Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem tu nová tak úplně nevím jak to tu chodí, ale chtěla bych od vás, ženy, poradit. Dneska jsem byla na gyndě a doktorka mi opět nutila antikoncepci. Je to tak při každé návštěvě. Zeptá se jestli chci antikoncepci, a když řeknu, že ne tak se vyptává jestli plánuju miminko. Taková otázka by ještě šla, ale dneska na mě vybalila, že jestli mám stálého přítele. Řekla jsem, že ano a ona řekla, že jí to přijde sobecké jestli kvůli mně musí přítel nosit kondom při sexu. Byla jsem úplně v šoku a nevím jestli je tohle profesionální přístup. Cítila jsem se dost nepříjemně. Mám změnit doktorku?
No, hodně bych nad změnou uvažovala. Do toho, jak se chráníte, jí absolutně nic není.
Z mého pohledu je zase sobecké, když chlap nutí ženu ládovat se hormony kvůli svojí pohodlnosti, ale ať si to každý pár řeší, jak to vyhovuje jim, ne komukoliv třetímu.
@Carolina312 píše:
Ahojky, jsem tu nová tak úplně nevím jak to tu chodí, ale chtěla bych od vás, ženy, poradit. Dneska jsem byla na gyndě a doktorka mi opět nutila antikoncepci. Je to tak při každé návštěvě. Zeptá se jestli chci antikoncepci, a když řeknu, že ne tak se vyptává jestli plánuju miminko. Taková otázka by ještě šla, ale dneska na mě vybalila, že jestli mám stálého přítele. Řekla jsem, že ano a ona řekla, že jí to přijde sobecké jestli kvůli mně musí přítel nosit kondom při sexu. Byla jsem úplně v šoku a nevím jestli je tohle profesionální přístup. Cítila jsem se dost nepříjemně. Mám změnit doktorku?
Jeji jednani je pres caru. Nema pravo takto hodnotit Vas zpusob ochrany.
Chápej, připravuješ paní doktorku o bonusy od farmaceutické firmy. Moje gynekoložka jezdila na lyže do Alp.
Odpověděla bych, že mě teda přijde daleko sobečtější po někom chtít jíst denně prášky. O to víc prášky, který zásadně ovlivňují základní funkce těla ![]()
@Veveří píše:
Chápej, připravuješ paní doktorku o bonusy od farmaceutické firmy. Moje gynekoložka jezdila na lyže do Alp.
taky si to myslím, protože kámoška k ní chodí taky a taky jí neustále cpe antikoncepci. Nesnaží se problém řešit jinak a hned řekne,,berte antikoncepci"
Spíš by bylo fajn ji dát jasně najevo, že jí po tom nic není… Neskutečná drzost toto. ![]()
@Carolina312 To je na reakci, ze jsem si nevsimla, ze bych spala s ni a musela ten kondom nosit ona ![]()
Zmen doktorku, okamzite. Jde ji o stedry bonusy od farmaceutickych firem, ne o tebe a tve zdravi. Taky jsem v puberte mela takovou doktorku, dokonce mi i zadarmo (jak velkoryse) nacpala nekolik baleni. Kdyz jsem pak z toho mela zdravotni problemy (nepravidelne krvaceni, proste mi antikoncepce nesedela), tak na me byla velmi neprijemna a delala ze me blazna. Hned jsem presla jinam.
Okamžitě pryč. Znám holky, kterým prášky nic neudělaly a v pohodě otěhotněly… Mě to totálně vyhodilo cyklus a dávala jsem se do kupy dost dlouho. Nikdy bych do toho zpětně nešla. Raději třeba do nehormonálního tělíska jednou po porodu… Nenech se do toho navézt, pokud sama nechceš, jak se chráníte a detaily Vašeho vztahu, nic jí do toho není. Proč by to nedělaly, když mají provize. Mě lékařka nikdy prášky nenutila, ale když jsem je brala a třeba po nějaké době změnila za jiné s jiným složením, byly vždy od stejného výrobce. Ale její přístup byl úplně jiný