Gennet Praha - zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9723
23.7.15 19:18

@lachi holky co je minimálka?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
23.7.15 19:24

@MartinaCV minimalni stimulace :) pichas jen minimalni davky hormonu (ja třeba ted 75j gonalu), nebo beres třeba Clostillbegyt…jinak dal vse probiha stejne jak u klasického IVF, akorát je samozrejme jen par folikulu/vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
23.7.15 20:34

@veveruse78 a to celé stojí jen 10 tisíc?? Chápu správně, že minimálka je píchání hormonů, ale v nižší dávce, očekává se, že bude méně vajíček.. a pak jdeš zase normálně na odběr vajíček pod narkózou, hradíš třeba ICSI, kultivaci.. atd. Nebo si jen pícháš méně hormonů a pak se snažíte doma a nebo následuje IUI?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
25.7.15 08:58

@MartinaCV jj, chapes to spravne - teda ten první pripad, co popisuješ (ne jak IUI). A narkózu si muzes vybrat, jestli chces, nebo zkusíš bez (když to třeba vypada jen na 1,2 folikuly).
Na minimalky/nativy (nativ je uplne bez stimulace, když mas přirozenou ovulaci a jdes na OPU s tim jednim folikulem) chodi spis ty holky, co uz mají vycerpane pokusy na pojišťovnu anebo třeba ty, které mají nizke AMH (ovarialni zásobu) a i při velke stimulaci mají malo vajíček, tak je lepsi telo nehuntovat hormony a davat jen nizke davky, kde mají třeba výsledek stejny (max. 3 folikuly napr.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.7.15 13:58

@veveruse78 Aha, děkuji za vysvětlení. Já mám ovariální zásobu, jako by mi bylo o deset let méně podle krevního testu (bude mi koncem srpna 40). V běžném cyklu mi dozrává až 16 vajíček, jeden z nich dominantní. Při minulém IVF v Iscare (květen), jsem měla po 7 denní stimulaci 20 folikulů, v 19 byla vajíčka, 13 bylo zralých. Ovuluju normálně. Teď jsme zkusili první inseminaci, kdy jsem si píchla jen injekci na uvolnění vajíčka, ale nezadařilo se. Takže to byl ten nativ asi. No, jinak si neumím představit jít bez narkózy, ale narkóze a vůbec chemii se celý život vyhýbám. Bohužel, mám teď z minulého IVF jednu za sebou, čeká mě vyndání polypu, to bude druhá, pak IVF, to je třetí a rodit budu na 100% císařem, to je další.. :zed: Dá se něco z toho zvládnout bez narkózy? 8o

Příspěvek upraven 25.07.15 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
25.7.15 18:28

@MartinaCV tak to mas vazne skvělou zasobu :pankac:
ne ne, to jste měli jen IUI (inseminaci)…nativ je jak IVF, akorát bez jakekoliv stimulace vajecniku (ale klasicky OPU, pak napr. ICSI, PK, ET…). No ja mela jednou bez narkozy punkci cysty a ted tu minimalku, kdy mi pichli 2 folikuly…jako v tu chvili to boli, ale je to kratka bolest, tak se to da vydrzet…porod bude urcite horsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.7.15 18:37

@veveruse78 Takže když teď půjdeme na poslední IVF hrazené pojišťovnou a nezadařilo by se, tak to znamená, že můžeme potom za 10 tisíc udělat minimálku, to znamená, že si píchnu malé množství hormonů, bude odběr vajíček pod narkózou nebo bez, pak bude ICSI, kultivace.. a celé za kolik Kč tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
25.7.15 20:10

@MartinaCV presne tak…ja uz jsem samoplatce, pojistovna mi uz nic neda, takze to resim touhle cestou…
No při OPU zaplatíš 6tis. (jen když by nebyl zadny folik nebo třeba predcasne prasknul, tak neplatíš nic) a při ET doplatíš 4 tis. A pak klasicky podle toho, co si vyberes za nadstandardy (napr. ICSI 7tis.). PK se většinou nedava, kdyz je malo embryjek, napr. 2, tak ti je rovnou soupnou, ze je jim u tebe lip, na mrazeni taky většinou nic nezbyde, takze to se taky nemusi resit…takze proste podle toho, co by sis ještě chtěla priplatit navíc (AH, embryo glue, embryoscope apod.). My ale platíme jen zaklad, max. si priplatime za ICSI, takze celkem max. 17 tis.KC. Vyhoda oproti velkému IVF taky je, ze se na tohle muze chodit každý mesic a nemusíš po neuspechu cekat 3 mesice jak u velkého IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.7.15 21:00

@veveruse78 Zaráží mě šoupnutí do dělohy bez prodloužené kultivace. Mám kolem toho hodně načteno (dělám medicínské právo) a uznávané kapacity tvrdí, že dřív než 5 den nemá embryo v děloze co dělat, protože v přirozeném cyklu se dříve než 5 den nachází ve vejcovodu a tam je pro něj vhodné prostředí s tím, že děloha do 5 dne je pro něho prostředí přímo nevhodné. K tomu je důležité, aby 5 den byla plnohodnotná blastocysta, jinak je to celé zbytečné, protože jiné stádium vývoje by svědčilo pro nesprávný vývoj. V Gennetu ti byl někdo schopen dát do dělohy zárodek dříve než 5 den jeho vývoje??? Za embryo glue a embryoscope se v Gennetu platí? To není automatické? Jinak piju už několik měsíců jednou denně Inofolic na podporu vajíček a ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
25.7.15 22:49

@MartinaCV - hodně holkách se povedlo otěhotnět z embrya vloženého 3 den, já mám chlapečka ze 4 dne.
Možná tam nemá co dělat, ale zase se hodně píše, že je mu líp v přirozeném prostředí dělohy než ve „zkumavce“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
25.7.15 22:58

@KamisB.. a pak si má člověk vybrat. Vím, že se to někde tak dělá. Příroda má vždy holt poslední slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9093
26.7.15 19:28

@MartinaCV to, co pises, plati u IVF, tam se samozrejme snazi vždy, aby embryjka dospela do stadia blastocysty a vkladaji se 5.den (v podstate vždy jsem ty blastocysty mela). Ale neda se to pouzit uplne ve všech pripadech..když mas proste jenom jedno jedine embryjko, tak je to velky risk, nechat to na misticce a cekat do 5.dne - když budes chtit, tak to tak samozrejme udelaji, vždy je konecne rozhodnuti na tobe - ale ja nechtěla riskovat, prece jen v děloze je kolikrat tem embryjkum proste lip, nez v umelem prostředí a často doktori u 1 embryjka neriskuji a vkladaji uz dřív bez PK.
Tohle plati v podstate napric vsemi centry, nejen v Gennetu (tzn. při klasickem IVF uprednostnovani PK a vkladani blastocyst, ale v pripadech malého poctu embryjek se vklada dřív).
Pak ještě k tomu embryo glue a embryscope - to je samozrejme nadstandard, za který se plati. To platis uplne všude (max. nekdy jsou „akce“, ze to nabizeji zadarmo, ale vždy jen casove omezene, standardne se tyhle věci plati).
Inofolic mam taky, stejne jako Femibion, pak mam vyzkouseno i snad všechny existujici byliny (momentalne drmek obecny, maca, kotvicnik), cinskou medicínu vc. akupunktury, mojzisovou a mobilizace…v rijnu si skocim zrejme do lazni, no a uvidime :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
26.7.15 20:03

@veveruse78 Achjo.. když vidím co vše už jsi pro to udělala. V pátek jsem o tom mluvila s jednou svou známou. Má jednoho syna, už velkého, pak se roky snažila o další dítě, běhala po CAR. Podařilo se otěhotnět 3× a 3× o to přišla. Pak, najednou úplně hladce v 36 letech další těhotenství přirozeně a narodila se holčička. Říkala mi, abych nevěřila tomu, že je to v psychice. Mám přijmout skutečnost, že je to příroda a ta má vždy poslední slovo a rozhodne se, kdy to má přijít. Já hodně věřím v cosi mezi nebem a zemí, partner ke mně přišel v době, kdy jsem měla domluvené IVF od dárce, takže za minutu 12 a jak řekla kartářka v Praze v roce 2011, tak se i stalo - že budu s mužem, kterého jsem už jednou v životě viděla. Je to muž, se kterým jsem měla před 12 lety autonehodu. Bylo nás tenkrát v autě 5, neznali jsme se. Taky říkala, že dítě budu mít kvůli věku s odřeným zadkem a budou u toho lékaři. V srpnu mi bude 40, poslední pokus o IVF, věříme, že to je ten odřený zadek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
26.7.15 20:07

@veveruse78 Jinak, asi už jsem to psala, měla jsem 20 folikulů po 7denní stimulaci (150j Gonalu), v 19 byla vajíčka, z nich 13 zralých. Všech 13 se povedlo oplodnit pomocí ICSI, během 5denní kultivace se ale 12 zastavilo postupně ve vývoji, takže zbylo jedno, hodnoceno jako výborné. Říkali mi, že nemá cenu vkládat dříve než 5-6 den, protože pomalý vývoj svědčí pro nějakou vadu a každé ženě by mělo jít o zdravé těhotenství. Proto čekali a když 5 den bylo vše jak má, teprve pak vkládali. To bylo v Iscare. Ptala jsem se i teď v Gennetu primářky, říkala, že taky vkládají až 5 den, tak nevím. Na stránkách Heliosu píše primář a embryologové, že to dříve fakt nemá smysl a vysvětlují ty zdravotní důvody. To jsem zvědavá, jak to budeme mít teď při dalším IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
26.7.15 20:15

@veveruse78 Kopíruji: Dobrý den, paní Petro,

embrya se mohou uhnízdit asi 5-7 dní po oplození. Nevím proč Vám byla zaváděna dvoudenní embrya. Tento postup se preferoval asi před 20 lety. Dnes by každé dobré centrum mělo zvládat pětidenní kultivaci a o transferu druhý den vůbec neuvažovat.
Druhý den vývoje se normálně nachází embryo ve vejcovodu a zde je jcela jiné prostředí než v děloze. Proto je embryu v dnešní době lépe v inkubátoru a optimální pro zavedení do dělohy je embryo pátý den kultivace.

Přesto přeji hodně štěstí a úspěch
prim. MUDr. Pavel Texl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.