Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Borůvka27 ptám se na názor. Nehodlám se nijak měnit. Ale ráda bych pochopila, proč to je takový problém.
Treba je to ošklivé jako nektere vytvory z Fleru. Kdyz nic nevyfotis, nemuze se ti k tomu nikdo kloudne vyjádřit..
A není problém spíš v tom tvém stylu než že je to šité doma? Mně osobně mi doma sítě věci přijdou dost alternativní a nelíbí se mi…
Ale je jasné, že pokud vám to vyhovuje, tak ať si bábiny brblaj…
Já to mám hozeno do škatulky batika a lesana ( i když to tak není) a jsem ráda, že mi to nikdo k nošení nenutí.
@Anonymní píše:
@Borůvka27 ptám se na názor. Nehodlám se nijak měnit. Ale ráda bych pochopila, proč to je takový problém.
Já bych možná řekla, že tvoje mamka a tchýně pamatují dobu, kdy si samy doma musely šít, nebo nakupovat od někoho kdo to šil, protože v obchodě bylo leda prd.
Takže na domácí oblečení hledí jako na nějaký levný póvl, protože doma žejo. Zatímco cokoliv z obchoďáku je automaticky lepší. Protože můžou říct ZNAČKU a ne „no to si ušmelila doma sama.“
Pořád je strašně hodně lidí, kteří se na neznačkové věci dívají jako na největší póvl pro žebráky.
@Konnny píše:
Treba je to ošklivé jako nektere vytvory z Fleru. Kdyz nic nevyfotis, nemuze se ti k tomu nikdo kloudne vyjádřit..
Ošklivost je jen relativní a hodně subjektivní pohled na věc. Ani jedna nepozná, co jsem šila. Jim vyloženě vadí jen to, že to není z obchodu.
A ano, pro hodně lidí to bude ošklivé, protože to je jiné. Mladší dítě preferuje barevné vzory. Hodně věcí má z látky Lillestoff.
Starší teď třeba má oblíbenou modrou mikinu s kapucí. Prostě mikina bez potisku, jen v kapuci má pruhovaný vnitřek. K tomu má několik jednobarevných triček. Někdy má třeba aplikaci na zadku, nebo třeba barevný rukáv.
Oblečení svých dětí fotit nebudu, protože bych byla identifikovatelná.
@Ijen píše:
Kdyz to nevidim, tezko posoudim.
Já nepotřebuju posouzení toho, co siju já. Mně se to líbí.
Ráda bych obecný pohled na to, proč je doma šité oblečení takový problém.
Moje babička šila si doma celý život sama, a docela hezké věci. Moje matka měla silnou nadváhu, a nemohla na sebe nic sehnat, tak ji pořád šila šaty a docela hezký, měla Burdy a vybíralo se pokaždé co ji bude slušet. Pak šila i občas mně oblečení, ale já jsem byla ufrněný puberták a chtěla kupovat hadry v obchodech.Ale některé oblečení se jí fakt povedlo, ocenila jsem to až jsem byla starší. Spíš mě hodně vadilo že často používala látku že šatů, když matce byly malé, a vzor se mi moc nelíbil, spíš to bylo pro starší. Ale když se koupila látka pěkná a já si mohla vybrat jaké šaty se mi líbí, tak to byla jiná, v obchodě bych takový nesehnala.Tak si myslím zakladatelko že pokud se dětem líbí co jim ušiješ, tak proč ne. Většinou je ten materiál v levných obchodech příšerný, a nic nevydrží. A ostatní bych neposlouchala, nech ostatní ať si to kupují kde chtějí, a ty šij klidně doma, já mít někoho v okolí kdo by šil doma za rozumnou cenu tak klidně některé oblečení si nechám pro děcka ušít. Já se klidně přiznám že jsem vyučená švadlena ale levá na šití jak šavle
Chtěla jsem se učit na prodavačku, tu mi doma zatrhli no a nakonec jsem pracovala stejně jako prodavačka. Takže ti trochu závidím že máš chuť a trpělivost si s tím hrát.
@Anonymní píše:
@Magical-eyes NJ, dcerka je úplná Lesana a komplet na sportování legíny a čelenku ji z funkčního úpletu také všichni obdivují 😊
Moc hezke saticky ![]()
@mamule42 ono to moc levně nejde. Mně vyjde triko na dítě 150-300 Kč bez práce. Záleží na tom, kde koupím látku.
Mě se ty podomácku šité věci nelíbí. Přijdou mi v tom lidi jak hastroši.
@Anonymní píše:
@Magical-eyes NJ, dcerka je úplná Lesana a komplet na sportování legíny a čelenku ji z funkčního úpletu také všichni obdivují 😊Příspěvek upraven 02.05.23 v 19:11
Mě se nelíbí ani jedny, ty první jsou dost hrozné.
@Anonymní píše:
Tak to vnímají obě babičky. Prostě Pepco je obchod a je to něco víc. To, že trika ode mě vypadají i po 5 letech pořád hodně slušně, není ani pro jednu argument.
Předsudky z mladí, šití mají spojené s chudobou, kdy v obchodech nic nebylo, nebo to bylo drahé..