Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@MartinaCV Páni, ty teda jedeš, co všechno se v jednom cyklu dá stihnout. ![]()
Moc bych ti přála, abyste to doma vychytali a další IVF nebylo potřeba. ![]()
A pokud se nepodaří, tak hurá pro injekce do lednice… četla jsem v podpisu, že budeš mít krátký protokol, takže to bude celkem rychlovka… co budeš píchat? Gonal?
@lachi píše:
@MartinaCV Páni, ty teda jedeš, co všechno se v jednom cyklu dá stihnout.
Moc bych ti přála, abyste to doma vychytali a další IVF nebylo potřeba.
A pokud se nepodaří, tak hurá pro injekce do lednice… četla jsem v podpisu, že budeš mít krátký protokol, takže to bude celkem rychlovka… co budeš píchat? Gonal?
Děkuji! Takže 6.9. to buď nedostanu proto, že jsem těhotná a nebo se začne se stimulací. Ano, mám Gonal, Luveris a Cetrotide. A zase krátký protokol ![]()
@MartinaCV Taky jsem měla Gonal a Cetrotide. Pero super, míchání Cetrotide bylo horší, nejvíc mě dostal neúplný český návod, končil asi pátým bodem a ve slovenském návodu to dál pokračovalo.
Luveris jsem neměla, ten je na co?
@lachi píše:
@MartinaCV Taky jsem měla Gonal a Cetrotide. Pero super, míchání Cetrotide bylo horší, nejvíc mě dostal neúplný český návod, končil asi pátým bodem a ve slovenském návodu to dál pokračovalo.Luveris jsem neměla, ten je na co?
No já z toho mám hrůzu, když jsem viděla, že jde o nějaký míchání.. tak to si sem budu chodit pro rady
Luveris je na kvalitu vajíček, protože si paní doktorka uvědomuje, že je mi 40 a že když budeme dávat embrya na genetiku, což jsou drahá vyšetření (i když já to mám na poj.), tak ze mě potřebuje vypěstovat kvalitní embrya, aby to mělo smysl.. ![]()
@MartinaCV díky za vysvětlení.
Já když zjistila, že se Cetrotide míchá, tak jsem chtěla omdlít.
Byla jsem vyklepaná, abych něco nepokazila, u první se mi fakt klepali ruce a potřebovala bych tak ještě jedny ruce navíc.
A pak ještě zádrhel v tom návodu. Myslím, že tam chyběla celkem důležitá část o odstranění vzduchové bubliny, ta byla jen ve slovenském a polském návodu. Ale třeba už to opravili. Nejhorší je první míchání, pak už člověk získá cvik, ale byla jsem ráda, když jsem píchala poslední. Po vpíchnutí se mi udělal vždycky červený flek a svědil, ale četla jsem, že se to někomu stává a že to nic není.
Neboj, to taky dáš. ![]()
Já teď akorát domíchala a píchla Pregnyl, vždycky jsem měla Ovitrelle a ten je bez míchání, takže jsem taky byla nervózní. uff ![]()
@lachi píše:
@MartinaCV díky za vysvětlení.
Já když zjistila, že se Cetrotide míchá, tak jsem chtěla omdlít.Byla jsem vyklepaná, abych něco nepokazila, u první se mi fakt klepali ruce a potřebovala bych tak ještě jedny ruce navíc.
A pak ještě zádrhel v tom návodu. Myslím, že tam chyběla celkem důležitá část o odstranění vzduchové bubliny, ta byla jen ve slovenském a polském návodu. Ale třeba už to opravili. Nejhorší je první míchání, pak už člověk získá cvik, ale byla jsem ráda, když jsem píchala poslední. Po vpíchnutí se mi udělal vždycky červený flek a svědil, ale četla jsem, že se to někomu stává a že to nic není.
Neboj, to taky dáš.
Já teď akorát domíchala a píchla Pregnyl, vždycky jsem měla Ovitrelle a ten je bez míchání, takže jsem taky byla nervózní. uff
Takže co tě čeká dál?
@lachi píše:
@MartinaCV příští sobotu mě čeká 2. KET
A mě buď menstruace a stimulace nebo TT ![]()
@lachi Ja se clostíku taky bojim, hlavne když u mne ovu probíhá. Ale víš jak to je, človek si rika, že co kdyby to vyšlo, jednou se snad nic nestane… Jsme ochotni vyzkoušet už cokoliv, a co to je proti všem tem hormonum, které by nas cekali pri IVF. Tak zatím vaham, doktor s tim zatím stejne nesouhlasil.
@lachi Juuu ty si to tak krasne pamatujes. Pomalu lip nez ja
![]()
@lachi - to se omlouvám, nějak nestíhám číst podpisy (spíš je nemám zapnutý) a jen mě to zarazilo.
Když se IUI dělá během ovulky a ET až vlastně po…
přeji hodně štěstí, na další kroky
@KamisB nevadí, nic se nestalo.
díky moc, štěstí budeme potřebovat. ![]()
@lachi - štěstí a sílu.
My máme malého z 2IVF a teď někdy začneme plánovat KET. A pak případně další IVF.
@KamisB Tak to máš naprostou pravdu, nejen štěstí je potřeba, ale i síla, ta především. Po každém nezdaru mě síla opustí, ale za čas se z toho oklepu a jede se dál, jinak to prostě nejde. Dle tvého podpisu jsi té síly taky potřebovala hodně. ![]()
Držím pěsti na KET. Kolik embryí máte zamraženo?
@Božská Jak se máš? Dneska jsi 10 den po IUI, rikam do dobre? Kdy budes testit?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď