Gymnázium Oty Pavla vs Dopplera

29.1.26 19:21

Gymnázium Oty Pavla vs Dopplera

Ráda bych se zeptala na zkušenosti s výběrem čtyřletého gymnázia – Gymnázium Doppler vs. Gymnázium Oty Pavla.

Dcera je poměrně všestranná, ale nejvíc ji baví přírodní vědy (matematika, biologie, chemie) a do budoucna uvažuje o studiu medicíny. Zajímalo by mě, které z těchto gymnázií je podle vás vhodnější právě pro tento směr – ať už z hlediska výuky, seminářů, přípravy na VŠ nebo celkového přístupu ke studentům.

Budu vděčná za jakékoli osobní zkušenosti nebo názory. Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31193
29.1.26 20:50

Bi-Ch zamereni ma Boticska :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.26 08:37

Jsem absolvent GOP, ale uz je to radku par let. Co se tyce kvality predmetu, zaviselo na vyucujicim. Byla jsem vseobecny obor, ne zive jazyky, a vetsinu let jsme meli na B+CH prof. Koubka. Ten mel hodne vysokou uroven, spoustu studentu jinak zamerenych mela 4, div prosli. Studovala jsem pak VS biologickeho zamereni a vetsinu veci uz jsem znala z gymplu nebo vetsinu z toho. Na medicinu sly dve holciny od nas, jedna se dostala, jedna ne, ale tam to bylo uz o urovni samotných studentek. S Dopplerem nemam srovnani.

• Citovat
  • Upravit
1251
31.1.26 11:59

Neznám ten čtyřletý obor, ale ten srovnatelný osmiletý na Dopplerovi je, co jsem slyšel od známých, kteří tam mají syna, hodně o matematice a spíše směrem k informatice a fyzice (což má - stejně jako ten čtyřletý - transparentně i v názvu). Je tam převaha kluků (holky chodí více na ten relativně nově vytvořený jazykový obor, ale ten je jen osmiletý) a ti spíše, co jsem pochopil, směřují na takové ty elektrotechnické a ajťácké obory, Matfyz a podobně.

Na medicínu není žádný kvalitní gympl hendikep, stejně tam budou mít své požadavky na všechny nově přijaté a ti tam budou stejně většinou z různých všeobecných gymplů. Pokud někdo hledá specializaci už na střední (gymnáziu) směrem k biologii a chemii, slyšel jsem v tomto doporučení spíše na čtyřletý obor na Gymnáziu Botičská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin