Gennet - špatné zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4661
3.2.19 16:16

@MartinaCV Jediný co pro mě je nepochopitelné jestli jedna návštěva gennetu se jednala o tom že chcete aby vydali embryo a cube si pro něj přijelo. Druhá že tedy chcete aby embryo převezl gennet . Snad když nemají problém s vydáním embrya tak jestli na to mají formulář vyplnit podepsat hotovo .
A nechápu proč řešíš 1,8tis když v této medicíně lítají jiné částky .
Ty máš jediné štěstí že jsi u Višňové přes známou .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.2.19 16:16
@Anonymní píše:
@MartinaCV Anebo mate na mysli nekoho z PFC jak tu uz taky nekym bylo doporucovano, ovsem s tim drobnym “minusem”, ze nemaji nasmlouvane pojistovny a vse se tam hradi v hotovosti?

Ano, oni mají opravdu špičkového embryologa. Nicméně jsem nakonec zvolila Cube, kde neočekávám horší laboratoř a schopnosti embryoložky. Také mě potěšilo, že na nic nečekala a začala s Gennetem o vydání našeho embrya vyjednávat sama. Bohužel, dospět v Gennetu k takové banalitě, jako je podpis souhlasu s vydáním embrya, je na opravdu dlouhé lokte a člověk se musí připravit na nepochopitelně komplikující jednání. Když vezmu v úvahu, že za to vydání chtějí 18 stovek… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.19 16:19

@MartinaCV OK dekuji, ja uz jim proste moc neverim. Podle me praci embryologa nedokaze zkontrolovat nikdo jiny nez dalsi embryolog. A proc by nekdo mel hanet sve “kolegy z branze” ze?… u stimulace dokazu pochopit ze si to aspon trochu ohlida ta zena, ktera ji podstupuje, pokud ji ppdstupuje uz ponekolikate… take se asi da tlacit na metodu vyberu spermii (ICSI, PICSI, MACS apod.).. ale co se deje pak v laborce, to uz predi nema nikdo pod kontrolou :think:

• Citovat
  • Upravit
9723
3.2.19 16:20
@potvurka89 píše:
@MartinaCV Jediný co pro mě je nepochopitelné jestli jedna návštěva gennetu se jednala o tom že chcete aby vydali embryo a cube si pro něj přijelo. Druhá že tedy chcete aby embryo převezl gennet . Snad když nemají problém s vydáním embrya tak jestli na to mají formulář vyplnit podepsat hotovo .
A nechápu proč řešíš 1,8tis když v této medicíně lítají jiné částky .
Ty máš jediné štěstí že jsi u Višňové přes známou .

Očividně ti pořád uniká jádro věci. Nech to být. Vše jsem k tomu totiž už napsala, kromě toho to teď bude třetí cesta x pokaždé 200 km abychom se vůbec domluvili na vydání embrya. A proč řeším 1800,– Kč za vydání embrya? Co na tom stojí 1800,– Kč, nehledě na to, že již druhý týden několik lidí řeší jen takovou banalitu, jako aby Gennet zjistil a našel formulář, který máme podepsat a aby se pak dohodli, jakou formou má být podpis učiněn, nadto už hlásili, že jim vydání nebude trvat jeden den…a my toto embryo chceme spolu s dalšími, vzniklými v Cube, nechat společně vyšetřit. Nová embrya nepočkají, až se Gennet rozhoupe.
Jinak doufám, že to nemám chápat tak, že zpochybňuješ moji vlastní zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.2.19 16:22
@Anonymní píše:
@MartinaCV OK dekuji, ja uz jim proste moc neverim. Podle me praci embryologa nedokaze zkontrolovat nikdo jiny nez dalsi embryolog. A proc by nekdo mel hanet sve “kolegy z branze” ze?… u stimulace dokazu pochopit ze si to aspon trochu ohlida ta zena, ktera ji podstupuje, pokud ji ppdstupuje uz ponekolikate… take se asi da tlacit na metodu vyberu spermii (ICSI, PICSI, MACS apod.).. ale co se deje pak v laborce, to uz predi nema nikdo pod kontrolou :think:

