HA na pleť, prosím, poraďte

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5100
21.2.11 20:39

Já jsem dostala nějakou novinku - Qlaira ( nebo tak nějak :oops: ) Je to prý slabounký - je fakt , že pokud to neberu na "minutu " ve stejný čas, tak trochu špiním, což jsem konzultovala na gyndě a prý je to opravdu tím, jak je to slabý.
A na mém věčně poďobaném ksichtě najednou není nic. Já jsem si myslela, jak poctivě čistím a tak a až jsem si šla kupovat další balení, tak mi lékárnice řekla, že je to zásluha těch pilulek. Nástup účinku cca dva měsíce - tedy protijebákového. Akorát to na 3 měsíce stojí tisícovku… :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9219
21.2.11 20:41

ik: ne uz ne jsem tehotna, tak se mi to vratilo ale ne tak hrozne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
21.2.11 20:54

kdyz mi to nepomuze skusim se zeptat na tu HA chloe za to nic nedam snad mi ji doktor schvalii .akne zas tak hrozny nemam jak kdy no :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
21.2.11 21:37

Já beru YAZ,je to špička na trhu,drahá jako prase,kolem 900 kč,ale nezadržuje vodu,což je úžasné,a na pleť má dobrý vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
21.2.11 22:36

Holky, jen jste mi připomněly:
kamarádka kdysi taky začala brát HA „na pleť“. Taky různé dražší lepší kousky, šetřit nemusela. Po 6 letech braní se jí stalo, že ji začalo bolet lýtko - myslela, že se namohla, zhoršovalo se, nemohla už na té straně spát - tak šla k dr.-od ní na cévní, na UZ - tam už ji posadila na kolečkové křeslo a domů nepustili a rovnou frčela na rentgen plic, protože v noze byla trombóza. Tak nejdřív vyloučili embolku na plicích, začala si píchat heparin. Důvod: HA.
U nás se totiž nedělá vyšetření krevních mutací, což je kontraindikováno s HA. Kamarádka dělá na cévním a než dcerám HA nechala předepsat, protekčně si toto vyšetření nechala napsat. Když se totiž stane, že HA bere člověk z těch cca 10% v populaci, co mají změněnou srážlivost, dojde k tomu, k čemu došlo u mé kámošky: doživotně nebude HA smět, ale navíc byla x měsíců na práškách na ředění krve, musí chodit na testy, rozhodilo jí to kde co (tj. vysazení HA), opakované záněty moč. cest, o pleti ani nemluvím. :roll:
Píšu vám to sem jen proto, že HA jen kvůli pleti bych si HODNĚ ROZMYSLELA… :nevim:
(a bohužel myslela na to, že lékaři bývají farm. firmami motivováni urč. zn. protlačovat…) :think:
A nebo dotlačila doktora k tomu, aby nechal příslušné testy udělat (např. stačí podotknout, že v rodině se zmíněná mutace vyskytla - Leidenská atd. - je to sice lež, ale v našem systému to někdy prostě jinak nejde) :roll:

• Citovat
  • Upravit
Betty03
21.2.11 22:38

Jo a „že to je slabounký“ - ehm: je to hormon, co způsobí to, co má, že tělo se nechová, jak je pro něj přirozené. To je bohužel obvyklý reklamní trik. Ne že by se ty dávky za poslední roky nesnížily, nicméně kdyby tam nebyly, tak to nefunguje. :wink:
PS. já nejsem nějaký alternativomil, ale k tomuhle jsem fakt skeptická.

• Citovat
  • Upravit
3200
21.2.11 23:05

Já od 15 let brala Pramino,byla jsem spokojená a plet jsem měla super,pak jsem měla Jeanine,ta byla taky dobrá,až na tu cenu :roll: ted po porodu beru Artizii a je taky super a poměrně levná (350kč)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
22.2.11 10:41

Mě hodně pomohla HA Diane35 a brala jsem ji asi 5 let a pak jsem přešla na Minervu, levnější, jinak úplně stejná :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí