Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Denis11 aspon nějaký odreeagování když je to takhle jinak na nervy
![]()
@Jana6 píše:
@Denis11 a co ona na to? Se určitě jenom smála co![]()
![]()
oni tam všechny vypadají jak reklama na hlad
![]()
![]()
ty jo tys to hezky napsala, reklama na hlad
,se nesmím smát nahlas, at nezbudím syna s manžou, ale no dost dobrý
mě ted nic nenaordinovali, mě to i štve bych něco chtěla aspon pro lepší pocit, ale je fakt, že pokud to mé tělo nevyžaduje není třeba ho zatěžovat zbytečně, že jo
,jinak já při druhém IVF s PGD brala ten pregnison v dávce 10 a 15 mg na střídačku obden, ale ani sem to psát nebudu
jsem nepřibrala
když jsem si vyřizovala předoperační se mě obvodní ptala „vy jste nepřibrala?“já ne, ono se po těch lécích přibírá a ona, že jo
,ale holky to je vyjímka, já tedy v Gennetu nechala cca 12kg, ale to je nervama!!!jsem vám toho napsala, už končím
![]()
@Denis11 no takže se budu cpát vitamíny, to OPU mě vůbec nenapadlo - by mě nechtěli dát narkozu, ty jo to by byl v celku průser, já jsem se původně obávala abych nejedla nějaký léky které by mohli negativně ovlivnit početí a 1.trim.,no a na OPUjsem úplně zapomněla. ještě že tu holky jste
![]()
@Mončiči Tak to se máš že jsi nic nepřibrala při tědlech dávkách..
holky já mám nahoře asi 15kg a jsem z toho uplně neštěstná..
jako je to za delší dobu, ne za měsíc, ale je to hlavně po těch IVF.. ach jo.. z toho začínám mít depky.. jsem zvyklá mít 60-62kg a ted mám 76
to je fakt hrůza.. jediný kdy na to přestanu myslet je, když se IVF povede tak pak mi to bude jedno..
![]()
No a s tou chřipkou si dej pozor, oni by tě pak nevzali pod narkozu! Hlavně by ti předoperační nevyšlo dobře víš? ![]()
@Denis11 tak to holka soucítím s tebou
věřím, že pokud jsi byla zvyklá určitou váhu a pak se ti zvedne je to děs, ale ber to z té lepší stránky - je to obět, ale bude stát za to, protože ty budeš už hodně brzy těhule a ne že bych ti to přála, ale v poho ty kilča dáš dolů při těch nevolnostech co už brzy budeš mít
,pak trochu nabereš kvůli miminku a po narození v kliduuuu
,tak jsem ti to hezky naplánovala
![]()
@Mončiči Děkuju
jenže má strach, že to bude i v tom nejlepšim případě trochu jinak
s holkou jsem neměla absolutně žádný nevolnosti, jen v autě se mi trchu zvedal žaludek..
a nepřibrala jsem s ní pá kileček ale 31KG
je fakt že jsem 2 a čtvrt roku kojila a dala to dolu všechno hlavně i kvůli nervům co jsem měla s ex.. ale je fakt, že to klidně a s radostí všechno absolvuju znova… holky já už se snad těšim i na ty dvojčátka ze kterých jsem měla zezačátku hrůzu
![]()
@Denis11 jinak Deni, každé těhotenství je jiné, takže u prvního jsi možná nabrala trochu víc, ale ted to může být jiné aspon i já to tak chci, sice jsem při malém nabrala „jen“ 12kg, ale ted by mě stačilo tak 8 chi chi si to tu ještě budeme určovat, co no at je to jak chce hlavně at jsme těhotnéééé, že jo!!!
![]()
@Mončiči píše:
@Denis11 jinak Deni, každé těhotenství je jiné, takže u prvního jsi možná nabrala trochu víc, ale ted to může být jiné aspon i já to tak chci, sice jsem při malém nabrala „jen“ 12kg, ale ted by mě stačilo tak 8 chi chi si to tu ještě budeme určovat, co no at je to jak chce hlavně at jsme těhotnéééé, že jo!!!![]()
![]()
joo
já jsem se třeba přesvědčila o tom, že když se ženská v těhotenství hlídá a nejí prostě to, na co má chut tak že má potom většinou ubrečený a protivný miminko.. fakt. Ale jak mamča dopřeje mimču všechno o co si řekne tak má potom spokojenýho smíška
takže já jsem rozhodnutá to dělat stejně, protože moje holčina je letnáček a ještě nedělňátko k tomu a je to neuvěřitelně spokojený a štastný a usměvavý dítě
jenom to nebudu všechno jíst v takovejch dávkách jako minule
místo 5 žloutkovejch řezu si dám jen jeden třeba
![]()
@Denis11 jj taky si to myslím a s tím jídlem - jako v množství to mám též v plánu - jenže když mi něco chutná plány jsou tatam
, takže raději nic v téhle části neplánovat, stejně by to skončilo u čtvrtého řezu - možná
už ted mě honí mlsná a přemýšlím co mám si dát než půjdu do práce ![]()
@Mončiči No je fakt, že plány to jsou hezký
měkdyž chytne žravá před MS tak se taky většinou neovládnu
tak to potěš koště až budu těhu
a ted si dej to, na co máš chuť
ale na co máš chut co???
![]()
@Denis11 no právě já nevím, ale asi na nějakou čoko, malý to vůbec nejí a tady jsou toho zásoby, to je pak těžký se ovládnout!!!
![]()
@Denis11 jednoho ještě ano, jsem říkala babičkám, že už nebudou kupovat kolekce, jsem celé dvě zlikvidovala sama, v košíku máme asi 4 figurky
,malý neměl asi žádnou a něco málo manža měl, no a ted mám za sebou figurku, no jo raději utéct do té práce nebo co šlo dolů to hned naberu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď