si také musela vypozorovat sama. Mudr. Vykysalá mi řekla, že z několika cyklů - poté co jsem si to všimla sama - oni by si toho nevšimli, nemohu usuzovat, až když to takhle bylo pokaždé a výslovně jsem na to jinou mudr. upozornila, poté, co mi navrhovala další IUI, když bylo OPĚT vejce v pravém vaječníku, řekla a jo…a dál nic. Nyní máme za sebou další druhé neúspěšné IVF, poté, co mi byl nasazen Clostilbegyt, i když ovulaci s folikulem normálně mám, vytvořilo se mi 6 folikulů - 4 odebrali - zbytek prý byly cysty (které jsem doteď ale neměla), z celého toho bylo prý jen jedno vajíčko - které i po ICSI nebylo oplodněno. To nezmiňuji, že jsme si celý proces již hradili sami…tedy z druhého IVF jsme v tom za 20 litrů - krásná práce! Nezmohli se ani na to, aby mi zaslali výsledky krevních testů na předoperační vyšetření na e-mail - musela jsem upomínat, poté aby mi sdělili, jestli se povedlo oplodnění - musela jsem volat - nemají čas - pak po urgencích volají - nepovedlo se - zaplaťte hlavně! Ač má mudr. v kartě výsledky parnerova spermiogramu, ptá se mě, jestli má spermie v pohodě, pak mi řekne, že mám NEPRŮCHOZÍ VEJCOVODY! I když MÁM NEPRŮCHOZÍ POUZE JEDEN VEJCOVOD! naprosto neprofesionální přístup! A nyní od vás se vlastně dozvídám, že i neprůchozí vejcovod může být překážkou k otěhotnění a někdy je lepší jej amputovat? to mi v Caru NIKDO neřekl! Natož, aby někoho napadla logická myšlenka, že kdyby se třeba někde povedlo zprůchodnit vejcovod a pak následně stimulovat - možná by se i v levém vaječníku vyvinul folikul - jako tomu bylo po půl roce v tomto případě a třeba by bylo možné IUI, nebo přirozenou cestou? Já vím, neplodných párů je hodně, ale tahle zkušenost s Gennetem je hodně právě na mě. Nyní zvažuji Motol a jiná centra…prosím případně o radu. Jsem zde na e-miminu nová - tedy 12 hodin nemůžu zakládat nové diskuze. Díky moc všem. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.19 02:42
@Anonymní píše:
Ahoj, přesně s tebou souhlasím! Mám také neprůchodný pravý vejcovod - což „zjistili“ v Gennetu zhruba po půl roce docházení po 1× neúspěšné IUI a 1× neúspěšném IVF - poté, co si na vyšetření průchodnosti vejcovodů našli čas, jelikož měli několik měsíců plno a vyšetření se může provádět několik dní - po cyklu…jednou se stalo, že jsem po jejich stimulacích dostala měsíčky o dva dny dříve a opět nevyšel objednací termín na průchodnost vejcovodů. Co chci ale říci je, že tedy dominantní mám pravý vaječník v němž se tvoří folikul každý měsíc, což jsem si také musela vypozorovat sama. Mudr. Vykysalá mi řekla, že z několika cyklů - poté co jsem si to všimla sama - oni by si toho nevšimli, nemohu usuzovat, až když to takhle bylo pokaždé a výslovně jsem na to jinou mudr. upozornila, poté, co mi navrhovala další IUI, když bylo OPĚT vejce v pravém vaječníku, řekla a jo…a dál nic. Nyní máme za sebou další druhé neúspěšné IVF, poté, co mi byl nasazen Clostilbegyt, i když ovulaci s folikulem normálně mám, vytvořilo se mi 6 folikulů - 4 odebrali - zbytek prý byly cysty (které jsem doteď ale neměla), z celého toho bylo prý jen jedno vajíčko - které i po ICSI nebylo oplodněno. To nezmiňuji, že jsme si celý proces již hradili sami…tedy z druhého IVF jsme v tom za 20 litrů - krásná práce! Nezmohli se ani na to, aby mi zaslali výsledky krevních testů na předoperační vyšetření na e-mail - musela jsem upomínat, poté aby mi sdělili, jestli se povedlo oplodnění - musela jsem volat - nemají čas - pak po urgencích volají - nepovedlo se - zaplaťte hlavně! Ač má mudr. v kartě výsledky parnerova spermiogramu, ptá se mě, jestli má spermie v pohodě, pak mi řekne, že mám NEPRŮCHOZÍ VEJCOVODY! I když MÁM NEPRŮCHOZÍ POUZE JEDEN VEJCOVOD! naprosto neprofesionální přístup! A nyní od vás se vlastně dozvídám, že i neprůchozí vejcovod může být překážkou k otěhotnění a někdy je lepší jej amputovat? to mi v Caru NIKDO neřekl! Natož, aby někoho napadla logická myšlenka, že kdyby se třeba někde povedlo zprůchodnit vejcovod a pak následně stimulovat - možná by se i v levém vaječníku vyvinul folikul - jako tomu bylo po půl roce v tomto případě a třeba by bylo možné IUI, nebo přirozenou cestou? Já vím, neplodných párů je hodně, ale tahle zkušenost s Gennetem je hodně právě na mě. Nyní zvažuji Motol a jiná centra…prosím případně o radu. Jsem zde na e-miminu nová - tedy 12 hodin nemůžu zakládat nové diskuze. Díky moc všem. :mavam:

ahoj, spíš dej svůj příspěvek sem:
https://www.emimino.cz/…kovani/2360/?…

To bývala zavedená diskuze Gennet, ale 90% holek z ní odešlo kvůli zhoršení Gennetu.. Zkus třeba Cube a primářku Višňovou, pročítej recenze..
Pokusila bych se o zprůchodnění vejcovodů, nač je hned dávat pryč, bez vejcovodů nemáš šanci otěhotnět přirozeně. Poraď se s primářkou Višňovou, ta už mnohým pomohla. Hodně štěstí! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1106
20.1.19 06:00

Ja jsem byla moc spokojena ve Fertility Port. Taky jsem odesla z Gennetu (z Archy), mela jsem pocit, ze je to jenom o penezich a pri kazdem kontaktu s nima nastal nejaky problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
20.1.19 06:24

@Pukrle mají už ve Fertility port pojišťovny ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1106
20.1.19 07:16

@potvurka89 To nevim, na podzim s nima jeste jednali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
20.1.19 11:26

Taky jsem z Gennetem udělala minulý rok dost nepříjemnou zkušenost, ztratila jsem díky nim rok života, což ve věku 36 je dost zásadní, stále se na něco čekalo, na iui jsme se nikdy nedostali, protože se nedalo objednat, primářka úspěchaná, nasazena nevhodná stimulace a následně kontroly u mladého doktora, kdy byl na všechno sám, protože skoro všichni ostatní si vybírali dovolené zrovna v termínu moji stimulace (o tom jsem se dozvěděla až po injekci Zoladexu). Takže odebrány nezlale folikuly, IVF bez transferu a účet 27tis. Vnutili nám MACS při normospermiogramu, teď už ho ani nenabízejí a nabízí ten microfluiding sort místo toho, protože se vůbec neosvědčil, ale tenkrát to tam byla novinka a asi potřebovali aby se jim tam ten přístroj zaplatil. Hlavne že vás pošlou na všechny vyšetření, genetika androlog, případně imuno za, aby zkásli pojišťovnu, výsledky zpráv ale jen založí a ani na ně nekouknou, stejně jako nekouknou na vás hormonální profil a nasadí stimulku podle šablony - všem stejnou. Každý ať si udělá vlastní zkušenost, já už do diskuse gennet taky nepřispívám, protože tam zůstali jen holky, co problémy vidět nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.1.19 12:53

čau, díky a úplně tě chápu. Mě je 39 - první ivf proplácela pojišťovna,ale stejně nás stálo cca. 10 tisíc. O peníze nejde, jde mi o přístup, přesně jak píšeš - vyserou se ti na cyklus atp. Oni maj na vše dost času - my ne. Průser je taky ten, že v neděli maj zavříno, takhle mi např. nevyšel nativní cyklus, že v pondělí již bylo vajíčko prasklé. To neberu v potaz, moje věčné útěky z práce a nervy kvůli nim, přítel měl důležitou poradu v 11:00, tak se tam musel letět vystříkat v 7:30, když otevírali - a já tam pak přišla v 7:00 na kozu a zjistili, že vajíčko do toho pondělí prasklo - TEDY NIC. Vůbec nemají vcítění se do toho, že lidi mají taky své povinnosti pracovní. Pokaždé v podstatě, když jsem tam byla - tak nějaký průser - že několikrát ztratili někomu kartu a podobné organizační věci jsem neřešila. Pořád měl člověk dost pochopení pro NĚ, ŽE TOHO MAJÍ HODNĚ, ŽE JSOU VE STRESU…A MY JAKO NEJSME? Díky moc holky, jste skvělé. Dnes to jdu studovat, zkusím napsat p. primářce Višňové - díky moc za kontakty. Klidně dám někomu peníze - jsme na to s partnerem připraveni, když budu vidět, že se klinika opravdu snaží abysme dospěli k vytouženému cíli! Krásný den a hodně štěstí všem! Jste zlatíčka.:) Moc jste mi všechny pomohly :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.19 13:00

Taky nemam s gennetem dobre zkusenosti.nejdriv nas dvakrat natlacili do ivm,ktere bylo uplnek nicemu.pak sem si vydupala ivf.z toho mam jedno dite.kdyz sme chteli druhe,uz sme museli ivf komplet platit.u embryi delali pgs.vysledky nam odmitli ukazat.rekli jen,kolik je tam embryi vhodnych k zavedeni.ptala sem se na pohlavi(ne kvuli vyberu,ale zajimalo me,zda jsou tam obe pohlavi).na to odmitli odpovedet.fakt sila,kdyz si clovek uvedomi,ze si tam VSE plati

