Háčkované čepičky - pochlubte se

• Fotoalbum (984)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13256
9.10.11 10:22
Macík74 píše:
Mahjo kráááása :potlesk: :potlesk: :potlesk:

ale Mahja ji ještě nemá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
9.10.11 10:22
Mahja píše:
Ahoj holky, máte nádherné výtvory! Já teprve s háčkováním začala, k těmto pracem jsem nikdy moc vztah neměla, ale podařila se mi udělat čepička z dlouhých sloupků a měla jsem z ní šílenou radost, tak mě to nějak chytlo a aspoň něco u televize dělám a s blížící se zimou bude ta to více času, tak snad se něco více přiučím.
Potřebuji teď od vás radu, začala jsem dělat další čepičku, ale chci ji udělat s těmi „výstupky“ přes ouška, ale nevím, jak na to technicky. Poradíte mi prosím?
Dělám takovou podle vložené fotografie, kterou jsem našla u jedné maminky, která je prodává a moc se mi líbí, a měla bych z ní větší radost, kdybych si ji udělala sama.
Díky za radu. :huban:

Já dělám kryty na ouška podle tohoto návodu a je super, tak snad si to nějak upravíš http://www.mimibazar.cz/navod.php?… .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.10.11 10:23

Mahjo - já dělám výstupky na ouška tak, že nasadím čepičku malýmu, odměřím si podle uší, označím špendlíkama a pak už jen háčkuju a zužuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.10.11 10:29

Ne, ta ještě není moje :-) Snad se mi trošku povede k obrazu mému, jdu kouknout na návod.
Už jsem ji uháčkovala, zatím je bez uší, tak koumám jak pokračovat, jestli se to háčkuje zvláštť, nebo přímo, jedna strana by se dala, ale jak bych pokračovala na tu druhou?
No, nic, jdu kouknout na odkaz :-)
Zatím díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.10.11 10:32

Holky, máte některá návod na tohoto psa? … nemůžu ho najít http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.10.11 10:33
Mahja píše:
Ne, ta ještě není moje :-) Snad se mi trošku povede k obrazu mému, jdu kouknout na návod.
Už jsem ji uháčkovala, zatím je bez uší, tak koumám jak pokračovat, jestli se to háčkuje zvláštť, nebo přímo, jedna strana by se dala, ale jak bych pokračovala na tu druhou?
No, nic, jdu kouknout na odkaz :-)
Zatím díky! :kytka:

Přesně to by mě taky zajímalo, jak udělat tu druhou..? :think: A taky nechápu jak háčkovat dvojtě :-( Jsem asi pako, ale to si musim kus příze odstřihnout, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.10.11 10:36

Aha, tak jestli zvládnu to jedno ouško podle návodu, já to svoje udělala, tak nějak od oka :-), tak tu přízi normálně odstřihnu a začnu na druhé straně, jo? Já právě přemýšlala nad tím, zda to nějak doháčkovat na tu druhou stranu, nebo zda to odstřihnout a nějak napojit na druhou stranu.
Vůbec nevím, jak na to dělat takové věci, tak si připadám jak pitomec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.10.11 10:47
Mahja píše:
Aha, tak jestli zvládnu to jedno ouško podle návodu, já to svoje udělala, tak nějak od oka :-), tak tu přízi normálně odstřihnu a začnu na druhé straně, jo? Já právě přemýšlala nad tím, zda to nějak doháčkovat na tu druhou stranu, nebo zda to odstřihnout a nějak napojit na druhou stranu.
Vůbec nevím, jak na to dělat takové věci, tak si připadám jak pitomec :-)

jo, já to tak dělám, na druhé straně z ustřihnuté příze a pak celou čepičku i s ušima obháčkuju krátkým sloupkem a případné nerovnosti se schovají :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.10.11 10:48

dvojitě - buď dvě klubíčka , nebo některý klubka jdou odmotávat zvenku i zevnitř :wink: - jé to se blbě popisuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
9.10.11 11:01
poki píše:
dvojitě - buď dvě klubíčka , nebo některý klubka jdou odmotávat zvenku i zevnitř :wink: - jé to se blbě popisuje :lol:

Děkuju :-) Tak 2 klubíčka nemam ani od jedné barvy :-( Mám jich pár na naučení, ale prozkoumám, jestli to nejde vytáhnout i z druhé strany :palec: Moc děkuju!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.10.11 11:09
poki píše:
Mahja píše:
Vůbec nevím, jak na to dělat takové věci, tak si připadám jak pitomec :-)
jo, já to tak dělám, na druhé straně z ustřihnuté příze a pak celou čepičku i s ušima obháčkuju krátkým sloupkem a případné nerovnosti se schovají :palec:

Super, tak jdu na to, to jsem zvědavá, jestli se do toho nezamotám :-D, pak bude klubko ze mě. :jazyk:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
9.10.11 11:12
poki píše:
Mahjo - já dělám výstupky na ouška tak, že nasadím čepičku malýmu, odměřím si podle uší, označím špendlíkama a pak už jen háčkuju a zužuju :wink:

Přesně tak delám já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
9.10.11 11:56
Stune píše:
poki píše:
Mahjo - já dělám výstupky na ouška tak, že nasadím čepičku malýmu, odměřím si podle uší, označím špendlíkama a pak už jen háčkuju a zužuju :wink:
Přesně tak delám já :D

Stune - koukám na metřík - malá má narozeniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
9.10.11 12:07

Tak jedno ouško je.
Ale ještě taková jedna technická… Když háčkuji v řadě, tak když jedu jakoby nazpátek, tak tím háčkem musím píchat jakoby do zadní části toho očka, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
9.10.11 19:41

ATY POMOOOC :) Jakou máš spotřebu na šálu, dejme tomu kolik klubek o 50g? A dělaš dvojitě i šaly? A ještě, hákuješ na dýlku nebo šířku? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat