Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nemá třeba problémy v práci? Neudělala jsi něco ty, např. nerýpla jsi do něj nevhodně před lidmi - někteří chlapi se za to mstí. Nejlépe bude, když se pokusíš s ním promluvit. Držím palce ![]()
@mlsalkaM Jo,to jsem chtěla napsat: V práci problémy nemá, dělá jenom ještě s jedním kamarádem na soukromo u mého otce.Jo a bavit se s ním nedá, myslí si, že má ve všem pravdu, že je 100%.Právě, že já nikdy nic takového před lidmi nedělám, proč bych dělala scény někde venku. Nejsem taková
já ti věřím, ale přece se najednou nezměnil
neřekl mu třeba něco tvůj otec, že by si vybíjel vztek na tobě ![]()
@mlsalkaM o ničem nevím. Hlavně furt od něho slýchám, že jsem tlustá atd… Vím, že nejsem nějak štíhlá, ale 100 kg nemám. Mám 75 kg a 175 cm. Mě je 30 let, jsem ještě docela mladá, jsme od sebe o 10 let.
@Anonymní píše:
@mlsalkaM Jo,to jsem chtěla napsat: V práci problémy nemá, dělá jenom ještě s jedním kamarádem na soukromo u mého otce.Jo a bavit se s ním nedá, myslí si, že má ve všem pravdu, že je 100%.Právě, že já nikdy nic takového před lidmi nedělám, proč bych dělala scény někde venku. Nejsem taková
a neni v tom to že v jeho věku je odkázán na práci pod tvym otcem? Řekl proč tě ponižuje před cizíma?
No, a nemáš možnost navštívit nějakého psychologa? Oni tyto reakce znají, možná by věděli, z čeho plyne takový zvrat v chování u tvého muže.. Přijde mi, že něčím prochází, že mu jde o postavení v práci, ve společnosti. Nejsi třeba taková víc samostatná? Má třeba pocit, že vše zvládáš s vervou, v pohodě, narozdíl od něj. Proto to ponížení, pomluvy. A co se týče tvého bratra - zašla bych za ním a promluvila si s ním. Vyzraj nad tvým mužem a ukaž mu, že on ti nemůže jen tak zkřížit cestu.. Jaký on má vztah se svou rodinou? rodiči a sourozenci? Možná špatný, a strašně mu leze na mozek, že ty třeba s nimi moc dobrý…
@Markéta80 On je rád, že je u otce.On dělá pro něj ale je si zároven svým pánem, protože dělá na soukromo. V práci je to v pohodě.
@pannda ano,to je pravda, on má se svými sourozenci špatný vztah
.Žárlivostí to též není, nemá proč, nikam nechodím, sedím doma jak putka
.Také je to nejspíš špatně, ale jsem doma i kvůli dětem, nechci se chodit courat po nocích
.Do práce také chodím, pracovně nám klape všechno.
@Anonymní píše:
@pannda ano,to je pravda, on má se svými sourozenci špatný vztah![]()
.Žárlivostí to též není, nemá proč, nikam nechodím, sedím doma jak putka
![]()
.Také je to nejspíš špatně, ale jsem doma i kvůli dětem, nechci se chodit courat po nocích
![]()
.Do práce také chodím, pracovně nám klape všechno.
No, má vůči tobě nějakou zášť v postavení své osoby…Nenech si rozeštvat vztahy se svými nejbližšími, jen kvůli tomu, že o to usiluje..Závidí ti možná tohle. Buď svá a nenech se vyprovokovat i tím, co dělá za tvými zády a že tě před ostatními ponižuje. Klidně se ohraď, i před návštěvou, neboj, oni ví, kdo je ten špatný, třeba se za tebe někdo postaví. Každopádně dej manželovi najevo, že se tě to dotýká, vadí ti to a takové chování vás může ohrozit na manželství.
Tak to si nedokazu predstavit, aby me vlastni partner shazoval pred ostatnimi ci rodinou…to musi byt teda chytracek!! s prominutim. Take se ale clovek musi umet branit a ne delat poslapanou a ublizenou. Nase znama s tim mela obcas problem taky, ale kdyz se mu naucila odporovat uz si nedovoli takhle si vyskakovat
…vseobecne si ale myslim, ze tohle delaji docela primitivni lide, kteri se delaji dulezitejsimi nez jsou, proto se jim musi dat hranice kam mohou zajit…jinak ja osobne bych za chlapem nikdy nesla, pokud by to nebyla ciste moje vina a take bych nespala v obyvaku…ta loznice je vase spolecna! ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych od Vás jednu radu.Jsem vdaná 12 let a poprvé s mým mužem spolu nemluvíme 2 dny. Už tak půl roku trvá to, že mě před lidmi pořád ponižuje, křičí na mě, nebo mi nadává. Když se k němu otočím zády, kroutí na mě hlavou atd..Dělá to vždy jenom, když jsou někde lidé a nebo je nějaká návštěva u nás. Nikdy, mě neuhodil ale taky nikdy před tím, tohle nedělal. Když tu nikdo není, je úplně jiný, milý a pozorný. Tohle jeho chování naprosto nechápu. Máme dvě děti a moc je milujeme a oni nás, proto se vždy po nějaké hádce hned udobříme a je klid. Nikdy se nehádáme před dětmi. Ted spolu nemluvíme dva dny a dětem je to už divné, nejsou na to zvyklé. Někdy si říkám, že bych nejraději odešla, ale kvůli dětem to udělat nechci, syn se dobře učí, je v první třídě a já bych nerada, aby to pak mělo dopad na výsledky ve škole. Taky jsem si jistá, že jeho chování není díky nějaké milence.To vím na 99%.Ted ve čtvrtek to byla hádka opět zbytečná, a jeden druhého si nevšímá. Nechci zase udělat první krok a taky vím, že to neudělá ani on, že čeká až příjdu já první a naopak.Taky mi to připadá, že mě začíná mít za kus hadru. Chodím ted spát do obýváku, vždy když děti usnou, aby o tom nevěděli a ráno vstávám dříve než oni, takže nemají tušení. Co mám dělat? co by jste dělali na mém místě? v noci nespím a dost se kvůli tomu trápím. Na víc, mě můj manžel rozhádal s vlastním bratrem o což se snažil delší dobu a ted se mu to povedlo.Tak mi nezbývá než čekat, že se můj bratr odfoukne a začne se mnou opět mluvit![]()
![]()
![]()
.Mám jediného bratra a mám ho moc ráda a nechci o něj přijít kvůli manželovi. Furt chce vyvolávat konflikty mezi mnou a mými rodiči. Nemá přitom důvod. Opravdu tomu nerozumím, co se s ním ted děje a trápí mě to, i kvůli dětem. Jinak bych už byla dávno pryč( nejspíš ),od něho.
![]()
![]()
Zkusil bych lepit modely letadel z 2.svetove valky
@Electrolux_EHM_4400 píše:
Zkusil bych lepit modely letadel z 2.svetove valky
A to jako proč???
Tvůj chlap má nějaký mindrák a ten se snaží léčit ponižováním jiného člověka (tebe, protože sis to zatím nechala líbit, kdyby tohle zkusil na kohokoli jiného, asi by jel jako namydlený blesk). Je to o nedostatku jeho sebevědomí, proto se snaží zadupat tebe. Sám nemá dobré vztahy s rodinou, tak se snaží, abys je neměla taky. Chovají se tak primitivové.
Dala bych mu důrazně najevo, že na něm nejsem závislá a nenechám si od něj takové chování v žádném případě líbit. Asi bych mu to nenaznačovala, ale upřímně řekla.
Ahoj, chtěla bych od Vás jednu radu.Jsem vdaná 12 let a poprvé s mým mužem spolu nemluvíme 2 dny. Už tak půl roku trvá to, že mě před lidmi pořád ponižuje, křičí na mě, nebo mi nadává. Když se k němu otočím zády, kroutí na mě hlavou atd..Dělá to vždy jenom, když jsou někde lidé a nebo je nějaká návštěva u nás. Nikdy, mě neuhodil ale taky nikdy před tím, tohle nedělal. Když tu nikdo není, je úplně jiný, milý a pozorný. Tohle jeho chování naprosto nechápu. Máme dvě děti a moc je milujeme a oni nás, proto se vždy po nějaké hádce hned udobříme a je klid. Nikdy se nehádáme před dětmi. Ted spolu nemluvíme dva dny a dětem je to už divné, nejsou na to zvyklé. Někdy si říkám, že bych nejraději odešla, ale kvůli dětem to udělat nechci, syn se dobře učí, je v první třídě a já bych nerada, aby to pak mělo dopad na výsledky ve škole. Taky jsem si jistá, že jeho chování není díky nějaké milence.To vím na 99%.Ted ve čtvrtek to byla hádka opět zbytečná, a jeden druhého si nevšímá. Nechci zase udělat první krok a taky vím, že to neudělá ani on, že čeká až příjdu já první a naopak.Taky mi to připadá, že mě začíná mít za kus hadru. Chodím ted spát do obýváku, vždy když děti usnou, aby o tom nevěděli a ráno vstávám dříve než oni, takže nemají tušení. Co mám dělat? co by jste dělali na mém místě? v noci nespím a dost se kvůli tomu trápím. Na víc, mě můj manžel rozhádal s vlastním bratrem o což se snažil delší dobu a ted se mu to povedlo.Tak mi nezbývá než čekat, že se můj bratr odfoukne a začne se mnou opět mluvit
.Mám jediného bratra a mám ho moc ráda a nechci o něj přijít kvůli manželovi. Furt chce vyvolávat konflikty mezi mnou a mými rodiči. Nemá přitom důvod. Opravdu tomu nerozumím, co se s ním ted děje a trápí mě to, i kvůli dětem. Jinak bych už byla dávno pryč( nejspíš ),od něho.