Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojk mozna ze se potrebuji vypsat, mozna slyset nezaujaty nazor a proto tato diskuse. V pondeli jsem odesla z sestilwteho vztahu a vzala sebou mou a pritelovo petiletou dceru. Predchazela tomu dalsi jiz milionts hsdka s partnerem.Byl opily slovne me napadal dokonce pred nasi dcerou.Rekl o mych rodicich at mu polibi prde* a vyhecoval me k odchodu.Zili jsme v jrho baraku s jeho matkou.Dole my, nahore ona. S jeho matkou jsou vztahy totalne narusene.Ale i pres vsr co provedla jsem s ni mluvila slusne, uz kvuli dcri, partnerovi a hlavne pro klid.Mimo jine nikdy sr me nezastala i presto ze vzdy slysela co se u nas deje. Premluvila pred par lety aby si pro ni pritel vzal pujcku a me to nerekl, ja se to dozvedela omylem. Pritel je lhar a rsd travi cas s kamarady casto i v hospode. Jedine co mu nemohu uprit je pracovitost.To jen v kostce, aby jste znaly par duvodu, pro me rozhodnuti.Dals jsrm na druhy drn po hadce vypoved jeste v hadce jsem mu rekla, ze to nadruhy den udelam a odjedu k nasim.Jeho odpoved byla ty na to nemas, jsi slaboch. Musim podotknout, ze jsem za nas vztah odesla jiz milionkrat po jeho premlouvani a slibech jsem se vzdy vratila, bohuzel zmnena vzdy trvala par tydnu. Mozna si nekdo poklepe nacelo, proc uz nejsrm davno pryc, ale dcera pritele zboznuje.No a ted k veci.Co jsme prijeli k nasim, bylo do vcerejska vse oki.Ex volal dceria mi zatim moc nekomunikovali.Na silvestra mi pridla sms at si vse rozmyslim s vrstim se ze na vse zapomenem a zacnem od zacatku. Nereagovala jsem na to. Vcera ranno v deset volal ale nestihla jsem to vzit.Na zpet jsem jiz nevolala s rikala si ze se msle ozve vecer sz bude z prace.Mela jsem pravdu. Volal v osm dala jsem mu dceru, ta mi podala trl s tim, ze tatinek se mnou chce mluvit. Okamzite na me zacal rvat, co si myslim ze nevolam, ze ma pravo mluvit s malou.Tak jsem mu rekla, ze mu to pravo neberu.Ze jsem mu malou dala vzdy k tel.Ze nemam duvot volat ja, ze on chce mluvit s dcerou.Ze ani nevim kdy ma cas. Vubec me neposlouchal, jen rval at se koukam v nedeli vratit jinak prijede a udela rachot.Ze me nezajima co se drje.Ze je 18000 v minusu.Kdyz jsem odjizdela tak jsme zili jestevzvjeho vyplaty a slozenky se maji vzdy platit az z te moji kterou mam brat az ted. A ze jestli si myslim ze utecu a vsr zustane na nem, tak to ne. Dohromady se ma zaplatit 6000kc na slozenkach. Podle me byl opily a tech 18000 rekl aby pridal na dramaticnosti. Nehlede na to ze slozenky se maji platit az za 14 dni. Rekla jsem, zr pochopitelne cast penez tenhle medic poslu a pak se domluvime co a jak dal. Porad jen rval ze se mam okamzite vratit, ze jsem utekla z prace a ne od nej.Ze jsem lina. Praci jsem musrla nechat, nasi bydli 320 km, nemela bych sanci preci dojizdet. Nevim co vyvadi vyplatu ma velkou. z baraku jsem krom veci nic nevzala vse jsem nechala i pres to ze vse jsme porizovali ze spolecnych financi. Porad rval co hodlam delat u nasich.Kdyz jsem mu rekla ze do toho mu nic neni zacal rvat ze je mu hodne do toho co dela mama jeho ditete. nakonec rekl at nevolam a nepisu coz jsem ani nedelala a za to vlastne mi zacal na
Nadavat ze se neozyvam. Posledni rekl ze az to pujde prijede si pro malou.je tohle notmalni, proc to dela.den predtim sms tutununu a pak tohle, co tim chce dokazat. Omlouvam se za chyby pisi na mobilu a dcera po me leze. Dekuji za pripadne nazory
Měla bys v pondělí podat žádost o svěření dcery do péče.
Jsou nějaké účty psané na tebe?
@makynkamalinka no muzes si jen pogratulovat, že jsi tady to hovadko opustila. Ze jsi nasla dost sily. Hlavne se zase nevracej! Doufám, že sis vyřídila svěření dcery do péče? Jestli ne, tak to neprodleně udělej, než to udělá on. Pak klasika žádost o alimenty, určení styku styku s dcerou. Z čeho budete žít, když jsi dala výpověď?
Dost chaoticky napsané. Ale pokud jsi odešla, okamžitě bych zažádala o svěření dcery do své péče a možná požádala o předběžné rozhodnutí nebo jak se to jmenuje. Protože - do té doby, dokud nebudeš mít papír od soudu, může se ti stát, že dceru dáš otci a on ti ji nevrátí.
Hlavně mu malou nedavej a zkus se uklidnit. Kdyby ji měl, odvezl by ji. Ma na ni pravo ale nemusis mu ji dat dokud nemate domluvenou soudne péči. Okamžitě bych naklusala na ospod a podala o soudu navrh na svereni do pece a upravu styku. I do budoucna pokud se k nemu vratis, budes mit jistotu ze te nebude vydirat skrz to ze ti malou odveze. Vubec bych se s nim nebavila. Bude to boj a bude to psycho.
No co by, nemuze uverit, ze sis dovolila odejit. A kdovijak to ma s penezi, bud rada, ze je to jen pritel, ze nemusis resit pripadne dluhy.
Ty jsi mu vzala i jeho dceru? Nebo je společná? Ta 5tiletá? Je to dle psaní nejasné, pokud jeho, tak je to únos
Jinak je to normální, co bys čekala, že budete kamarádi? To je většinou normální, ten kdo dostane kopačky má prostě zlost
Ale asi bych se s ním nestýkala, za dítětem přijet může a ať je u návštěv třebas tvůj otec, bude to lepší pro všechny. A zajdi si na ten ospod a podej svěření do péče a alimenty
Hlavně se nevracej zpátky, měla bys to horší. On je magor. udělej, jak Ti radí o pésvěření do péče. Nevzdávej to, co jsi začala. Drž se a začni odznovu.
@makynkamalinka Proč to dělá? Protože to na tebe zkoušel po dobrém a ty sis „dovolila“ na něj nereagovat, tak prostě ukázal svou pravou tvář. Dusí tě a čeká, že jeho nátlak nevydržíš. Můj první partner dělal úplně to samé a já se několikrát vrátila, jen aby už konečně přestal s tím terorem. Omyl. Nepřestal, on jen získal pokaždé o něco víc navrch tím, že vyhrál. Už se k němu nevracej. Opravdu. Stůj si za svým rozhodnutím, nemáš u něj o co stát. Vyřeš styk s malou, podej návrh na soud, pokud to neumíš, na OSPODu by ti měli pomoct.
@araw unos to neni dokud neni rozhodnuto o svereni do pece. Nyni je dítě obou dvou, at za dcerou prijede ale odmitla bych ji s nim kamkoli pustit. Je to zhrzely chlap a jsem si jista ze by si ji odvezl a donutil tak ji se vratit. a pak by ji nastalo teprve peklo
Co kdyby příště zvednul mobil někdo z rodiny - tvůj otec, bratr… záleží koho máš a suše mu oznámil, že ty s ním mluvit nechceš, ale dceru k telefonu mu dáš.
A být tebou, tak dceři řeknu v klidu proč jsi odešla… aby to věděla, už tak malá není. Ale s dovětkem, že ji má otec moc ráda a budeš ráda, když se spolu budou stýkat, jen že ho neuvidí tak často jako dřív, ale že volat mu smí kdykoliv si ona řekne a i on jí. Ale - být tebou, tak si hledám co nejdřív práci, protože soudu se nemusí líbit, že jsi odvezla dcera tak daleko - ale když dodáš, že máš bydlení - dcera bude mít postel, hračky, svůj koutek, ty tam budeš mít práci… prostě zázemí super. Hlídání od babičky v době nemoci abys mohla do práce… nebudeš mít problém aby si otec dceru brával i na delší dobu - protože nyní bydlíš moc daleko… tak by to souudu vadit nemuselo.
@bambooska píše:
@araw unos to neni dokud neni rozhodnuto o svereni do pece. Nyni je dítě obou dvou, at za dcerou prijede ale odmitla bych ji s nim kamkoli pustit. Je to zhrzely chlap a jsem si jista ze by si ji odvezl a donutil tak ji se vratit. a pak by ji nastalo teprve peklo
No pokud je ta 5tiletá jeho, jak mi to vyznívá, pak na ni právně nemá žádný nárok ona, protože uď mají dvě, a to jedno po ni leze, nebo nevím ![]()
Ocházet jsi chtěla mnohokrát, tak proč jsi si nepřipravila podmínky? Je to asi vůl, pryč jsi měla být od něj dávno, ale… Ty jsi nechala práci zde dne na den, protože rodiče máš daleko? Nebylo by lepší najít si podnájem tam, kde jsi měla práci a nebo najít novou práci u rodičů?
Dítě není věc. Dokud ho nemáš soudně svěřené do své péče, máte na dítě oba stejné právo. Takže otec si klidně může nyní přijet pro dítě k Tobě a odvézt domů. Požádej o svěření dítka do péče, na druhou stranu, pokud jsi sekla s prací ze dne na den a on pravidelný příjem má, tak tohle Ti u soudu taky moc nepomůže, pokud o dítko bojovat bude. Jak by se Tobě líbilo, kdyby on se po hádce sbalil a odstěhoval i s dítětem 320 km daleko a pak Ti celý den nebral mobil? Zkus se malinko vžít do té situace. On možná je vůči Tobě cholerický debil, ale pořád to může být milující otec!
Rozumné by mi přišlo, odejít od něj, ale najít si bydlení v místě, kde máš práci a dítě školku. Tenhle útěk po hádce mi přijde dost nedomyšlený a poškozuje dítě. Měla jsi zůstal bydlet tak blízko, abys nebrala dítěti otce.