Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud nenapíšeš, čeho se ta hádka týkala, tak to asi těžko někdo tady rozsoudí. ![]()
Je mi dvacet. S rodiči jezdím vždy jednou za rok na společnou dovolenou.
Hádka se týkala toho, že jsem vlastně ta nejhloupější na světě, ať ze sebe nedělám chytrou a zalezu si raději do pokoje, než aby mě poslouchali.
Ještě dodám, že tehdy jsem se bavila s nimi velmi slušně, oni mě začali opojeni alkoholem vulgárně napadat.
Ne - fakt nemusíš jezdit s rodiči na dovolenou.
Až trošku vychladnou emoce, tak si s vašimi promluv ve smyslu: " Opravdu mě zranilo, jak na mě vaši známí loni byli sprostí. Moc ráda s vámi někam pojedu, ale fakt bez nich. S vámi čas trávit chci, s nimi ne -to jsou vaši kamarádi, ne moji."
Oni se časem smíří s tím že už si fakt dospělá.
Rodiče chtěj prostě trávit dovolenou s kamarády a asi to nevidí tragicky jako ty. Jeď na dovolenou se svými kamarády a nech je ať si to užijí sami po svém.
@Ou Děkuji.
Toto jsem jim také řekla, na což následovalo, ať si tedy shniji doma… ![]()
@AnneElliot Jim právě vadí, že odmítám jet s nimi… ![]()
S nimi bych klidně jela, ale ne s jejich kamarády…
Z vlastní zkušenosti. Dvacetileté děti někdy melou jak mladé vrány.
Ale už jsi velká holka, můžeš jet na dovču sama, s přítelem nebo kamarády.
Jsi dospělá, nemáš zapotřebí jezdit s někým, koho nemáš ráda. Rodiče to vydýchaj a bude zase dobře. Pojedete spolu třeba jindy na prodloužený víkend. Stejně i nemyslím, že to bude letos s dovolenými nějaká hitparáda
Dobrý postoj rodičů teda. Podpora hadr. Myslím, že ten váš vztah teda není moc pěkný, když s tebou mluví a jednají takhle.
Shniju?? Jen tam zůstaneš, to není hnilobný proces ![]()
Je ti 20, už 2 roky jsi dospělá žena. Ať si s hulváty jedou sami! Když jim dávají přednost před tebou, vyvodila bych si z toho soukromé důsledky a trochu přehodnotila vztahy.
![]()
@divine woman píše:
Z vlastní zkušenosti. Dvacetileté děti někdy melou jak mladé vrány.Ale už jsi velká holka, můžeš jet na dovču sama, s přítelem nebo kamarády.
Ale stoletý báby maj mít dost rozumu a zkušeností na to, aby nedělaly zbytečně dusno ![]()
Asi máte v rodině zažité takové, naštvuje se vyhrotím,, urazím se odejdu ![]()
Nejezdila bych, rodiče se zachovali jako malé děti.. tak hrotit, nech jedou sami
Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym, nerada bych, aby mě zde známá našla. Minulý rok jsem byla se svými rodiči a jejich známými na dovolené. Velmi jsem se tam se známými pohádala, neskutečným způsobem mě urazili a to tak, že jsem s nimi do konce dovolené nepromluvila ani slovo a byla jen na pokoji. Před pár dny rodiče přišli s tím, že bychom mohli jet letos opět na dovolenou (soukromá chata). Říkám si fajn, nové místo, výlety. Na to mi sdělili, že se ptali opět jejich známých a že oni pojedou také, na což jsem sdělila, že s nimi tedy nikam nepojedu. Nehodlám trávit dovolenou a čas s někým, kdo mě velmi urazil a nemám k němi přátelský vztah. Na to jsme se s rodiči velmi pohádali a ať si tedy shniji doma, oni že pojedou sami. Tak říkám, ať tedy jedou sami. Na to se zvedli a že jsou domů, že se se mnou nehodlají dále bavit, ať s nimi už nepočítám a odešli…
Děkuji za odpověď!
Velmi mě toto mrzí, s rodiči mám jinak pěkný vztah, ale na dovolenou nehodlám jet s někým, koho nenávidím a oni mi to mají takto za zlé.
Chtěla bych se zeptat na názor někoho nestranného. Opravdu jsem ta špatná já?