Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@lachi píše:
@12345aja Po píchnutí Pregnylu nebo Ovitrelle nastane ovulace do 36 hodin(můj doktor mi říkal, že je to v rozmezí 35-37 hodin). Injekce zabrání dřívejšímu prasknutí a pomůže vajíčku uzrát. Dřív než za 35 hodin by k ovulaci dojít tedy nemělo. Určitě je lepší, když si spermie počkají na vajíčko, ale myslím, že i 40 hodin je OK. Je to děsná alchymie.![]()
I ja dekuju za vysvetleni, to jsem vubec netusila ![]()
@lachi píše:
@Božská jůů, to vypadá nadějně! Tak držím pěsti, ať je pozítří hezká druhá čárka.
No uvidiiime, nechci se radovat, spodek me dnes cely den boli jako kdyz to mam dostat. Coz ma byt ale v patek nebo sobotu.
@12345aja @Božská Při IVF je moc důležité načasování, protože kdyby to bylo špatně načasované, tak se taky může stát, že folikuly prasknou a vajíčka z nich utečou a celé píchání injekcí bylo k ničemu. Proto se píchá Ovitrelle nebo Pregnyl a čas píchnutí je přesně stanoven. Když jsem já byla na OPU (odběr vajíček pod narkózou), tak jsem si píchala Ovitrelle ve 23 hodin a za dva dny v 11 hodin mě čekal odběr. Měla jsem taky strach, aby to nepopraskalo dřív, ale naštěstí ne. A když jsem teď byla na KETu, tak jsem si píchala ve 22 hodin a pak opět za dva dny jsem byla na kontrole kolem 12 hodiny odpoledne a doktor říkal, že folikul už tam není, ale že tam je zbytek volné tekutiny, což znamená, že folikul praskl před chvílí. Takže já mám již několikrát potvrzené, že folikul u mě dříve než za 36 hodin po Ovitrelle nepraskne.
@lachi píše:
@12345aja @Božská Při IVF je moc důležité načasování, protože kdyby to bylo špatně načasované, tak se taky může stát, že folikuly prasknou a vajíčka z nich utečou a celé píchání injekcí bylo k ničemu. Proto se píchá Ovitrelle nebo Pregnyl a čas píchnutí je přesně stanoven. Když jsem já byla na OPU (odběr vajíček pod narkózou), tak jsem si píchala Ovitrelle ve 23 hodin a za dva dny v 11 hodin mě čekal odběr. Měla jsem taky strach, aby to nepopraskalo dřív, ale naštěstí ne. A když jsem teď byla na KETu, tak jsem si píchala ve 22 hodin a pak opět za dva dny jsem byla na kontrole kolem 12 hodiny odpoledne a doktor říkal, že folikul už tam není, ale že tam je zbytek volné tekutiny, což znamená, že folikul praskl před chvílí. Takže já mám již několikrát potvrzené, že folikul u mě dříve než za 36 hodin po Ovitrelle nepraskne.
Tak to je dobre vedet. Je fakt, ze posledne, kdyz jsem byla v car, exnul jim utz pouzivany prave pri odberech vajicek. A doktori pobihali dost nervozne prave kvuli pacientkam, ktere musely jit na cas.
Ahojky, četla jsem zpětně vaše příspěvky.:-) Musím se také ozvat, také chodím k paní doktorce Jarošové do Gennetu. Zatím proběhlo jedno IUI, ale neúspěšně. Teď nás čeká druhý pokus. Jednou už jsem byla těhotná, ale v 8tt jsem potratila a byla na revizi. Od té doby se stále nedaří.:-( Byla jste teď některá na IUI? kolik pokusů máte za sebou? Zatím se mějte ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, četla jsem zpětně vaše příspěvky.:-) Musím se také ozvat, také chodím k paní doktorce Jarošové do Gennetu. Zatím proběhlo jedno IUI, ale neúspěšně. Teď nás čeká druhý pokus. Jednou už jsem byla těhotná, ale v 8tt jsem potratila a byla na revizi. Od té doby se stále nedaří.:-( Byla jste teď některá na IUI? kolik pokusů máte za sebou? Zatím se mějte
Ahoj, já mám u MUDr. Jarošové za sebou dvě IUI, ani jedno nevyšlo, teď se chystám příští týden na třetí pokus, letos určitě poslední.
@Božská píše:
Ahoj, já mám u MUDr. Jarošové za sebou dvě IUI, ani jedno nevyšlo, teď se chystám příští týden na třetí pokus, letos určitě poslední.
Tak to mě mrzí. Do třetice všeho dobrého. Takže určitě se už povede.
