Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli chodíte někdo do gyncentra v Hloubětíně?
Zajímalo by mě, jaké jsou tam v těhotenství poplatky za různá vyšetření které nehradí pojišťovna (UTZ atd…), na stránkách to uvedené nemají. Díky.
Koupíš si „těhotenskou kartu“ a máš pak vše zdarma. Je to nadstandartní péče, v ceně máš i 3D ultrazvuk… atd. Mají to napsaný na svých stránkách, tak se podívej. Já tam chodím už strašně dlouho a péče je tam báječná ![]()
Ahojky
taky chodím do gyncentra, koukala jsem na jejich stránky, ale 3.700 Kč mi přijde jako nehorázná suma…proto by mě zajímalo
kolik stojí jednotlivá vyšetření…už jen 600 Kč za určení pohlaví…absurdní poplatek…jinde to říkají zdarma, max za 100, 200 Kč…
takže vzhledem k tomu, že jsem si ji nedávno kupovala, tak vím
Karta stojí 3700,– na těhotenství (prodají ti ji až v 12-13tt když jseš na NT screening)
v ceně, je NT screening, určení pohlaví plodu,odhad hmotnosti plodu před porodem, 4D UTZ, asi 2-3 průtoky pupešníkem, více méně to vychází na jeden UTZ na kontrolu
z každého UTZ máš nárok na 3 fotky zdarma
platit samo nic nemusíš, ale pak si platíš za foto z UTZ 100,– a máš standartně 3 UTZ za těhu (12tt, 20TT a 30TT) NTscreening tuším 1200,– a 4D 1600,–
jinak jestli se tam hodláš registrovat a ještě tam nechodíš, tak to ani nezkoušej, předevčírem si tam volala kámoška a řekli jí, že nejdříve v únoru
Moc díky za info, já už tam registrovaná jsem. Ale právě jsem uvažovala o změně, když jsem koukala na ty ceny…dívala jsem se i na stránky jiné gynekoložky na Praze 9, kterou si na internetu pochvalují, a např. ten NT screening tam má za 300 Kč, určení pohlaví 200 Kč…to mi přijdou docela veliký rozdíly, jestli zaplatit 300 nebo 1200
Ale díky moc za info, ještě si to budu muset promyslet
a ke komu tam chodíte?
Lucka-zach píše:
Ahojkytaky chodím do gyncentra, koukala jsem na jejich stránky, ale 3.700 Kč mi přijde jako nehorázná suma…proto by mě zajímalo
kolik stojí jednotlivá vyšetření…už jen 600 Kč za určení pohlaví…absurdní poplatek…jinde to říkají zdarma, max za 100, 200 Kč…
oni ti na to udělají akorát sólo UTZ
jinak v praze se platí za UTZ cca 500,–
no že se objednáš na UTZ na určení pohlaví, jako že to není třeba v rámci pojišťovnou hrazenýho UTZ
takže máš jakoby jeden UTZ navíc ![]()
Ty poplatky tam měli na nástěnce - srovnání když tam chodíš s kartou a bez karty. Bez karty za ta vyšetření zaplatíš mnohem víc. A mě pohlaví řekli zadarmo ![]()
Taky chodím do Hloubětína.Za těhotenskou kartičku jsem zaplatila 3150kč,protože jsem měla předtím koupenou tu jejich roční za 900.Ten UTZ ve 30tt je většinou všude hrazený pojišťovnou,takže jinde by to asi bylo levnější.Mě tady ale vyhovuje,že nikdy nečekám,dokonce i když přijdu akutně s nějakým problémem,vždycky se mě nějaký doktor ujal.V podstatě od rána do večera jsou tady k dispozici,což jinde je taky málokdy.Chodím k doktorovi Benešovi,sám od sebe toho nikdy moc neřekne a kontroly má hned hotové,takže je potřeba se pořád vyptávat,ale nemám pocit,že by něco zanedbával.Vystřídala jsem už pět gynekologů a tady to můžu doporučit.
Jo jinak kvůli určení pohlaví jsem tam na sólo UTZ nebyla,řekli mi to ve 20tt a 4D UTZ se nepovedl,protože malý nespolupracoval,takže na těhotenské kartičce bohužel docela prodělávám.
Ahoj. Já jsem v Hloubětíně sice ještě nebyla, ale teď už budu muset - můj doktor měl pracoviště jinde a teď už je tprý taky v Hloubětíně.
Žádnou kartu jsem si nekupovala ani v jednom (ze tří) těhotenství, pohlaví jsme vědět nechtěli, fotky jsme platili (ale jednou nám dali 4 a platili jsme za jednu), UZ navíc jsem platila dva (NT a pak průtoky) a oba mi z velké části proplatila pojišťovna (vyšel mi každý v jiném roce), kartu by mi z takové části určitě neproplatila.
Pokud bys chtěla na NT někam jinam, tak pozor, aby to bylo pracovitště s licencí, jinak je ti takový screening k ničemu.