Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to nemocná holka
a dobře zblblá. V tomhle měli rodiče zasahnout, ale pro ně je to asi super pocit. Zapálená pro věc a musí číst z papíru ![]()
@Russet píše:
Já taky. Nemám sice dítě s podobnou diagnózou, ale rozhovor s ním byl nesmyslně překroucen a on rezignoval sám z vlastního přesvědčení.
To je kvuli etickemu pravidlu, zadny doktor nesmi resit diagnozu takhle verejne a na dalku. Mne cely ten rozhovor prisel teda dost hloupej, ne z toho odborneho hlediska, ale z hlediska uvedomovani si dosahu svych slov. No a taky doufam, ze vetsina psychiatru vidi sve pacienty jinak.
Jinak Gretu odmitam sledovat, nesnasim melodramaticke, emocionalni projevy, vzdycky se uplne stydim za dotycneho…
tak snad to alespon trochu splni svuj ucel. U mne by to melo opacny efekt.
@Markéta80 píše:
Je to nemocná holkaa dobře zblblá. V tomhle měli rodiče zasahnout, ale pro ně je to asi super pocit. Zapálená pro věc a musí číst z papíru
Tys mluvila nekdy pred tolika lidma??
A v tomhle veku…
@Havlova píše:
I to je ošklivé, když to řeknete o nemocném dítěti. Je nemocná, má opravdový strach a rodiče toho zneužívají, v lepším případě nezabránili, aby byly její nemoc a strach zneužity. Sprostým slovem bych titulovala především rodiče.
Ano, protože je dítě (i když 16 let…) a nemocná, tak se nesmí kritizovat. Ta holka si to ale vybrala sama - to že bude veřejně vystupovat po boku nejvýznamnějších politiků světa. Tím se pro mě stává též politikem nebo veřejnou osobou a jako takovou ji budu kritizovat a nebudu ji považovat za nemocné dítě.
@Lalelale píše:
Její projev jsem si zapla jednou a po minutě jsou tu hysterickou snůšku nemohla poslouchat. Nechápu, proč jsou z ní média tak unesená. U nás ve městě ta debilni rebelie pořád stávkuje a blokuje ulice, nejradši bych je rozháněla vodním dělem
Já jsem si dal předsevzetí, že nebudu používat násilí. Pokud mi zablokují ulici, budu po dobu jejich protestů tůrovat motor.
Pokud to udělá většina takto zablokovaných, dojde protestujícím, že jejich blokády nejsou řešením ale jen více poškozují životní prostředí.
@Prof. Farnsworth píše:
Jaký má tohle význam - žádný. Západní Evropa se bude jako vždy bičovat, zvýší se daně, budou dotovat nesmysly jako solární elektrárny, zavedou se nesmysly jako emisní povolenky, budou se omezovat spalovací motory, všichni se budou stydět za to, že jednou za rok letí na dovolenou do Bulharska…A přitom, dál budou jezdit nákladní lodě, co pálí mazut a vyprodukují víc emisí než průměrné město, Čína, Indie, Rusko a podobné státy dál budou vypouštět splodiny bez omezení, vypouštět humus do řek… Odneseme to jen my, západní Evropa.
A dal budou jist zvirata, i kdyz se masoprumysl podili 18 % na oteplvoani, co je tolik, kolik dela treba doprava. A pritom maso vybec jist nemusime.
Zalezi jenom na lidech, pokud nechteji nic zmenit, tak pujdeme do prdele, ale vsichni spolu, bohuzel.
Vztekle, urputne, hystericke, nenavistne nemocne dite, podporovane nezdrave nezdravou rodinou.
Jeremy Clarkson to tak nejak pekne shrnul.
Je šílená, mimo, rozhodně není úžasná. Psychicky nemocné dítě silně zneužité dospělými.
@Lenka_Hal ne,ale když je to její celý svět tak to snad ví a nepotřebuje každou větu číst z papíru
Ale ze své hlavy to nemá
To co tam předvedla bylo fakt divadlo
Copak asi slečna dělá sama za sebe pro ekologii? Ta cesta lodí do Ameriky to bylo fakt ekologické ![]()
Ke Grete, je to dite, ktere ma aspergerov syndrom. Pokud si neco nastudujete o te nemoci, jeden ze symtomu je, ze se na 100% venujou az fanaticky konicku, kterej si vyberou a u Graty je to ekologie a oteplovani.
Ta divka za to, ze je Asperger nemuze, nema socialni inteligenci, nema socialni instinkt, neumi zhodnotit, jak na ostatni lidi pusobi a proto jsou jeji gesta, mimika, projev takovej, jakej je. A nemuze ani za to, ze si z ni media udelali senzaci, hlavne ze maji o cem psat. Pokud Greta prestane zajimat citatele, media ji bez zavahani odkopnou, ted je pro ne zlate vejce.
Ja bych neresila Gretu, neni dulezita, dulezite je to, co se s nasi planetou nasim pricinenim deje a na to vestsina s nas sere. Protoze asi veri, ze nejakym zazrakem se to spravi samo a vase deti nejakym zazrakem nebudou zit v katastrofach ve svete bez budoucnosti, kterej pro ne pripravujeme.
![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Ano, protože je dítě (i když 16 let…) a nemocná, tak se nesmí kritizovat. Ta holka si to ale vybrala sama - to že bude veřejně vystupovat po boku nejvýznamnějších politiků světa. Tím se pro mě stává též politikem nebo veřejnou osobou a jako takovou ji budu kritizovat a nebudu ji považovat za nemocné dítě.
Ale to je dáno tou chorobou. Kdyby uměla zpaměti nakreslit všechna souhvězdí, byla by to roztomilá podivínka. Myslím, že by měla chodit do školy, ne hovořit s politiky. Že *** neochránili dítě, zneužili ho ke svým cílům s svému prospěchu. Ona si neuvědomuje, že dělá něco špatně, navíc ji okolí vysvětluje, že to, vo dělá, je v pořádku. Kdo je horší, ten, který navede vesnického blázna k tomu, že majznout souseda krumpáčem bude legrace, nebo ten blázen?
@Prof. Farnsworth píše:
K přírodě se snažím chovat zodpovědně, ekologicky, zbytečně nezatěžovat prostředí… Ale když slyším tuhle kr.vu, tak mám chuť minimálně tůrovat motor, spálit hromadu pet lahví a vysypat koš do řeky.
Super, nazyvat kravou dite s Aspergerem.??? ![]()
@Markéta80 píše:
@Lenka_Hal ne,ale když je to její celý svět tak to snad ví a nepotřebuje každou větu číst z papíruAle ze své hlavy to nemá
To co tam předvedla bylo fakt divadlo
Copak asi slečna dělá sama za sebe pro ekologii? Ta cesta lodí do Ameriky to bylo fakt ekologické
Ale takhle to fakt nefunguje. Muzes byt na smrt presvedcena o sve pravde, jak stoupnes pred takove mnozstvi lidi, pomalu nevis, jak se jmenujes. Tohle je uuuplne to posledni, co bych ji vytykala.
@Lenka_Hal píše:
To je kvuli etickemu pravidlu, zadny doktor nesmi resit diagnozu takhle verejne a na dalku. Mne cely ten rozhovor prisel teda dost hloupej, ne z toho odborneho hlediska, ale z hlediska uvedomovani si dosahu svych slov. No a taky doufam, ze vetsina psychiatru vidi sve pacienty jinak.Jinak Gretu odmitam sledovat, nesnasim melodramaticke, emocionalni projevy, vzdycky se uplne stydim za dotycneho…tak snad to alespon trochu splni svuj ucel. U mne by to melo opacny efekt.
Ale on tvrdí, že si netroufne na dálku nějak diagnostikovat. Že mu to nepřísluší. Ani ten rozhovor neautorizoval.
Gretka je dcera herce a operní zpěvačky. Takže…
Navíc už se jednou složila z toho, když zjistila, co se děje s planetou. Ta holčička by měla mít svého terapeuta, jinak o ní jednou uslyšíme, ale hezké a veselé to nebude ![]()
@Tarinka píše:
No, já jsem úplně zhnusená českou politikou. Místo aby se politici řešili problémy, o kterých ona mluví a který tu prostě jsou, kritizují výstup šestnáctiletého dítěte, jak se u toho tváří, co má za nemoci nebo z jakého je rodinného zázemí. Ani jeden politik se nevyjádřil k tématu. Ona nedělá nic špatného, krom toho, že by asi rada slysela od politiku nějaké konkrétní řešení a závazky do budoucna místo jejich vseobecnejch keců bez efektu. Musí to být frustrující. Lidi by si měli všímat problémů o kterých mluví, že u mladejch lidí dokáže vzbudit zájem o životní prostředí atd., ne kritizovat její vyjadřování, gesta, nemoci. Je to opravdu smutnej obrázek český společnosti.
Přesná tak. U naši vědci potvrzují už jak dlouho, že tu máme celky průser a že Greta ma pravdu.
Jestli má aspergeeuv syndrom, no tak ma, to na věci nic nemění.