Greta Thunberg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13974
5.10.19 12:02
@Tarinka píše:
No, já jsem úplně zhnusená českou politikou. Místo aby se politici řešili problémy, o kterých ona mluví a který tu prostě jsou, kritizují výstup šestnáctiletého dítěte, jak se u toho tváří, co má za nemoci nebo z jakého je rodinného zázemí. Ani jeden politik se nevyjádřil k tématu. Ona nedělá nic špatného, krom toho, že by asi rada slysela od politiku nějaké konkrétní řešení a závazky do budoucna místo jejich vseobecnejch keců bez efektu. Musí to být frustrující. Lidi by si měli všímat problémů o kterých mluví, že u mladejch lidí dokáže vzbudit zájem o životní prostředí atd., ne kritizovat její vyjadřování, gesta, nemoci. Je to opravdu smutnej obrázek český společnosti.

Proč českou politikou. Máme tu demokracii za premiéra jsme si zvolili člověka, kterého ekologie fakt nezajímá, když vemu v potaz jake firmy vlastni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.10.19 12:04
@Lenka_Hal píše:
To je kvuli etickemu pravidlu, zadny doktor nesmi resit diagnozu takhle verejne a na dalku. Mne cely ten rozhovor prisel teda dost hloupej, ne z toho odborneho hlediska, ale z hlediska uvedomovani si dosahu svych slov. No a taky doufam, ze vetsina psychiatru vidi sve pacienty jinak.Jinak Gretu odmitam sledovat, nesnasim melodramaticke, emocionalni projevy, vzdycky se uplne stydim za dotycneho… :nevim: tak snad to alespon trochu splni svuj ucel. U mne by to melo opacny efekt.

Přesná, už jsem psala, že k takovému psychiatrii bych se svým synem nešla, jako že ho potrebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.10.19 12:06

Jako já ji zase tak úplně taky mezeru nicméně kritika mi přijde často až ubohá a že jsme v průser, to jsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
5.10.19 12:07
@Russet píše:
Ale on tvrdí, že si netroufne na dálku nějak diagnostikovat. Že mu to nepřísluší. Ani ten rozhovor neautorizoval.
Gretka je dcera herce a operní zpěvačky. Takže… :roll: Navíc už se jednou složila z toho, když zjistila, co se děje s planetou. Ta holčička by měla mít svého terapeuta, jinak o ní jednou uslyšíme, ale hezké a veselé to nebude :nevim:

No resil tam jeji stav hodne podrobne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.10.19 12:08
@Lenka_Hal píše:
Ale takhle to fakt nefunguje. Muzes byt na smrt presvedcena o sve pravde, jak stoupnes pred takove mnozstvi lidi, pomalu nevis, jak se jmenujes. Tohle je uuuplne to posledni, co bych ji vytykala.

No já se vůbec divím, že to dává. Ja měla strach přednést referát o češtině přes spolužáky. O to víc si říkám, že musí být hrozně posedlá tím vším, že jí ten stres za to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
5.10.19 12:22

@Jana525 klidně ho zminim, protože dobře popsal její nemoc. Nebo ty znáš priznak a projevy a myšlení takto nemocných dětí? Mne to zaujalo a nechapu, proč jsou tím lidé šokováni. A co se týče nejakych recenzí, je v povaze lidí, že napíšou kritiku, ale málokdo umí pochválit, víš?
A jak by konkrétně meli zasáhnout politici v ochraně klimatu? Konkrétně prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
5.10.19 12:28
@free333 píše:
Je to chudák, autista, má obsedantně kompulzivní poruchu a selekt. mutismus, nechápu, že to její rodiče nechali dojít tak daleko, ale asi neví, co s ní a možná jim je ten zájem médií příjemný.Ta nedopadne dobře…

Ti rodiče to moc dobře vědí a holku zneužívají. Nakonec - třeba z toho bude nobelovka nebo nějaká jiná slušně honorovaná cena. A ty cesty po konferencích za cizí peníze, vždyť ona potrebuje přece rodiče ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80069
5.10.19 12:35

@Lenka_Hal já bych rekla, že tam řešil jeji stav v souvislosti s jejím vystoupením. Že kdyby se rodiče snažili a ve spolupráci s lékaři, tak to mohlo být i docela jiné dítě. Ne vyděšené k smrti a ne hysterické hruzou. Beru to, že on prostě tyhle pacienty zná, ví co jim ubližuje a co jim pomáhá a vidí asi, že ti rodiče tu holku vlastne ničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pattybouvier
5.10.19 12:47

Já nevím, mně přijde poblázněné dítě

• Citovat
  • Upravit
8288
5.10.19 12:53

Nesoudna jistě bude, ale jistě si nezaslouží nenavistne komentáře, ani zesmesnujici komentáře. Zlý člověk to není. Od toho jsou jiní, co si zaslouží tvrdou kritiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
5.10.19 13:01
@belladonna píše:
Nesoudna jistě bude, ale jistě si nezaslouží nenavistne komentáře, ani zesmesnujici komentáře. Zlý člověk to není. Od toho jsou jiní, co si zaslouží tvrdou kritiku.

Hitler taky nebyl zlej člověk. Abstinent, nekuřák, vegetarián… Nebo takový Lenin - jak to s lidma myslel dobře.

Dokud byla běžné dítě - ano berme ohledy. Ale ona není již běžné dítě - je to veřejná osoba, politik, veřejně vystupuje, schází se s politiky, dává rozhovory do medií, dělá ostentativní plavby, její akce jsou sponzorovány…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
5.10.19 13:01
@Prof. Farnsworth píše:
Hitler taky nebyl zlej člověk. Abstinent, nekuřák, vegetarián… Nebo takový Lenin - jak to s lidma myslel dobře.Dokud byla běžné dítě - ano berme ohledy. Ale ona není již běžné dítě - je to veřejná osoba, politik, veřejně vystupuje, schází se s politiky, dává rozhovory do medií, dělá ostentativní plavby, její akce jsou sponzorovány…

Tak tohle prirovnani se ti teda vubec nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42108
5.10.19 13:03
@inkakřivák píše:
@Jana525 klidně ho zminim, protože dobře popsal její nemoc. Nebo ty znáš priznak a projevy a myšlení takto nemocných dětí? Mne to zaujalo a nechapu, proč jsou tím lidé šokováni. A co se týče nejakych recenzí, je v povaze lidí, že napíšou kritiku, ale málokdo umí pochválit, víš?
A jak by konkrétně meli zasáhnout politici v ochraně klimatu? Konkrétně prosím.

Minimálně dodržovat to, k čemu se zavázali ohledně vypouštění skleníkových plynů. Zasadit se o dodržování stávajících zákonů, zabývat se vytvářením nových kvalitních zákonů o ochraně prostředí. Jak mohla dostat třeba Chvaletická elektrárna, jeden z největších znečišťovatelů ovzduší v Pardubickém kraji, výjimku na produkci jedovatých zplodin do ovzduší? Proč je to ze zákona možné? To je lepší dát pokutu 80 leté babce, že si nevyměnila kotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
5.10.19 13:07
@inkakřivák píše:
@Lenka_Hal já bych rekla, že tam řešil jeji stav v souvislosti s jejím vystoupením. Že kdyby se rodiče snažili a ve spolupráci s lékaři, tak to mohlo být i docela jiné dítě. Ne vyděšené k smrti a ne hysterické hruzou. Beru to, že on prostě tyhle pacienty zná, ví co jim ubližuje a co jim pomáhá a vidí asi, že ti rodiče tu holku vlastne ničí.

Tady jd o to, ze jako obornik na to nema pravo. Jestli ma pravdu nebo ne vubec neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
5.10.19 13:07
@Prof. Farnsworth píše:
Hitler taky nebyl zlej člověk. Abstinent, nekuřák, vegetarián… Nebo takový Lenin - jak to s lidma myslel dobře.Dokud byla běžné dítě - ano berme ohledy. Ale ona není již běžné dítě - je to veřejná osoba, politik, veřejně vystupuje, schází se s politiky, dává rozhovory do medií, dělá ostentativní plavby, její akce jsou sponzorovány…

Tvůj komentář je dost mimo. Ona vraždí lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová