Hand made oblečení

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3139
2.5.23 19:28
@Anonymní píše:
Zajímal by mě váš názor na oblečení, co je šité buď přímo doma, nebo u malých lokálních výrobců.
Sebe a své děti oblékám do doma šitých věcí. Aktuálně kupuju už jen kalhoty. Ostatní siju. Siju i různé doplňky.
Máma i tchýně mají názor, že tím sebe i děti vyčleňuju z běžné společnosti. Obě mají tendence kupovat pro děti oblečení, ale obě kupují hlavně Pepco a Sinsay, což děti odmítají nosit. Ne kvůli značce, ale prý to nesedí tak, jak se jim líbí. Děti jsou už velké 9 a 12 let.
Opravdu je běžné, že lidi vnímají negativně neznačkové oblečení? Proč?
Přiznám, že jsem nepochopila, co jim na tom vadí a co je špatně.
Rozhodně kvůli tomu svůj styl nezměním, protože moje sociální bublina to takto nevnímá.

záleží na to, jestli jsi běžná „šikulka“, nebo opravdu umíš šít
bohužel prvního druhu je plný i Design market, nezačištěné švy vydávané za „design“, pytlovité střihy, barevná škála miminovské stoličky, žehlení v procesu šití je neznámé slovo a žehlička jako taková skoro sprosté slovo
nebo začišťuješ, žehlíš, střih máš opravdu na míru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.23 19:29
@terien píše:
Mě se ty podomácku šité věci nelíbí. Přijdou mi v tom lidi jak hastroši.

Jsi si jistá, že to vždy poznáš? ;)
Od sebe mám zkušenost, že se mě naopak hodně lidí ptá, kde jsem danou věc koupila.

• Citovat
  • Upravit
2727
2.5.23 19:29
@Alušáček píše:
Předsudky z mladí, šití mají spojené s chudobou, kdy v obchodech nic nebylo, nebo to bylo drahé..

Spíš to nebylo k sehnání. Moje máma šila. Je šikovná a otec dělal uvěráře pro Hedvu, tak měl látky zadarmo. Šila košile, kalhoty, šaty, kraťasy, bundy, oteplováky, pletla svetry… Střihy z Burdy., podle poslední NDR módy. :lol:
V obchodě měli pár věcí a ještě jste museli být za dobře s prodavačkou.
Dobře se dalo nakoupit třeba v Maďarsku nebo v Jugoslávii o dovolené.
Teď by jí šít nenapadlo. Bavlněné triko seženu ve výprodeji za 25,– korun. Za to teď člověk pomalu nemá ani nitě. A nevím jak kde, ale když chci vyměnit zip u bundy dám za něj 100,– Kč.
Bundy z výprodeje jsem pořídila za stovku nebo dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.23 19:33
@terien píše:
Mě se ty podomácku šité věci nelíbí. Přijdou mi v tom lidi jak hastroši.

Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
2.5.23 19:34

Mně přijde, že jde vždycky prostě hrozně vidět, že to někdo šil doma. Mně se ani nelíbí takový ty věci třeba z Fleru nebo z nějakých českých eshopu jako Kulišárny atd. Všechno to vypadá divně a nevkusně.

• Citovat
  • Upravit
4043
2.5.23 19:40
@Anonymní píše:
Od sebe mám zkušenost, že se mě naopak hodně lidí ptá, kde jsem danou věc koupila.

A právě proto tu několikrát zaznělo, ať něco vyfotíš na ukázku… dětské nechceš, tak co svoje? Doma šité oblečení může být opravdu různé… něco vypadá hastrošovitě/tetkovitě, něco je naopak šmrncovní/moderní… :nevim:
Bez nějakého přiblížení se fakt nedá poznat, co na tom babičkám vadí - jestli jde o oblečení jako takové, nebo prostě jen fakt, že není z obchodu, stačí k tomu, aby ho odsoudily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24620
2.5.23 19:41

Ten kabát je moc hezký, jen bych sundala tu mašli, nebo co to je. Co si myslí ostatní, vám může být jedno, to nepředěláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@terien no vidíte a ve třídě broučků se moc líbily a hlavně to není po vyprání sražená hadra jako z těch obchoďáků :-) mně se líbí kulišárny, baby smile a pak různé originální švadlenky, u kterých se ráda inspiruju 🤩

• Citovat
  • Upravit
24620
@Moringa píše:
A právě proto tu několikrát zaznělo, ať něco vyfotíš na ukázku… dětské nechceš, tak co svoje? Doma šité oblečení může být opravdu různé… něco vypadá hastrošovitě/tetkovitě, něco je naopak šmrncovní/moderní… :nevim:
Bez nějakého přiblížení se fakt nedá poznat, co na tom babičkám vadí - jestli jde o oblečení jako takové, nebo prostě jen fakt, že není z obchodu, stačí k tomu, aby ho odsoudily…

Vždyť už fotky dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
@Anonymní píše:

Jo, protože jsou prostě jiné. Ještě nikdy se mi nestalo, že by se mi nějaká věc líbila, zeptala jsem se, kde byla koupená a byla šitá doma. Spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.5.23 19:42
@Anonymní píše:
@terien no vidíte a ve třídě broučků se moc líbily a hlavně to není po vyprání sražená hadra jako z těch obchoďáků :-) mně se líbí kulišárny, baby smile a pak různé originální švadlenky, u kterých se ráda inspiruju 🤩

To je přesně ten typ oblečení, ze kterého mám osypky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
2.5.23 19:43
@Anonymní píše:

Promiň, ale tyhle šílený kýče ti fakt někdo chválí??? 8o

• Citovat
  • Upravit
34473
2.5.23 19:44
@Anonymní píše: Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.

To u toho krku je co? To je přesně ono, když už by ta věc mohla být hezká, dorazí se něčím „originálním“. Mě prostě přijde, že ty domácí švadlenky jsou bez vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.5.23 19:45
@lucad77 píše:
Vždyť už fotky dala.

Zakladatelka ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987