Glykemický test

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1100
15.1.09 16:30

Nikdy jsem neuvažovala tam nejít. Mně to jako nic hnusného nepřišlo - manžel si sladí čaj tak, že to chutná podobně :roll:
Ale minulý týden tam byla moje segra. Při jejím prvním dítěti ji tam neposlali, až teďka s druhým. Tak mi celá vyděšená volala, jak jí bylo po vypití toho roztoku špatně, málem omdlela, bušilo jí srdce......prej nevěděla jestli umírá nebo začala rodit. Tak nevím, normálně moc nepřehání - ale když bylo jí takhle - jak bylo asi miminku?? Stejně jí nic nenašli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
15.1.09 16:38

Na test jsem jít nechtěla, jak píšeš, je to i zátěž pro miminko a to docela dost velká. Dá se dělat i nezátěžový test, ale v tom se nevyznám.

Nakonec jsem tam šla, nejsem dost silná, abych řekla ne, ale pozvali si mě znovu - kvůli tomu, že prarodiče měli stařeckou cukrovku (který důchodce ji nemá?). CHtěla jsem to odmítnout, leč s doktorkou nebyla rozumná řeč. Ale nepůjdu tam.
Píšete, jak to není nic hrozného, a dá se to přežít.
Pro mě je náročný už jen shánět hlídání na celé dopoledne. O tom celé dopoledne tam dřepět s živým dvouleťákem ani nemluvím.
Když jsem se rozhodovala, zda jít či nejít, vyčetla jsem nejrůznější info o tom, jak je to spolehlivé, jak je to „nutné“, a jak se neví, jaký vliv to má na dítě.
Podle mě je taková glykemická bomba, kterou tam člověk musí vypít, úplně zbytečná zátěž - jak pro matku, tak pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
15.1.09 20:47

Holky vždyt žijem ve 21.století , kdyby to bylo nák nebezpečné , tak by to OGTT přeci nedělali. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
15.1.09 20:59

Holky, sice jsem nečetla diskusi jen jsem ji v rychlosti proletěla, ale jen bych chtěla poznamenat, že OGTT a glykemický test jsou 2 rozdílné testy :wink: :wink: :wink:

Na glykemickém testu jsem byla dnes - vzali mi krev jen z prstu, je to test jestli nemáte cukrovku a na OGTT jdu až za 3 týdny a to je na těhu cukrovku a pije se ta přeslazená voda!

• Citovat
  • Upravit
3379
16.1.09 09:41

Ahojky

Zajímavé téma. Mě vlastně ani nenapadlo, že bych tam nešla, pokud mě tam doktor pošle. No, poslal mě tam, tak jsem šla a myslím, že pozdě objevená těhu cukrovka je mnohem horší a větší zátěž pro mimčo. Mě po testu nic nebylo, jen možná mě trochu pálila žáha. A mám klid, že jsme v pořádku.

Moje kolegyně při prvním dítěti nebyla poslána na test na cukrovku v tom týdnu těhotenství jak se dělá. Neměla žádné problémy, pak najednou začala hodně přibírat a na ultrazvuku jí řekli, že mimi je hodně velké. Udělali jí test dodatečně a nakonec si píchala inzulín. Mimi obřík šlo ven dřív a císařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
16.1.09 09:47

Ahoj,
tak ja jsem nebyla ani ted ani kdyz jsem cekala Honzika a je mi 26 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.1.09 18:06

A víte vůbec někdo, proč se to dělá zrovna v tom 24tt plus minus?Copak člověk nemůže tu těhu cukrovku dostat i později? To by mě zajímalo taky.
Jinak souhlasím s Noemmi ve všech bodech!
A k tomu vlivu na miminko, leccos se dělá za testy, které pro něj nemusí dopadnout dobře (už jenom na amniocentézu kolikrát dr. posílá, i když je větší riziko potratit zdravé dítě, než že se narodí postižené). Takže nevěřím tomu, že kdyby test byl pro mimíska škodlivý, nebude se dělat :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
16.1.09 18:45

Mě by taky zajímalo,proč se to dělá zrovna kolem 24 tt.Byla jsem tam v 26 a kamarádku v 36 tam její dr neposlala.A to je určitě rizikovější a navíc kuřačka.Tak nevím.Osobně uvažuju taky tam příště nejít,ale napřed to pak ale zkonzultuju se svým dr,co si o tom myslí a ať mi to nějak vysvětlí-pro a proti (bylo mi z toho na zvracení a celý dopoledne v tahu a taky mi nemá kdo hlídat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
16.1.09 20:15

Ahojky já jsem bylana testu u ubou, u obou mě vyšel, že jsme v pořádku. Syn měl 4 kg když senarodil, kolik bude mít dcera se brzy uvidí :D J8 radši na testy chodím něž rodit nějkého mamuta 8O neber to nijak zle, ty to přežiješ a mě při výšce 163cm 4 kg dítko napoprvé opravdu stačilo.TAk jsame radši na test vyrazila, pro jistotu. Nevím zd je nebo neni povinný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.1.09 21:02

Pilcando , to tě chápu. Já mám 155 cm a dcera měla rovná 4 kila taky 8O . Váhám s tím testem právě proto, že si nejsem jistá, do jaké míry je to zdravé pro mimčo. Já to snad přežiju ve zdraví, teda aspoň doufám :wink: .
Jinak se omlouvám, nevěděla jsem, že glykemický test a tento na těhu cukrovku je něco jiného. Ale pochopily jsme se, tak je do dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pepivaha
20.1.12 07:51

ahojte holky,ve kterém týdnu jste podstoupili glykemický test? Mě objednali až ve 27.týdnu.Není to pozdě?? Je mi 34 let,čekáme druhé mimi a pravda je,že mám pořád sucho v puse,budím se kvůli tomu i v noci.Může to být nějaký příznak?

• Citovat
  • Upravit
kika 2
20.1.12 08:10

Mě teda bylo po tom testu hrozně.nejdřív mě polil pot a pak jsem začala omdlivat.výsledek byl v pohodě.v tomhle tehu se mi tam hrozně nechce.mám strach že mi bude zase tak blbě.

• Citovat
  • Upravit
pepivaha
20.1.12 08:57
kika 2 píše:
Mě teda bylo po tom testu hrozně.nejdřív mě polil pot a pak jsem začala omdlivat.výsledek byl v pohodě.v tomhle tehu se mi tam hrozně nechce.mám strach že mi bude zase tak blbě.

a musí se to podstupovat??mám po ránu děsně nízký tlak,já sebou švihnu.Jetě být o hladu do 10 hodin…mě jebne.

• Citovat
  • Upravit
kika 2
20.1.12 09:23
pepivaha píše:
kika 2 píše:
Mě teda bylo po tom testu hrozně.nejdřív mě polil pot a pak jsem začala omdlivat.výsledek byl v pohodě.v tomhle tehu se mi tam hrozně nechce.mám strach že mi bude zase tak blbě.

a musí se to podstupovat??mám po ránu děsně nízký tlak,já sebou švihnu.Jetě být o hladu do 10 hodin…mě jebne. [/citace povinný asi ne,asi o můžeš odmítnout,ale budou na tebe koukat jako na nezodpovednou matku.vidíš možná to bylo u mě taky tlakem.jinak oni mě vzali hodně brzo ráno.myslím na šestou nebo na osmou.

• Citovat
  • Upravit
knizni klub
19.6.12 12:21

Holky, podstupovat nemusíte nic, s čím nesouhlasíte. Tento test se dřív nedělal a všechny jsme se stejně narodily :-). Já ho dnes odmítla, pocit z toho mám báječný. Volala jsem nejdřív na gynekologii, abych se ujistila, jak se na to budou tvářit v porodnici a sestra na mě byla moc milá. Řekla, že to nevadí, jen ať se připomenu, až tam půjdu, že mi to napíšou do papírů (to musí, aby se kryli). Vůbec se neptala proč, nepřesvědčovala mě a navíc to vypadalo, že nejsem první, kdo to odmítl.. :jazyk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky