Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
no tak příště si dej sakra pozor na výběr partnera, teď už čas nevrátíš, tak hlavně se snaž rychle dostat na tu gyndu a konečně to řešit, ty vředy to nezní vůbec nevinně, bůhví co jsi od něho chytila
Ještě mě napadá, že by možná stačilo, kdybys a gyndu donesla podepsaný formulář, že matka souhlasí s vyšetřením.
Jako upřímně chování matky mi přijde divné, řešit s tebou problém nechce, ale pro antikoncepci by tam s tebou šla…
@bonsaj493 píše: Více
tyjo, já bych chtěla abyste z vás byl někdo moje máma
já teda musím uznat, že jsem dříve omdlevala a řešilo se to až po roce takže u nás se doktoři táhnou vždycky dlouho jediné kam chodím je zubař a to je povídání taky na dlouho. teď mám jít k pediatričce tak jsem zvědavá kdy se tam ukážeme protože to bylo jak minule že jsme měli jít na očkování proti rakovině děložního čípku a ani jsme se tam neukázali. teď na mámu tlačím půl rok aby jsme zašli ke gynekolozce a na alergologii tak se uvidí jestli si máma najde čas. ![]()
V tomhle případě bych k pediatričce zkusila jít sama…mám pocit, že když mi bylo 17, tak ani nekontrolovala, jestli jsem přišla sama nebo máma čeká v čekárně.
To očkování proti HPV virům, které způsobují rakovinu děložního čípku jsi podle mě už prošvihla…Nejsem si jistá, jak to chodí teď, já byla jeden z prvních ročníků, který to měl zadarmo, první 2 dávky jsem dostal ve 13, poslední ve 14. Sestra byla mladší a měla jenom 2 dávky. Ale myslím si, že pokud je ti už 17, tak si budeš muset tohle očkování platit, pokud ho budeš chtít.
No jo, nemáš to jednoduché a mrzí mě to…
Taky mě to napadlo s tím formulářem. Takto to za mých časů chodilo od patnácti právě u pediatra, že mamka podepsala formulář a pak jsem už chodila sama, to samé na rovnátka a k zubaři.
proplácí to pojišťovna teď už bych si to musela platit sama takže pochybuji že by máma tohle chtěla platit…i bez toho se dá ale žít už mám odzkoušeno že dokážu žít bez prášku na alergii takže přežiji i bez tohohle jsou lidé kteří nejsou očkování vůbec někomu to přijde zbytečné já jsem strašpitel a jsem schopná čehokoliv protože vím jaké moje tělo je a jsem schopná chytit vše taková moje životní smůla. ![]()
@stinga píše: Více
vředy se mi dělají od malička ale pupínky fakt ne. Ono by se nic z toho nestalo kdybych řekla „NE" a nebyla stuhla ale tak stalo se to co nemělo. nechci si to brát za vinu jen já, protože je vina i na jeho straně. pokud se všemi ženami takhle bezcitne nakládá a je mu jedno, že jeho protějšek mu brečí a třese se strachy před jeho očima i tak dělá tyhle věci tak jednoduše se divím že není u police zapsaný za pokus o znásilnění.. už si z toho dělám většinu srandu protože doteď z toho mám strašný sny a strach a jinak se z tím nedokážu vypořádat ale jsem ráda že z toho vztahu jsem pryč. ale ta představa že si namotá holku ve stejném věku s hodně špatnou psychikou jako v té době jsem byla já. tak ta holka dopadne stejně nebo ještě hůř. jeho jméno putuje jen na seznamkách a doteď mi někdy vyjede jeho jméno na seznamkách kde píše 14 letym holkám. fuj ani nechci pomyslet co dělá
@bonsaj493 U pediatra to tak chodí stále. Ja tam s klukama, pokud nebyl problém, na preventivní taky nechodím ( věk skoro 19 a 17). Podepsala jsem v 15 papír a chodí sami. A klidně bych je tam poslala s něčím normálním i samotné ( samozřejmě ne s horečkou kdy jsou rádi že dojdou k autu ).
Příspěvek upraven 12.01.25 v 13:46
A co v 17 nějaká brigáda? Jako chápu, že mít rodiče na prd je těžký. Ale našla bych si brigádu a to očkování si třeba zaplatila. Mámě domu donesla papír, že k lékaři mohu už sama ( pediatr ).
Syn teď byl sám na ortopedii ( je mu 17 ). Poprvé tam byl manžel s ním, na kontroly už mohl chodit sám - domluveno s lékařem.
Jako zkusila bych to komunikovat tam, kde to rok nevydrží.
Za rok už nebude problém vůbec.
Pokud jsi na internátu nemáte tedy v místě nějakého lékaře? My měli třeba zubaře kam celá SŠ chodila a nebyli potřeba k tomu rodiče. To samé dětská.
Od toho alergologa potřebuješ co? Leky, vyšetření? Zkoušela jsi to s ním komunikovat?
S tím gynekologem? Třeba by mu stačil ten papír.
@kocourGarfield píše: Vícena brigádu chodím snažím si šetřit do budoucna jen pochybuji, že budu mít peníze na vše co potřebuji zařídit. v první řadě to jsou testy na alergii protože bych si je chtěla udělat ale prý se testy na jídlo platí tak šetřím. další věc je to očkování…zde ale pořád přemýšlím nad tím pro lidé nechtějí některé děti očkovat a proč jim to přijde zbytečné…vrtá mi to hlavou
to neřeš, protože to nemáš jak řešit,
co bylo, to bylo, příště vybírej lépe
a ještě - jak vředy se ti dělají od malička? to snad ne, jaké vředy? to asi není úplně normální
Příspěvek upraven 12.01.25 v 14:04
Vyber si gynekologii a zavolej tam, jestli je třeba při registraci osobní přítomnost rodiče nebo stačí donést papír. Ale určitě tam jdi, tvé problémy chtějí řešení.
@stinga píše: Více
normálně vřed- místo kde se udělá hniz někdy praskne zmizí sám někdy je tam 3 měsíce. od 10 let se mi to dělá pořád už jsem si zvykla to stejné mám například že se mi dělají bolaky (afty) v puse před menstruaci člověk si na to zvykne. Hygienu dodržuji takže tou to není. začínám přemýšlet, že si koupím jen bavlněné spodní prádlo může to být klidně i tím. tohle chci řešit s gynekolozkou taky, protože mně už to nepřijde normální dříve se mi to dělávalo i na jiných místech než jen na intimní partii.
Moje máma se ptala od gynekolozky, že to je kvůli hormonální nerovnováze. prý mi předepíše antikoncepci a vše se spraví a hlavně se mi spraví pleť že nebudu mít akné (vůbec to není můj případ takže mě antikoncepce neláká).máma říkala, že to je dobrý nápad že mi předepíšou tělísko, které má i ona aby neodtehotnela s milencem protože to by byl veliký problém v naší rodině. jenže já si nedokážu představit, že do mě strčí tohle když jsem v sobě neměla ani penis natož to mít tolik let v sobě a ani nevím co to je za svinstvo a to nemluvě o vytahování které je prý strašně nepříjemné. souhlasila bych kdybych věděla název antikoncepce a přečetla si něco na internetu jenže stejnak k čemu mi to bude když jsem nezačala ještě ani sexuálně žít a dlouho po tehle události ještě neplánuji. a stejně až budu mít přítele a sex tak si o tom rozhodnu sama. máma mi jednoduše nevěří v ničem to je asi ten problém já si chci o tomhle rozhodovat sama nikdo mi do toho kecat nebude až budu sama chtít tak si za ní přijdu. dřív než v 18 sex stejně nechci. a už v žádném případě nechci provozovat sex bez kondomu k čemu mi bude antikoncepce když stejně dostanu nějakou pohlavní nemoc. ano antikoncepci budu jist třeba až uznám za vhodné i tak ale budu mít kondom. nechci mít dítě do té doby než vystuduji VŠ. chci dítě porodit do rodiny která bude zajištěna toť vše.
antikoncepci v žádné formě nechci. musí být přeci jiný způsob jak tyto věci léčit.
no, tvoje máme je… přinejmenším velmi velmi zvláštní, pokud nechci použít něco vulgárního, je to divná paní - ona přece nemůže nijakým způsobem určovat, jestli máš nebo nemáš užívat antikoncepci, a už vůbec ne, že by jsi měla mít nějaké tělísko - to je všechno jen na tobě, jen na tobě to závisí,
a žádný gynekolog ti nepředepíše antikoncepci a už vůbec ne tělísko, když ty to NECHCEŠ a nepotřebuješ,
léčit se určitě musíš, a ty vředy jak popisuješ nejsou teda vředy, ale furunkly nebo absces, na intimních místech to vzniká často tehdy, když sedíš na studeném, na tohle si dej pozor, ale to se dělá i mě, hlavně teda v zimě, a jak píšeš, samo to zase zmizí, to není žádná hrůza ani žádný vřed
No, vyrůstala jsem s trochu podobnou matkou, takže tě chápu…
Jak už jsem psala, antikoncepci ti nikdo nutit nemůže. Měla jsem spolužačky, které teda užívaly HA od 14-15, některé ani neměly kluka, ale nějaké zdravotní problémy (akné, silná menstruace). Tělísko ti jako panně žádný gynekolog podle mě nedá.
Já osobně taky nejsem fanda cpaní se hormony, pokud k tomu není důvod (sexuálně nežiješ), takže bych si stála za svým.