Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Moc držím palce, vyjde to!!hodně štěstí!
Nenapsala by si mi do zprávy? Chtela bych se zeptat více jestli to nějak nevadí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, byla jsem ve středu na gyndě, kde mudr kontroloval, jak roste „vajíčko“. Poté mi řekl, že si máme naplánovat styk na pátek, sobotu a neděli a od neděle, že mám začít brát gynprodyl 2× denně. A teď jak to tady čtu, bojím se, zda to nebylo moc brzy, začít ho brát v neděli. Jak moc přesné tyto odhady gynekologů jsou?Asi to moc řeším, já vím. Jen bych si nerada tu ovulaci zastavila.
![]()
![]()
Od jakého dne jste začala testovat? Kdy tam byl na testu nějak duch? Děkuji
Ahoj holky, mám tyto tobolky předepsané od gynekologa na udržení. Prej se to může polykat a i dávat dolů přímo do pochvy. Můžete mi prosím poradit, co je lepší?
Ahoj holky,
jsem po dvou SP a dostala jsem od doktorky Gynprodyl s tím, že ho mám brát po ovulaci (měřím OT + BT) až do termínu MS a pak vyřadit - vychází to tak i, protože mám balení 45tablet. ALE na internetu čtu samé diskuze, že holky braly do 12tt. Já nemám problém otěhotnět, 2× na první pokus, ale bohužel nedokážu udržet plod a úderem 7tt a 8tt vždy potrácím (zatím se obojí povedlo bez revize, první SP byl hodně na hraně, ale druhý SP proběhl naprosto v pořádku a dokonce i bez fyzické bolesti).
Doktorka chce vajíčku usnadnit start s tím, že pak už je to na něm, že nemá cenu brát déle, protože pozdější SP jsou daleko horší jak na psychiku, tak hlavně pro tělo…
Mě by tedy zajímalo, jak dlouho jste braly a zda někdo je na tom podobně jako já - že mu byl předepsán pro udržení plodu - jak dlouho jste holky braly?
Přiznám se, že padám do deprese a jsem už vnitřně strašně nazlobená
Proc mám předepsaných jen 45tablet tj opravdu na sotva 23dní - vždyt to je doba, kdy já už ztrácím přirozeně HCG a týden na to potrácím.
Ptala jsem se, zda pak dáme další dávku, že bych chtěla tím pádem dvě krabicky, protože chci přijít až po 8tt a prý ne, prý to necháme na přírodě, že by mělo stačit ten lehčí start.
Děkuji.
@Barry1997 píše:
Ahoj holky, mám tyto tobolky předepsané od gynekologa na udržení. Prej se to může polykat a i dávat dolů přímo do pochvy. Můžete mi prosím poradit, co je lepší?
Pozdě ale přeci - orální podání (usty) způsobuje daleko častěji motání hlavy a nevolnosti, vaginální tohle nezpůsobuje, ale bohužel pak z pochvy vytéká = je to nepříjemné. Půl dne z tebe ukapává stražený prášek, připomínající tvaroh. ![]()
Co jsi si nakonec vybrala?
@Anonymní píše:
Ahoj holky,jsem po dvou SP a dostala jsem od doktorky Gynprodyl s tím, že ho mám brát po ovulaci (měřím OT + BT) až do termínu MS a pak vyřadit - vychází to tak i, protože mám balení 45tablet. ALE na internetu čtu samé diskuze, že holky braly do 12tt. Já nemám problém otěhotnět, 2× na první pokus, ale bohužel nedokážu udržet plod a úderem 7tt a 8tt vždy potrácím (zatím se obojí povedlo bez revize, první SP byl hodně na hraně, ale druhý SP proběhl naprosto v pořádku a dokonce i bez fyzické bolesti).
Doktorka chce vajíčku usnadnit start s tím, že pak už je to na něm, že nemá cenu brát déle, protože pozdější SP jsou daleko horší jak na psychiku, tak hlavně pro tělo…Mě by tedy zajímalo, jak dlouho jste braly a zda někdo je na tom podobně jako já - že mu byl předepsán pro udržení plodu - jak dlouho jste holky braly?
Přiznám se, že padám do deprese a jsem už vnitřně strašně nazlobená
Děkuji.Proc mám předepsaných jen 45tablet tj opravdu na sotva 23dní - vždyt to je doba, kdy já už ztrácím přirozeně HCG a týden na to potrácím.
Ptala jsem se, zda pak dáme další dávku, že bych chtěla tím pádem dvě krabicky, protože chci přijít až po 8tt a prý ne, prý to necháme na přírodě, že by mělo stačit ten lehčí start.
Ahoj
anonymně protože jsem na začátku těhotenství a ještě to skoro nikdo neví ![]()
Takže … Já to měla podobně jak ty
Prvně spontánní potrat v 6tt a podruhé zamlklé v 7tt a byla nutná revize.
Další těhotenství (třetí)
Gynprodyl jsem brala od začátku do 15 týdne těhotenství.. brala jsem ho ústně a bylo mi z něho fakt zle …
Výsledek??? ![]()
Mám doma dvouletou dceru ![]()
Teď jsem v 7tt a beru ho od pozitivního testu a budu ho taky brát do 15tt … ale teď ho už beru vaginálně… Vždy večer a rano se pak jdu umyt ![]()
Držím palce a snad to půjde tentokrat hladce ![]()
@Anonymní píše:
Pozdě ale přeci - orální podání (usty) způsobuje daleko častěji motání hlavy a nevolnosti, vaginální tohle nezpůsobuje, ale bohužel pak z pochvy vytéká = je to nepříjemné. Půl dne z tebe ukapává stražený prášek, připomínající tvaroh.Co jsi si nakonec vybrala?
Ahoj, nakonec jsem zvolila zavádění spodem. Jak píšeš.. orální podávání tablet u mě způsobovalo motání hlavy a bylo mi zlé. Nic příjemného. To vaginální podávání je sice nechutný, ale aspoň mi není zle.
Ahoj holky, ráda bych obnovila tuto diskuzi, respektive se zeptala na Váš názor.
V r. 2018 jsem prodělala SP v 8 tt, 2019 jsem otěhotněla, první trimestr jsem brala gynprodyl „pro jistotu“ pro předchozím potratu (popravdě si nepamatuji, jakou dávku). 2020 se mi narodil zdravý chlapeček ![]()
Minulý rok v létě jsem opět potratila, tenktokrát ZT v 12 tt. S doktorem jsme byli domluvení, že jakmile budu mít pozitivní TT nasadím Gynprodyl 2 tobolky ráno a 2 tobolky večer.
Dnes jsem 35 DC, TT+ a já bych měla začít brát léky, ale v příbalovém letáku je zvýrazněné, že „…v žádném nesmí být překročena dávka 200mg při jednom podání“… Což já bych překročila dvakrát
Denní dávka je doporučována max 300 mg a já bych měla 800 mg
A tak teď nevím co s tím, protože se od rána svému gynekologovi nemůžu dovolat. Zítra tam není a já nechci čekat se začátkem užívání až do pondělí. ![]()
Moc děkuji za radu ![]()
Dobrý den, prosím vás jsem v 5tydnu těhotenství ale dostala jsem injekci na vyvolání ms a týden na to zjistila že jsem těhotná a po dlouhém snaze i jsem byla šťastná. Gymekolozka mi předepsala zavádět tobolky vaginálne Gynprodyl aby se to miminko udrželo. Chci se zeptat mám si je zavádět ráno i večer asi 45 dní, mohu mít sex s přítelem? ![]()
Ahoj holky,
Prodělala jsem za sebou 2 biochemická těhu. Doktorka mi přepsala právě Gynprodyl. Jednu tobolku večer, od ovulace a brát do MS, potom udělat tt a když bude negativní, tak vysadit. Když by byl pozitivní, brát stále na udržení.
Podle ovu testů vím, že ovulace byla neděle/pondělí a v pondělí večer jsem tedy začala užívat.
Moje otázka zní, jestli je v pořádku ho brát až takto do MS, protože všude čtu, že se bere jen 10 dní…
Děkuji za rady ❤️ ![]()
Moc držím palce, vyjde to!!
hodně štěstí!