Ano, práci embryologa nedokáže zkontrolovat nikdo jiný, než další embryolog. Proto jsem fotky našeho embrya zaslala jinému a pak jsem byla trochu v šoku, co jsem se dozvěděla. To v Gennetu nevěděli? Proč mi to neřekli? Protože ho chtěli zavést hned, proto tlačili na čerstvý transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.19 16:23
@MartinaCV píše:
Ano, oni mají opravdu špičkového embryologa. Nicméně jsem nakonec zvolila Cube, kde neočekávám horší laboratoř a schopnosti embryoložky. Také mě potěšilo, že na nic nečekala a začala s Gennetem o vydání našeho embrya vyjednávat sama. Bohužel, dospět v Gennetu k takové banalitě, jako je podpis souhlasu s vydáním embrya, je na opravdu dlouhé lokte a člověk se musí připravit na nepochopitelně komplikující jednání. Když vezmu v úvahu, že za to vydání chtějí 18 stovek… :pocitac:

A vy jste sama vzdelanim embryolog/biolog, ze umite posoudit kdo je a kdo neni spickovym embryologem? Nebo k tomu mate nejake neverejne informace? Protoze jak uz jsem psala, jak se da tohle zhodnotit? Ja neverim ani statistikam uspesnosti CARu, viz jak rikal Churchil… :cert: Vse je jen byznys, nemilosrdny byznys, a uspesnost merenou ziskem, tu si dohledate… ale preci nebudu volit CAR podle toho, ze… :zed:

• Citovat
  • Upravit
4661
3.2.19 16:26

@MartinaCV já nic nezpochybňuji jen mi přijde jak kdyby jsme se prohodili v centrech tobě se zadařilo v gennetu máš mimčo nám v cube holt jsme nedošlo do konce , a na po druhé se nezadařilo ani jedné tak jsme udělali změnu . Věřím že vám i nám se zadaří změna prostředí prospívá . :hug:
My jsme museli odejít z Cube protože jsme chodili ke Kosobudové a dohadovat se po xtý na recepci že k ní nechci že chci k Višňový tak na to už nemám.
Psala jsi o embryu , při druhém ketu od Kosobudové jsem se jí ptala jak se embryo rozmrazilo a ona že je zdrclý ale to je prý v pohodě , takže luxus vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.2.19 16:27
@Anonymní píše:
A vy jste sama vzdelanim embryolog/biolog, ze umite posoudit kdo je a kdo neni spickovym embryologem? Nebo k tomu mate nejake neverejne informace? Protoze jak uz jsem psala, jak se da tohle zhodnotit? Ja neverim ani statistikam uspesnosti CARu, viz jak rikal Churchil… :cert: Vse je jen byznys, nemilosrdny byznys, a uspesnost merenou ziskem, tu si dohledate… ale preci nebudu volit CAR podle toho, ze… :zed:

Tak já vycházím z praxe, vzdělání a ocenění tohoto člověka z pohledu světové embryologie. To jsou veřejně přístupné informace.
Statistky úspěšnosti CARu ale neexistují. Bohužel, dosud není uzákoněno, aby CARy poskytovaly kompletní informace o své úspěšnosti. Jednou k tomu psal článek Texl z Heliosu, v tom vysvětlil, jak je to s vykazováním úspěšnosti a proč to není dosud uzákoněno.

Příspěvek upraven 03.02.19 v 16:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.19 16:27

@MartinaCV A ten nezavisly embryolog Vam to jen tak zkoukl a poradil? To se nekde da domluvit jako placena sluzba? Ja Vase zkusenosti nezpochybnuji ani tu nechci vest polemiky o placenych asministrativnich ukonech, i verim ze si CARy mezi sebou delaji naschvaly viz to popisujete Gennet vs Cube, jen se snazim dopatrat jak mit aspon nejakou jistotu, ze o embryolog dela svou praci dobre :zed: kazdopadne dekuji za poznatky a preji at uz tu nevoli v Gennetu prolomite a mate to embryjko “prestehovane” tam, kde jej potrebujete mit.

• Citovat
  • Upravit
9723
3.2.19 16:29
@Anonymní píše:
@MartinaCV A ten nezavisly embryolog Vam to jen tak zkoukl a poradil? To se nekde da domluvit jako placena sluzba? Ja Vase zkusenosti nezpochybnuji ani tu nechci vest polemiky o placenych asministrativnich ukonech, i verim ze si CARy mezi sebou delaji naschvaly viz to popisujete Gennet vs Cube, jen se snazim dopatrat jak mit aspon nejakou jistotu, ze o embryolog dela svou praci dobre :zed: kazdopadne dekuji za poznatky a preji at uz tu nevoli v Gennetu prolomite a mate to embryjko “prestehovane” tam, kde jej potrebujete mit.

On se podíval na snímky z Embryoskopu, které jsem mu zaslala a popsal mi vývoj toho embrya, což neodpovídalo tomu, co mi o vývoji řekl Gennet před tím, než na mne naléhali, abych přistoupila na čerstvý transfer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.19 16:30

@MartinaCV Dekuji za vysvetleni. No ony jakesi statistiky semtam prezentuji, ale prase aby se v tom vyznalo, s prominutim. Neni to proste mezi CARy srovnatelne a asi to ani nechteji mot srovnatelne, ze…

• Citovat
  • Upravit
9723
3.2.19 16:34
@Anonymní píše:
@MartinaCV A ten nezavisly embryolog Vam to jen tak zkoukl a poradil? To se nekde da domluvit jako placena sluzba? Ja Vase zkusenosti nezpochybnuji ani tu nechci vest polemiky o placenych asministrativnich ukonech, i verim ze si CARy mezi sebou delaji naschvaly viz to popisujete Gennet vs Cube, jen se snazim dopatrat jak mit aspon nejakou jistotu, ze o embryolog dela svou praci dobre :zed: kazdopadne dekuji za poznatky a preji at uz tu nevoli v Gennetu prolomite a mate to embryjko “prestehovane” tam, kde jej potrebujete mit.

Já jsem toho embryologa prostě požádala o pomoc, protože ve mně jednání lidí z Gennetu vyvolávalo pochyby. Z Gennetu se stal kolos a došlo ke změnám oproti 2015, kdy jsem tam podstupovala druhé IVF. Třetí IVF loni v létě byla chyba, v diskuzi jsem zaznamenávala delší dobu kritiku, psaly mi i holky do soukromých zpráv, ale nějak jsem o změně neuvažovala a doufala, že to proběhne jako při druhém IVF. Bohužel, měla jsem už malé dítě, do toho škola.. neměla jsem už tolik prostoru si vše držet na řetězu a také jsem vnímala, že je paní doktorka přetížená. Intuice mi radila, vem nohy na ramena, ale neposlechla jsem, to byla chyba. Vyhozené peníze, řada komplikací a bohužel i nesolidního jednání. Byznys převládl. Což je v medicíně velkej škraloup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
3.2.19 16:36
@Anonymní píše:
@MartinaCV Dekuji za vysvetleni. No ony jakesi statistiky semtam prezentuji, ale prase aby se v tom vyznalo, s prominutim. Neni to proste mezi CARy srovnatelne a asi to ani nechteji mot srovnatelne, ze…

Oni si na své weby uvádí jen nějaké údaje o úspěšnosti, ale není to tak, že by je odesílaly do jednoho registru a kompletní. Zkus to najít někde u Texla v poradně, on to tam kdysi hezky rozepsal s odkazem na dané instituce, které by měly to srovnání ideálně dělat. Já na to teď nemám čas, musím už jít něco dělat. Možná kouknu večer, jestli to najdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.19 16:38

@MartinaCV A embryologa z PFC jste proste “jentak” kontaktovala a on odpovedel? Klidne bych zkusila totez, i jsem ochotna za to zaplatit, ale moc neverim, ze by byl svolny :think: Podobne kolecko jsem si udelala pred IVF a bylo videt, jak gynekologove nechteji jit do konfrontace s kolegy z jinych CARu, to zaprve, a za druhe se se mnou naprosto odmitali bavit o konkretnim, pro mne vhodnem stim.protokolu :zed:

• Citovat
  • Upravit
9723
3.2.19 16:42
@Anonymní píše:
@MartinaCV A embryologa z PFC jste proste “jentak” kontaktovala a on odpovedel? Klidne bych zkusila totez, i jsem ochotna za to zaplatit, ale moc neverim, ze by byl svolny :think: Podobne kolecko jsem si udelala pred IVF a bylo videt, jak gynekologove nechteji jit do konfrontace s kolegy z jinych CARu, to zaprve, a za druhe se se mnou naprosto odmitali bavit o konkretnim, pro mne vhodnem stim.protokolu :zed:

Z etických kodexů členů stavovských organizací plyne lidově řečeno neházet špínu na další členy. Ale kde by byla právní jistota, kdyby nebylo možné se dovolat ochrany v případě porušení práv vyplývajících z Úmluvy o lidských právech a biomedicíně.. Takže i když vám jeden gynekolog neřekne nic špatného na druhého, máte možnost si práci jakéhokoliv lékaře ohodnotit cestou znaleckých posudků lékařů znalců případně znaleckých ústavů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí