Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, myslíte že se při pouhém skákání na gymnastickém míči posilují břišní svaly?
Ne
a pokud ano,tak velice nepatrně.Chodím léta na hodinu fitballu,a vím,že abych břicho cítila,tak musím honě máknout.
Sááákra
A mě přišlo, že když na něm skáču že cítím břicho, tak nic no ![]()
Záleží,jak si vytrénovaná.Musíš kombinaci pohybů-lehni si na fitball na záda,hlavu doporučuji fixovat overballem-malým polonafouklým mýčem.Nohy mírně od sebe na šířku boků.A dělej klasické sedy-lehy.A hlavu ne moc do záklonu.
Dále-sedíš na fitballu,pohupuješ se v rychlém tempu,a zvedáš kolena nahoru,ruce jdou jakoby proti.Pupík vtažený
Snad jsem to popsala srozumitelně
je to jen pár cviků,ale důležitý je vtáhnutý pupík.
Ještě 1 možnost:klekneš si oběma nohama na míč(!!)opřeš rukama o zem-ruce mírně od sebe.A pak zas zatáhneš pupík,a silou spodního břicha se snažíš zadek dostat co nejvíc nahoru.Je to fuška,ale je to na spodní břicho.
No,a při nejhorším doporučuju nějaké to dvd o cvičení na fitballu.Samotné pohupování na míči třebas v kanceláři ti může uvolnit třeba záda,bedra.
Týýý jo, to je tělocvik, u toho posledního bych se bála že se zabim ![]()
Důležité je pevné tělo-lopatky dole,zatažené břicho.zrovna dneska jsem měla hodinu fitballů,a byla to fuška.
Píďula píše:
A ty jako předcvičuješ nebo chodíš někam cvičit?
Neee,jen chodím cvičit,na hodinu fitballů chodím snad už 5 let…
Ahoj je to sice mimo ale ja taky cvičím na míči ale mam strach jak na něj sedam a skáču že podemnou praskne, jsem nervozní jak se roztahuje
co mam dělat?? ![]()
Tak ma urcite nejakou nosnost. Ja si ted taky vybiram mic a ten co mam vybrany ma nosnost 400 kg. A taky je dvouplastovy, takze kdyby se nekde udelala dirka, tak ujde postupne.
Spis se chci zeptat zkusenych. Mam vetsi nadvahu a nekde jsem se docetla, ze bych radsi mela mit mic o „cislo“+ vetsi a podhusteny. Je to tak? Mam vysku 169 cm to by odpovidalo prum. 65 cm. Ale od 171 cm bych uz mohla mit 75 cm.