A jak jsi jinak spokojená s paní doktorkou? Já zatím ano, je moc milá a vše vysvětlí. Tím, že píšeš, že letos určitě poslední pokus. Poté chcete zkoušet sami a nebo už přejít k IVF? Moc děkuji za odpověď. ![]()
@Yankee_Z Ahoj, jak dlouho jsi prosim cekala, až te vzali do Gennetu a konkretne k Dr. Jarošové? Ja zatím chodim jinak, ale chtela bych doo Gennetu, jsem v jakémsi poradovníku, ale porad se mi neozývají s termínem. Moc dekuji.
@Božská ahoj, ja mam za sebou dnes 3 IUI… nejak jsem na to dnes nemnela náladu, protože nakonec jsme se cez víkend tulili doma a po dlouhé dobe jsme si to užili. Ja už jsem na to nejak rezignovala a začínam se smirovat s IVF. Tak mi prislo to dnešný IUI nejak zbytečný, manža ze sebe ráno neco vydoloval, tak chtel, abychom to absolvovali, tak jsem tam šla. Chapu, že když se to zavádí primo do delohy, tak je cesta kratší, ale v „mem“ CARu mne po zavedení nenechá ležet ani 10 vterin, a už vstávám, tak se mi to zdá zbytečný. Už jsem se te ptala, jak je to v Gennetu, psala jsi mi, že nejakou chvili ležís a ja myslim, že je to tak správný. Když jsem to dnes doktorovi rekla, tak mi odpovedel, že to není potreba. Takže akorát jsem nyní naštvana z toho pristupu. Myslím, že tohle bylo naše poslední IUI v tomhle CARu.
@12345aja píše:
@Yankee_Z Ahoj, jak dlouho jsi prosim cekala, až te vzali do Gennetu a konkretne k Dr. Jarošové? Ja zatím chodim jinak, ale chtela bych doo Gennetu, jsem v jakémsi poradovníku, ale porad se mi neozývají s termínem. Moc dekuji.
Ahoj, já už si to přesně nepamatuji, ale volala jsem tam poprvé asi koncem února a na první konzultaci jsem šla v květnu. Jinak já tam vůbec nikoho neznala a tak ani nevěděla ke komu konkrétnímu jít, takže paní MUDr. Jarošová mi byla přidělena. Ale jsem ráda. ![]()
@Yankee_Z Ja cekam asi 2,5 mesice, tak snad se dočkám. Nekolikrát jsem se tam pripomnela, tak snad… Držím ti palce, at jsi tak spokojená a hlavne at se brzy zadarí. ![]()
@12345aja Neboj, dočkáš se. Je dobře, že se jim připomínáš. Musíš prosit i sestry, jestli se tam opravdu žádný místečko nenajde. Třeba to vezme zrovna dobře naladěná sestra a to místo ti tam najde.
Noo já děkuji. Moc si přejeme, aby to už vyšlo. Ale zatím stále nic. Zkoušíme přes rok a každý měsíc zklamání.
Nevím, co ještě pro to udělat, aby se zadařilo. ![]()
@Božská píše:
@Anonymní píše:
Ahojky, četla jsem zpětně vaše příspěvky.:-) Musím se také ozvat, také chodím k paní doktorce Jarošové do Gennetu. Zatím proběhlo jedno IUI, ale neúspěšně. Teď nás čeká druhý pokus. Jednou už jsem byla těhotná, ale v 8tt jsem potratila a byla na revizi. Od té doby se stále nedaří.:-( Byla jste teď některá na IUI? kolik pokusů máte za sebou? Zatím se mějte
Ahoj, já mám u Dr. Jarošové jedno neúspěšné IUI a teď stimuluji na 2. IVF. První bylo v Iscare.
@MartinaCV Ahoj, takže jste zkusili pouze jednou IUI a pak rovnou přešli k IVF, nebo Vám bylo doporučeno paní doktorkou? Tak ať se zadaří!
My máme před sebou druhý pokus IUI. Tak uvidíme… ![]()
@Yankee_Z píše:
@MartinaCV Ahoj, takže jste zkusili pouze jednou IUI a pak rovnou přešli k IVF, nebo Vám bylo doporučeno paní doktorkou? Tak ať se zadaří!My máme před sebou druhý pokus IUI. Tak uvidíme…
Mně bylo před pár dny 40, takže mám trochu obrácený postup
Nejdřív bylo IVF v Iscare, nepovedlo se a ani se nám tam nelíbilo. Pak v přípravách na 2. IVF v Gennetu, jsme prubli jedno IUI u Dr. Jarošové a nepovedlo se a včera jsem začala stimulovat na 2. IVF ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.