HA a 7 denní pauza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
pampeliska890
14.5.25 01:44

HA a 7 denní pauza

Ahojky, chtěla jsem se zeptat ohledně 7 denní pauzy u HA.
teď v neděli 11.5. jsem dobrala poslední pilulku z prvního plata, jak funguje 7 denní pauza? dostaví se mi menstruace dřív? v mém kalendáři na menstruaci se mi ukazuje, že mám dostat menstruaci až v sobotu 17.5. a bojím se, že se mi menstruace zpozdí a jak nasadím další plato v pondělí, že si tím menstruaci třeba oddálím a nebo přijde i dříve? je to moje první HA, proto se omlouvám jestli to někomu přijde, jako hloupý dotaz :/

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11797
14.5.25 02:05

Kalendář jede asi ještě dle toho jak jsi to měla dřív. Ale krvácet bys měla začít v té pauze, někdo začne třeba už druhý/třetí den, někdo až pátý. Krvácení se dostaví vlivem poklesu hladiny hormonů protože právě vysadila ty tabletky, takže to není skutečná menstruace. Říká se správně krvácení z vysazení (ale to je fuk, to nikdo moc neřeší) Může být i o dost slabší než je běžné. Pokud by krvácení nedorazilo (což si myslím že dorazí) tak rozhodně osmý den ale normálně začni brát další platicko, jednak abys byla chráněna před otěhotněním a jednak aby sis celý ten cyklus totálně nerozhazela. Někdy se stává že krvácení dorazí později…někdy může chvíli trvat po nasazení HA než se to cele ustali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16187
14.5.25 05:50

Já beru od pondělí do neděle, tabletky 24+4 a MS mám od pondělí do středy, tedy kdy zase mám nové plato

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí