Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lovesmile píše:
Já nerozumím tomu, že jsi na něj ještě hodinu čekala než docvičí a pak šla pěšky.Jsi mohla jít rovnou, ne?
Tak chtěla jít s ním. Venku krásně, proč by si hodinku po cvičení nemohla odpočinout, dát si drink a počkat na chlapa.
@Anonymní píše:
@Blekota Vždyť bychom se měli podporovat, ne si házet klacky pod nohy, že jo? Často mi připadá, že mně psychicky sráží a energii načerpám až u rodičů, kam s dětmi jezdím. On mne po hádce ignoruje, nemluví se mnou, ale on se v tom vyžívá, kdežto mne to mrzí.
Tak proč s sebou necháváš tak zametat? Mám zato, že jsi sebevědomá žena, která o sebe při 3 dětech pečuje, a snaží se něco pro sebe dělat, kor pro děti, bereš je na výlet. Hold sis vybrala chlapa, který chtěl doma domácí pucku, která bude otrávená, skákat kolem 3 dětí. Místo toho máš zařízené hlídání, můžeš chodit cvičit a chlapovi se to nelíbí a zkouší, co ještě vydržíš.
Za mě - ať tě hádka nemrzí, normálně se usmívej…uvidíš, bude ho to žrát ještě více.
@Anonymní píše:
Ahoj holky
někdy už jsem založila diskuzi na Emiminu, vetšinou se to týkalo vztahu s manželem. Dneska bych se chtěla vypovídat. Nesu těžce hádky a mám pocit, že on se v nich vyžívá. Po delší době jsem začala chodit cvičit. Přeci jenom, postava po třech dětech za sebou narozených není jako lusk. Měla jsem slečnu na hlídání. Manžel šel na hodinu cvičení po mně, takže jsem na něj počkala a domů odcházeli společně. Po cvičení jsem se chtěla projít, bylo hezký večer, on se urazil, že jsem nechtěla jet s ním autem. Jako podle mne blbina. Došla jsem domů. on nikde. slečna nechala nejmladšího řvát jako tur, ale dobrý. On si přišel až pozdě v noci, uraženej. Dle mého to byla prkotina, tak proč se hádat. Řekl mi, že je zvědavej, jak dlouho vydržím chodit cvičit nebo se budu raději válet doma s dětmi. Pak na mně nepromluvil, ráno taky ne. Mně to mrzí, neboť bych si raději tu procházku odpustila, než tohle. Připadá mi, že se chytá každýho, pardon, hovna. Ani ten sex není nějak slavnej. Nechápu, co z toho dělá takovou komedii. Děkuji Anonym
Na to pomůže zaručeně zaručený klid a úsměv na rtech. „Tak co miláčku? Už jsi se uklidnil?“ Klid a úsměv je ta nejsilnější zbraň!
@Špuntice1986 píše:
Na to pomůže zaručeně zaručený klid a úsměv na rtech. „Tak co miláčku? Už jsi se uklidnil?“ Klid a úsměv je ta nejsilnější zbraň!
Ano, taky si myslím, po hádce by ses měla usmívat, pustit jí z hlavy, a jít si hrát s dětmi a pokud chlap bude pořád držet hubu a tichou domácnost, nepřidávej se k němu - hold mu nepřipravíš večeři, oběd… ale pořád úsměv. Za mě by ses hádce měla smát a né si jí brát k srdci, jinak se s tímto chlapem utrápíš.
@lovesmile Podrodně, byla jsem na své hodině a pak i s ním, na jeho přání.
beze mně tam nechtěl. zakl.
@Blekota Je pravda, že se s ním hodně trápím. Všechno leží na mně a on mi říkává, jaká jsem nesamostatná a že si často myslím, jak se všechno točí kolem mně. Proč to dělá, netuším.
@Anonymní píše:
@Blekota Je pravda, že se s ním hodně trápím. Všechno leží na mně a on mi říkává, jaká jsem nesamostatná a že si často myslím, jak se všechno točí kolem mně. Proč to dělá, netuším.
Protože si myslel, že z tebe udělá ženu, kterou bude moci ovládat, ponižovat a budeš skákat, jak on píská. Řekni mi, jaký je vztah jeho otce a matky? Také se tak choval? Pokud ano, víme, odkud to má.
@Blekota Přesně jste to uhádla, co vidím já, tak tchán ji ponižuje, zesměšňuje i přede mnou. On se ke mně chová stejně. Jde změnit? Nikdy mi neumožnil svým včasným příchodem z práce, abych někam chodila. Protože v devět večer je všude zavřeno. A mně je líto utrácet peníze za hlídání. Ale teď jsem se do toho pustila. Vždycky jsem si myslela, že si mne chlap váží, trochu se mi při dětech protáhlo studium vš, ale už jen poslední státnice a budu mít hotovo. Asi mnou opovrhuje, že nevydělávám. Ale vyžírka nejsem, snažím se platit hodně z rodičovskýho příspěvku.
Asi píši zmateně.
@Blekota Užírám se tím vnitřně. S dětmi si hraju normálně. Ale nějaká neuvařená večeře ho nerozhodí. On se staví do role toho…kdo dá najevo, až se bude chtít začít bavit. Netuším ani, co se mu v tý hlavě mele a především, proč s tím tak nadělá. Je škoda zkazit si dny blbostí.
@Anonymní píše:
@Blekota Přesně jste to uhádla, co vidím já, tak tchán ji ponižuje, zesměšňuje i přede mnou. On se ke mně chová stejně. Jde změnit? Nikdy mi neumožnil svým včasným příchodem z práce, abych někam chodila. Protože v devět večer je všude zavřeno. A mně je líto utrácet peníze za hlídání. Ale teď jsem se do toho pustila. Vždycky jsem si myslela, že si mne chlap váží, trochu se mi při dětech protáhlo studium vš, ale už jen poslední státnice a budu mít hotovo. Asi mnou opovrhuje, že nevydělávám. Ale vyžírka nejsem, snažím se platit hodně z rodičovskýho příspěvku.
Asi píši zmateně.
Tak ten už se nezmění, bohužel to viděl u svého otce a je to pro něj normální chování, že se žena ponižuje, i před ostatníma a tím si akorát zvedá sebevědomí. Je to hnus. S chlapem, co mě ponižuje, bych nebyla, je mi líto, že to takhle u tebe dopadlo.
Spíš se zeptám jinak - jste toto schopna třeba dalších 10 let snášet?
@Anonymní píše:
@Blekota Užírám se tím vnitřně. S dětmi si hraju normálně. Ale nějaká neuvařená večeře ho nerozhodí. On se staví do role toho…kdo dá najevo, až se bude chtít začít bavit. Netuším ani, co se mu v tý hlavě mele a především, proč s tím tak nadělá. Je škoda zkazit si dny blbostí.
Právě, neničte si teď zbytečně dny jeho ješitností a blbostí. Nastavila bych zrcadlo, až on se bude chtít začít bavit, tak já bych s ním nepromluvila a ignorovala bych jej…čekala bych, jak se k tomuto mému chování postaví… jestli vás začne mlátit, nebo nadávat do nejsprostších slov…
@Blekota Víte, nevím, jak to správně vystihnout. Co mně ale děsí, že to uvidí synové a podepíše se to i na dceři. Jsme spolu čtvrtým rokem a čekám, jestli se změní, ale spíš je to horší. JE to jako bych chtěla, ale mne miloval a on mne přitom nemiluje. Často mi připadá, že ho všichni obtěžujeme. Jemu to bude vyhovovat. Pojedu na týden k rodičúm s dětmi, bude spokojenej, že je doma sám
Zakladatelko, odkoukal to od svých rodičů, chce z tebe mít domácí puťku, chce tě mít pod kontrolou.
Můj manžel je na tom stejně. A navíc, jakmile o sebe začnu více pečovat, pravidelně cvičit, zdravě jíst, nastanou žárlivé scény a předhazuje mi nějakého milence
. Trvá to už roky, naučila jsem se to ignorovat, ovšem tedy naše manželství se rychle chýlí ke konci a doufám, že se to ve velké míře neodrazí i na chování našeho syna
![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelko, odkoukal to od svých rodičů, chce z tebe mít domácí puťku, chce tě mít pod kontrolou.
Můj manžel je na tom stejně. A navíc, jakmile o sebe začnu více pečovat, pravidelně cvičit, zdravě jíst, nastanou žárlivé scény a předhazuje mi nějakého milence. Trvá to už roky, naučila jsem se to ignorovat, ovšem tedy naše manželství se rychle chýlí ke konci a doufám, že se to ve velké míře neodrazí i na chování našeho syna
![]()
Ale přitom, když jsem domácí puťka, tak mne zase kritizuje, že nejsem aktivní ![]()
zakl.
@Blekota Vždyť bychom se měli podporovat, ne si házet klacky pod nohy, že jo? Často mi připadá, že mně psychicky sráží a energii načerpám až u rodičů, kam s dětmi jezdím. On mne po hádce ignoruje, nemluví se mnou, ale on se v tom vyžívá, kdežto mne to mrzí.