Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Božská v úterý bys jela na IUI? To se tam tedy asi potkáme - jdu na tu průchodnost a pak k Dr. Brandejské. ![]()
@MartinaCV píše:
@Božská v úterý bys jela na IUI? To se tam tedy asi potkáme - jdu na tu průchodnost a pak k Dr. Brandejské.
Uvidim, jak dopadne folikulometrie v pondeli. Podle utz nam doktorka naplanuje IUI. Dam vedet ![]()
@Božská Jasný, taky si nechám zkouknout vajíčko (pinpongáč, jak říká můj partner
) a uvidíme, jestli ještě v tomto měsíci, když budu po průchodnosti, bychom dali ještě znovu inseminaci.
@MartinaCV píše:
@Božská Jasný, taky si nechám zkouknout vajíčko (pinpongáč, jak říká můj partner) a uvidíme, jestli ještě v tomto měsíci, když budu po průchodnosti, bychom dali ještě znovu inseminaci.
Já měla vlastně průchodnost teď ve čtvrtek a když to vyjde, v následujícím týdnu mám jít na IUI, takže to určitě jde. A prý je větší šance. Ale co je na tom pravdy, to nevím…
@Božská Tak to by bylo super, já bojuju o každý měsíc, protože mi na konci srpna bude 40. Podle kapacity vaječníků si mám ale odečíst 10 let
Už jsem si domluvila u nás na imunologii, že mi pak píchnou tu Subcuvii, nebo prý mají Igantriu. Abych nereagovala na embryoblast přehnaně. Zítra už mě čeká ta průchodnost.. mám strach. Nebudu si brát žádný prášek na bolest, chci co nejméně chemie.
@MartinaCV píše:
@Božská Tak to by bylo super, já bojuju o každý měsíc, protože mi na konci srpna bude 40. Podle kapacity vaječníků si mám ale odečíst 10 let![]()
Už jsem si domluvila u nás na imunologii, že mi pak píchnou tu Subcuvii, nebo prý mají Igantriu. Abych nereagovala na embryoblast přehnaně. Zítra už mě čeká ta průchodnost.. mám strach. Nebudu si brát žádný prášek na bolest, chci co nejméně chemie.
Dneska jsem v cekarne v Gennetu mluvila s pani, kterou to pry nebolelo ani minimalne. V kolik jdes? Budu na tebe myslet.
Jinak ja jsem dnes 12 DC, folikul krasny, uz mam doma pregnyl, IUI budeme delat tuto stredu. Takze se tam zitra nepotkame. Moooooooc ti drzim palecky.
Jo a MUDr. Jarosova ma dovcu od patku, IUI ve stredu mi bude pry delat jeste ona. Mam obrovskou radost. ![]()
@Božská Ahojky, tak to je dobrá zpráva.. no ale znám se
Dám vědět, jedeme zítra a máme tam být ve 13.30 hod. Držím ti pěsti, aby se to povedlo a nemusela jsi na IVF! dej vědět zážitky. Jinak můj partner byl u IUI uvnitř v ordinaci se mnou, viděl to na monitoru.
Jo a já jsem dnes 9 DC, takže průchodnost se bude dělat 10 den, tak uvidíme, zda bychom stihli ještě inseminaci, taky podle toho jak dopadneme.
@MartinaCV píše:
@Božská Ahojky, tak to je dobrá zpráva.. no ale znám seDám vědět, jedeme zítra a máme tam být ve 13.30 hod. Držím ti pěsti, aby se to povedlo a nemusela jsi na IVF! dej vědět zážitky. Jinak můj partner byl u IUI uvnitř v ordinaci se mnou, viděl to na monitoru.
Jo a já jsem dnes 9 DC, takže průchodnost se bude dělat 10 den, tak uvidíme, zda bychom stihli ještě inseminaci, taky podle toho jak dopadneme.
Tak drzim palecky a pak napis ![]()
@Božská Ahoj, teď jsme přijeli.. Nóó, bolelo to
Bylo to nepříjemné a bolestivé. Doktor byl milej, dopředu jsem ho upozornila, že nadskakuju jak se mě někdo dotkne. Sestra mi pořád držela nohu od těla, aby tam mohl doktor manipulovat. Výsledek je jedna dobrá zpráva a druhá špatná. Vejcovody jsou průchodné, bohužel v děloze mám ten polyp, co ho už identifikovala Dr. Jarošová, ale nebyla si jistá. Moje gynekoložka v Chomutově v pátek žádnej neviděla
Je velikej 10×7 mm a překáží u levého vejcovodu. Tam mám zrovna teď vajíčko a minulý měsíc taky vlevo
, když byla inseminace. Takže na mou gynekoložku v Chomutově se nemůžu spolehnout. To bych mohla chodit na IVF pořád dokola. Polyp se prý chová jako nitroděložní tělísko a neumožní embryu se zahnízdit. Takže zítra mám volat Dr. Jarošové a objednat se na hysteroskopii k Apolináři. Po té průchodnosti jsme byli za primářkou Brandejskou a ona říkala, že někdy se ta hysteroskopie dělá schválně těm, co nemůžou otěhotnět, protože po ní je děložní sliznice jakoby kypřejší a líp se do ní embryo zavrtá. Takže ne jak řekla má gynekoložka, že po případné hysteroskopii 6ti-nedělí nebo 3 měsíce pauza, ale rovnou by se udělalo IVF. Takže mě IVF čeká asi v srpnu nebo v září
Jdu honem vařit, kdyžtak ještě písnu. ![]()
@MartinaCV píše:
@Božská Ahoj, teď jsme přijeli.. Nóó, bolelo toBylo to nepříjemné a bolestivé. Doktor byl milej, dopředu jsem ho upozornila, že nadskakuju jak se mě někdo dotkne. Sestra mi pořád držela nohu od těla, aby tam mohl doktor manipulovat. Výsledek je jedna dobrá zpráva a druhá špatná. Vejcovody jsou průchodné, bohužel v děloze mám ten polyp, co ho už identifikovala Dr. Jarošová, ale nebyla si jistá. Moje gynekoložka v Chomutově v pátek žádnej neviděla
Je velikej 10×7 mm a překáží u levého vejcovodu. Tam mám zrovna teď vajíčko a minulý měsíc taky vlevo
, když byla inseminace. Takže na mou gynekoložku v Chomutově se nemůžu spolehnout. To bych mohla chodit na IVF pořád dokola. Polyp se prý chová jako nitroděložní tělísko a neumožní embryu se zahnízdit. Takže zítra mám volat Dr. Jarošové a objednat se na hysteroskopii k Apolináři. Po té průchodnosti jsme byli za primářkou Brandejskou a ona říkala, že někdy se ta hysteroskopie dělá schválně těm, co nemůžou otěhotnět, protože po ní je děložní sliznice jakoby kypřejší a líp se do ní embryo zavrtá. Takže ne jak řekla má gynekoložka, že po případné hysteroskopii 6ti-nedělí nebo 3 měsíce pauza, ale rovnou by se udělalo IVF. Takže mě IVF čeká asi v srpnu nebo v září
Jdu honem vařit, kdyžtak ještě písnu.
To je mi lito, ze to bolelo. Ono to samotne napousteni tekutiny je docela pocuc, ale to ostatni slo. Sestricku jsem mela moc prima. S tou hysteroskopii je to na jednu stranu pech, ba druhou bude velka sance pri IVF a to za to stoji. Zitra te vystridam a jedu do Prahy zas ja ![]()
@Božská Takže jedeš na IUI? Budu moc držet pěsti, ať se povede! Jak dlouho se vůbec snažíte o mimi a jak velké máš dítě?
@MartinaCV píše:
@Božská Takže jedeš na IUI? Budu moc držet pěsti, ať se povede! Jak dlouho se vůbec snažíte o mimi a jak velké máš dítě?
Aaaano, dnes nase prvni IUI. Mame sedmilete ditko a uz 5 let se snazime o druhe.
Holky chodite nekdo k dr. Roznickove? prim. Brandejska ma dovolenou a tahle ji zaskakuje
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď