Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj maminy, vybíráme první kočárek, zatím je favoritem zn. Gesslein nebo Teutonia, máte prosím zkušenosti..?díky
Máte zkušenost s Gesslein F4 Buggy?
Přidejte zkušenost s Gesslein F4 Buggymám gesslein trojkolku a naprostá spokojenost. Dceři je 16 měsíců a krásně se mi do něj ještě vleze i s fusakem. Po roce trochu vrzal, tak jsme nechali promazat, jinak bez jediné závady a chybičky. Jejich vložnou tašku jsem používala loni a letos se chystám taky jako fusak. Loni při velkých mrazech jsem přidala jen tenký fleecový fusak, ale to byla ještě miminko.
Jediná drobná nespokojenost - nánožník - je hrozně malý a nejde dát přes madlo. Letos už to s ním nějak přežijem, ale není to ideální.
Ráda zodpovím i další dotazy
![]()
děkuju - mimochodem, krásná holčička
. zvažuji 4kolku a právě vzhledem k prostoru asi spíše Gesslein. Termín máme v únoru, čili bude potřeba u fusak - podědila jsem beránka, ale paní v obchodě se zděsila, že prý vyvolává alergie, tak nevím
poradíš mi fusak?
no hodně si chválí emitex ten 3v1 ale nemám zkušenosti. Malá je květnová, v zimě byla jen v té vložné tašce a v -20 měla jen ten tenkej fleecovej fusak. Takže vlastní zkušenosti s klasickým fusakem fakt nemám ![]()
ahoj
já mám zase teutonii spirit S3 a nedám na ní dopustit. Je velký, prostorný, dobře se ovládá, jsem dost náročná co se týče kočárů, na první jsem měla 5
a tento je opravdu nejlepší
mám i vložnou tašku, která se dá použít jako fusak, dá se pro i proti směru jízdy. Za mě doporučuji tento
![]()
Ahoj
také máme Teutonii Fun systém a velká spokojenost. Jak píše Šo, prostorný, velmi dobrá manipulace, není nijak těžký a super skladný do kufru auta.
přece jen není Teut.poměrně malá? Gesslein má větší korbičku, a jelikož budeme mít mimi v únoru řešíme i fusak..
Enys Natálka je v lednu, fusak máme beránka a do Teutonky se krásně vlezla.
Korbičku nevím zda má větší, teď jsem ti měřila vnitřní rozměr korbičky a je to 77cm x37cm. Na webu u Gessleinu uvádí rozměr 80×34cm, ale je to vnitřní rozměr nebo vnější? Možná lepší vyrazit do obchodu s metrem a ověřit si to,aby ta korbička nebylo moc úzká ![]()
Ale jinak kočárky jsou si hodně podobné, oba moc hezké ![]()
jo je pravda, že kvalitní jsou oba, taky jsem měla teutonku jako druhou variantu.Záleží i jakou variantu chceš jestli korbičku nebo vložnou tašku. Počítej že do korbičky se ti vejde tak do září ale další zimu určitě ne. Vložnou tašku využiješ i později. ![]()
jitule - díky!beránka fusak máme taky/hodně starý v novém potahu, a prodavačka v jednom shopu nás od něj zrazovala, prý vyvolá alerg.reakci, a byla striktně proti! tak jsem trochu zmatená, myslela jsem ,že alespoň jedu věc máme z krku
hmm,to je dobrá otázka ten rozměr, každopádně to není moc velký rozdíl..
to jsem právě potřebovala vědět..díky za názor, taky se spíše asi přikláním k té vložené tašce, což mi přijde praktičtější, i když budu chtít mimi přenést můžu to čapnout a je to ![]()
Ahoj, já mám gesslein F6 a max. spokojenost, pokud jsi ochotná pořídit si střednětěžký kočárek (za předpokladu, že ho budeš někde tahat v rukách, třeba po schodech). Co tak porovovnávám s ostatními, je uvnitř pro miminko super velký. Fusak máme taky, ale zatím jsem nepoužila. Do kočárku nefouká, tak zatím není třeba, ale na zimu určitě použijeme.
Dynki- na ten jsme zrovna vcera koukali a je pravda, ze je tezsi, pri mych zatim 52 kilech nevim nevim, ale neni az tak o moc tezsi nez Teut.,jak vyuzivas tu brzdicku?/Teutonii mame dalsi variantu prave kvuli te rucni brzde..
Enys - Tak gesslein má taky ruční brzdu, sice mi přijde trochu divně řešená, ale to je maličkost, která mi nevadí, protože s mimčem nehodlám brouzdat na bruslích apod, takže nepotřebuji přibržďovat (jak to má třeba jané slalom). Nevím, jakou brzdu má teutonia, tak neumím porovnat. Jinak brzdičku používám snad jen když jedu v MHD a jsem s ní spokojená. Když někdy vidím, jak maminky „válčí“ s brzdou dole na kolečkách a jak si tím ničí boty, tak jsem ráda za tuhle:)
Ahoj, máme Teutonia Spirit a neměnila bych. Používali jsme korbičku a syn v ní byl až do necelých osmi měsíců a rozhodně nebyl malé miminko. Narodil se v prosinci a když byly velké mrazy, měl dokonce dva fusaky najednou a vešel se. Ony ty korbičky vypadají jako malé, ale v reálu jsou fakt naprosto v pohodě. Navíc bych se spíš soustředila na sportovní nástavbu, protože ta se pak využívá mnohem déle. A tady zase musím vychválit sportovní korbu u Teutonie.Je opravdu hodně velká, jde nastavit úplně do lehu, otočná je po i proti směru,prostě jsem nenašla chybičku.
Ruční brzda je tak trošku třešnička na dortu, v MHD a nebo v prudkém kopci ji využiju a brzdí bez problémů. Jezdíme na brusle / i když by se to nemělo
/ a v tom případě je pro mě brzda nutná a nikdy nebyl žádný problém.
Někdy v příštím roce /snad v březnu/ vyjde nová čtyřkolová Teutonia /jmenuje se „BE YOU“/ a podle ohlasů by měla být fakt suprová. To jenom pokud trváš na čtyřkolce
Já bych trojkolkju rozhodně nezavrhovala, nejdřív jsme ji nechtěla, ale po vyzkoušení Spirita jsem musela uznat, že tahle je opravdu vymakaná.
![]()