Gestagenní antikoncepce nevolnost

67
5.10.23 03:57

Gestagenní antikoncepce nevolnost

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, ze zdravotních důvodů potřebuji brát antikoncepci, ale všechny kombinované, které jsem vyzkoušela na mě měly dost silné vedlejší účinky (motání hlavy, zvracení, nevolnost). Moc se v tom nevyznám, ale někde jsem četla, že tyto vedlejsi účinky má na svědomí estrogen a tak mě napadlo, jestli by nebyla řešením gestagenní antikoncepce.
Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti. Jestli i z gestagenní bylo někomu zle nebo případně jaká antikoncepce vám nejlépe sedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2288
5.10.23 06:23
@Tmara píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, ze zdravotních důvodů potřebuji brát antikoncepci, ale všechny kombinované, které jsem vyzkoušela na mě měly dost silné vedlejší účinky (motání hlavy, zvracení, nevolnost). Moc se v tom nevyznám, ale někde jsem četla, že tyto vedlejsi účinky má na svědomí estrogen a tak mě napadlo, jestli by nebyla řešením gestagenní antikoncepce.
Budu ráda, když se se mnou podělíte o vaše zkušenosti. Jestli i z gestagenní bylo někomu zle nebo případně jaká antikoncepce vám nejlépe sedla.

To, zda máte problém s estrogenem nejlépe zjistíte z hormonálního testu, z krve by vám ho měl předepsat bez problémů lékař, ze slin jako samoplátce. Nepíšete z jakých zdravotních problémů, ty by totiž také mohly být způsobeny estrogenovou dominancí. Určitě by bylo dobré začít testem. Jinak gestagenní antikoncepce by pro vás mohla být řešením, pokud máte problém s estrogeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
5.10.23 13:40
@LadaSva píše:
To, zda máte problém s estrogenem nejlépe zjistíte z hormonálního testu, z krve by vám ho měl předepsat bez problémů lékař, ze slin jako samoplátce. Nepíšete z jakých zdravotních problémů, ty by totiž také mohly být způsobeny estrogenovou dominancí. Určitě by bylo dobré začít testem. Jinak gestagenní antikoncepce by pro vás mohla být řešením, pokud máte problém s estrogeny.

Já na testech byla a progesteron i estrogen mám v pořádku, jenom mám lehce zvýšený testosteron. Jinak antikoncepci potřebuji na bolest a krvácení mimo menstruaci.
Jde mi spíše o to, jestli mi třeba estrogen nemůže způsobovat v antikoncepci ty vedlejší účinky i přes to, že ho mám adekvátní množství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
5.10.23 14:16
@Tmara píše:
Já na testech byla a progesteron i estrogen mám v pořádku, jenom mám lehce zvýšený testosteron. Jinak antikoncepci potřebuji na bolest a krvácení mimo menstruaci.
Jde mi spíše o to, jestli mi třeba estrogen nemůže způsobovat v antikoncepci ty vedlejší účinky i přes to, že ho mám adekvátní množství.

Problém může být v tom, že syntetické hormony fungují trochu jinak než přirozené a můžete na ně být citlivá, tedy můžete na ně mít větší reakci, to co popisujete jsou uváděné vedlejší účinky. Testosteron se dá dobře snížit pitím mátového čaje, dokáže ho snižovat až o 30%. Bolesti a krvácení mimo menstruaci může být způsobeno hormonální disbalancí, píšete, že jste testy měla a že vyšly dobře. Tedy, měla jste je k dispozici a dohledala doporučené hladiny, nebo vám to řekl jenom lékař, že je to v pořádku? Zkoušela jste nechat výsledky vyhodnotit jiným lékařem? Tyto problémy může způsobovat i myom nebo endometrioza, ale to by opět napovídalo dominanci estrogenu, kterou jak píšete nemáte. Zkuste pohledat řešení bolestí a krvácení alternativními metodami, odkazy kvůli reklamě dávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
16.10.23 23:00

Jaké zdravotní problémy má prosím řešit hormonální antikoncepce? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.10.23 23:02

@veronelka20 endometriozu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
16.10.23 23:17
@Tmara píše:
@veronelka20 endometriozu

Upřímně bych se poradila ještě s jiným lékařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
16.10.23 23:21
@veronelka20 píše:
Upřímně bych se poradila ještě s jiným lékařem…

No zatím mi ji doporučili tři lékaři, ale upřímně tudy asi nepovede moje cesta, vidím to na alternativní léčbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
16.10.23 23:23
@Tmara píše:
No zatím mi ji doporučili tři lékaři, ale upřímně tudy asi nepovede moje cesta, vidím to na alternativní léčbu.

Osobně bych o tom přemýšlela taky tak. Hodně zdaru :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 23:34
@veronelka20 píše:
Jaké zdravotní problémy má prosím řešit hormonální antikoncepce? 8)

Kdyz sem videla tenhle prispevek, tak mi to neda :zed:
Je dost zdravotnich problemu, ktere resi nebo pomaha resit antikoncepce. Napr. Ja mam tezkou formu trombocytopenie to znamena, ze se mi spatne srazi krev. Vykyvy mam casty a kdyz je zle tak po odberu krve jeste hodinu se mi objevuji kapky jak se rana nezaceluje. Z toho duvodu uz 3 roky do me cpou antikoncepci bez pauzy.
Vim, ze sem zakladatelce nepomohla, ale ja si opravdu nemohla pomoc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex