Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kalendář jede asi ještě dle toho jak jsi to měla dřív. Ale krvácet bys měla začít v té pauze, někdo začne třeba už druhý/třetí den, někdo až pátý. Krvácení se dostaví vlivem poklesu hladiny hormonů protože právě vysadila ty tabletky, takže to není skutečná menstruace. Říká se správně krvácení z vysazení (ale to je fuk, to nikdo moc neřeší) Může být i o dost slabší než je běžné. Pokud by krvácení nedorazilo (což si myslím že dorazí) tak rozhodně osmý den ale normálně začni brát další platicko, jednak abys byla chráněna před otěhotněním a jednak aby sis celý ten cyklus totálně nerozhazela. Někdy se stává že krvácení dorazí později…někdy může chvíli trvat po nasazení HA než se to cele ustali
Já beru od pondělí do neděle, tabletky 24+4 a MS mám od pondělí do středy, tedy kdy zase mám nové plato
Ahojky, chtěla jsem se zeptat ohledně 7 denní pauzy u HA.
teď v neděli 11.5. jsem dobrala poslední pilulku z prvního plata, jak funguje 7 denní pauza? dostaví se mi menstruace dřív? v mém kalendáři na menstruaci se mi ukazuje, že mám dostat menstruaci až v sobotu 17.5. a bojím se, že se mi menstruace zpozdí a jak nasadím další plato v pondělí, že si tím menstruaci třeba oddálím a nebo přijde i dříve? je to moje první HA, proto se omlouvám jestli to někomu přijde, jako hloupý dotaz :/