• Citovat
  • Upravit
748
20.1.19 14:20
@Anonymní píše:
Ahoj, přesně s tebou souhlasím! Mám také neprůchodný pravý vejcovod - což „zjistili“ v Gennetu zhruba po půl roce docházení po 1× neúspěšné IUI a 1× neúspěšném IVF - poté, co si na vyšetření průchodnosti vejcovodů našli čas, jelikož měli několik měsíců plno a vyšetření se může provádět několik dní - po cyklu…jednou se stalo, že jsem po jejich stimulacích dostala měsíčky o dva dny dříve a opět nevyšel objednací termín na průchodnost vejcovodů. Co chci ale říci je, že tedy dominantní mám pravý vaječník v němž se tvoří folikul každý měsíc, což jsem si také musela vypozorovat sama. Mudr. Vykysalá mi řekla, že z několika cyklů - poté co jsem si to všimla sama - oni by si toho nevšimli, nemohu usuzovat, až když to takhle bylo pokaždé a výslovně jsem na to jinou mudr. upozornila, poté, co mi navrhovala další IUI, když bylo OPĚT vejce v pravém vaječníku, řekla a jo…a dál nic. Nyní máme za sebou další druhé neúspěšné IVF, poté, co mi byl nasazen Clostilbegyt, i když ovulaci s folikulem normálně mám, vytvořilo se mi 6 folikulů - 4 odebrali - zbytek prý byly cysty (které jsem doteď ale neměla), z celého toho bylo prý jen jedno vajíčko - které i po ICSI nebylo oplodněno. To nezmiňuji, že jsme si celý proces již hradili sami…tedy z druhého IVF jsme v tom za 20 litrů - krásná práce! Nezmohli se ani na to, aby mi zaslali výsledky krevních testů na předoperační vyšetření na e-mail - musela jsem upomínat, poté aby mi sdělili, jestli se povedlo oplodnění - musela jsem volat - nemají čas - pak po urgencích volají - nepovedlo se - zaplaťte hlavně! Ač má mudr. v kartě výsledky parnerova spermiogramu, ptá se mě, jestli má spermie v pohodě, pak mi řekne, že mám NEPRŮCHOZÍ VEJCOVODY! I když MÁM NEPRŮCHOZÍ POUZE JEDEN VEJCOVOD! naprosto neprofesionální přístup! A nyní od vás se vlastně dozvídám, že i neprůchozí vejcovod může být překážkou k otěhotnění a někdy je lepší jej amputovat? to mi v Caru NIKDO neřekl! Natož, aby někoho napadla logická myšlenka, že kdyby se třeba někde povedlo zprůchodnit vejcovod a pak následně stimulovat - možná by se i v levém vaječníku vyvinul folikul - jako tomu bylo po půl roce v tomto případě a třeba by bylo možné IUI, nebo přirozenou cestou? Já vím, neplodných párů je hodně, ale tahle zkušenost s Gennetem je hodně právě na mě. Nyní zvažuji Motol a jiná centra…prosím případně o radu. Jsem zde na e-miminu nová - tedy 12 hodin nemůžu zakládat nové diskuze. Díky moc všem. :mavam:

Já ti chci jen napsat k tomu neprůchodnému vejcovodu. Já měla též neprůchodný pravý vejcovod, s největší pravděpodobností po prodělaném prasklém slepém střevu. Nemohla jsem dlouho otěhotnět a pořád mě bolelo v podbřišku, takže jsem podstoupila diagnostickou laparoskopii, kde mi odstranily srůsty a zjistili právě ten neprůchodný vejcovod, ale typu sactosalpinx,tzn. že je v něm tekutina, ta může být zánětlivá a dostávat se do dělohy. Ptala jsem se v té nemocnici, jestli kdybych chtěla podstoupit IVF, mám si nechat ten vejcovod odstranit a bylo mi řečeno, že u tohoto typu sactosalpinx mi to velmi doporučují. Takže jsem si ho nechala odstranit a hned druhý cyklus po operaci jsem otěhotněla a mám nyní již tři děti dva roky po sobě přirozeně. Jinak k těm profukům a tak, na to mi říkal gynekolog, že to taky nedoporučuje, nikdo neví, jestli v tom vejcovodu budou funkční ty řasinky, co posunují vajíčko a hrozí pak mimoděložní těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.1.19 15:36

to je strašný! Museli jste si projít peklem. Jsou to fakt idioti!:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.1.19 15:38

Ahoj, ono u embrya je možné již zjistit pohlaví???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
20.1.19 15:51

ahoj, díky za info - to jsem vůbec netušila, musím si to všechno poznamenat. Já měla apendix taky, ale nepraskl,. normální operace v dětství - 15 let, potom asi v 23-ti mi praskla cysta na vaječníku, krvácení do břišní dutiny - laparoskopie a potom ještě plastiku čípku. Ta cysta a ten apendix, po tom tam ty srůsty vzniknout klidně mohly. Taky v 15-ti jsem byla fakt blbá a fanatik do jezdectví - tedy jsem asi 14 dní po operaci šla jezdit a skákat na koni - debil. Taky jsem jezdila na vandry i v zimě - kvůli „lásce“ to vše mohlo způsobit různá nastydnutí i srůsty…chjo… díky moc. Měj se. A super, že u tebe se takhle problém vyřešil, třeba se to povede i mě. :) Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí