Hand made oblečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.5.23 21:12

@Bytsamsebou hodně siju jednobarevné. Starší chce většinou jednobarevné bez potisku. Černou tedy dodnes nevyhledává.
Mladší ještě preferuje potisk. Na doma má klidně celoplošný, do školy ho trochu krotim a kupuju panely. Takže má vepředu potisk a záda s rukávy má jednobarevné.

Jasně, že je nutim nosit věci od babiček. Většinou necháváme rovnou u babiček, aby se u nich mohly převléct.

• Citovat
  • Upravit
10749
2.5.23 21:15
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou hodně siju jednobarevné. Starší chce většinou jednobarevné bez potisku. Černou tedy dodnes nevyhledává.
Mladší ještě preferuje potisk. Na doma má klidně celoplošný, do školy ho trochu krotim a kupuju panely. Takže má vepředu potisk a záda s rukávy má jednobarevné.Jasně, že je nutim nosit věci od babiček. Většinou necháváme rovnou u babiček, aby se u nich mohly převléct.

Tak potom je to v pořádku. Já jen nemám ráda, když někdo nad něčím ohrnuje nos a vede k tomu i své děti. Je jedno, zda je oblečení značkové, neznačkové, kvalitní, nekvalitní, levné, drahé, že sekáče, ručně šité, atd. Každé se dá využít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15207
3.5.23 10:27
@Semtex píše:
@Bytsamsebou jo, to je taky fakt. Zase je vidět, že se babičky snaží a nakupuji něco moderního, co hodně děti a zejména mladých lidi běžně nosí. Člověk by neměl byt příliš extremistický ani jedním směrem.Byt babičkou teda fakt není jednoduché, to už “vyšší dívčí” :lol:

Být babičkou tak kupuju vnoucatum to co se libi jim, ne co se libi mě. Zakladatelky děti už jdou dost velké na to aby věděly co chtějí nosit.. A móda z Pepca tedy není zrovna něco extra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
3.5.23 10:30
@Semtex píše:
Mi to přijde jako z roku 2005-2010. To je nové?

takový kabát má moje matka na fotce z roku 1980, akorát je modrý a nemá tu šílenou mašli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10749
3.5.23 10:38
@Alušáček píše:
Být babičkou tak kupuju vnoucatum to co se libi jim, ne co se libi mě. Zakladatelky děti už jdou dost velké na to aby věděly co chtějí nosit.. A móda z Pepca tedy není zrovna něco extra.

Já jako matka kupuji taky to, co se líbí mě. Nesnáším shopping, tudíž po obchodech s hadrami chodíme minimálně. Asi mám s dcerami stejný vkus, v životě si nestěžovaly, či neodmítly něco nosit. Za chvíli si budeme střídat oblečení mezi sebou ;). V Pepcu náhodou mívají i pěkné kousky. Nedávno jsem tam koupila komplet s motivem lesních zvířátek pro miminko, který vypadal jak ručně šitý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10749
3.5.23 10:43
@stinga píše:
takový kabát má moje matka na fotce z roku 1980, akorát je modrý a nemá tu šílenou mašli

Ale všechna móda se neustále vrací! Mě se ten kabát líbí, miluji prvorepublikový styl. Sama jsem si loni koupila podobný, akorát jinou barvu a bez toho límce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
3.5.23 10:46
@Bytsamsebou píše:
Ale všechna móda se neustále vrací! Mě se ten kabát líbí, miluji prvorepublikový styl. Sama jsem si loni koupila podobný, akorát jinou barvu a bez toho límce.

no to je pravda, že se móda vrací,
když jsem si letos kupovala zimní bundu, všimla jsem si, že začíná zase letět do módy takové to různobarevné pruhování, což je teda šílené - někdy tyhle bundy a „šustky“ nosí ještě bezdomovci, také to letělo asi v tom roce 1980, mě to připadá hnusné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10749
3.5.23 10:54
@stinga píše:
no to je pravda, že se móda vrací,
když jsem si letos kupovala zimní bundu, všimla jsem si, že začíná zase letět do módy takové to různobarevné pruhování, což je teda šílené - někdy tyhle bundy a „šustky“ nosí ještě bezdomovci, také to letělo asi v tom roce 1980, mě to připadá hnusné

Mě se to všechno líbí, ale člověk musí i nějak vypadat, aby si to mohl dovolit nosit. U pěkného kluka, ze kterého stříká sebevědomí, pak není problém si vzít zmijovku, džínovou bundu s kožíškem, plísňáky a retro dioptrické brýle a ten kluk zaujme a nevypadá jako bl. beček. to samé se šusťákovkou, zvonáči, bombrem, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
3.5.23 10:55

Já teda také sobě a svým dětem šiju a zatím jsem se setkala pouze a jenom s chválou jak je oblečení hezké, nápadité a originální. Dokonce se mi i několikrát stalo, že mě cizí člověk zastavil na ulici a řekl mi, jak má synek krásné kalhoty. Rozhodně mě nenapadlo brát doma šité oblečení jako méněcenné, ba naopak. Mám spoustu kamarádek, které právě kupují jen doma šité oblečení a dávají za něj nemalé peníze. Mimochodem zrovna Pepco, Sinsay…nevím jednou, dvakrát hodím do sušičky a je o číslo menší. Dceři mnou šité legíny při běžném nošení vydrží rok, z Pepca nebo Sinsay letí do koše po pár nošeních…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
3.5.23 11:41
@Alušáček píše:
Být babičkou tak kupuju vnoucatum to co se libi jim, ne co se libi mě. Zakladatelky děti už jdou dost velké na to aby věděly co chtějí nosit.. A móda z Pepca tedy není zrovna něco extra.

A proč by babička nemohla koupit vnoucatum něco podle svého uvážení? Je snad svepravna, ne? Ano, děti mohou také vyjádřit názor, ale jsou to proste děti a dost dětem je tak nějak plus minus jedno, co nosí a mají rady trendy věci. Dvanáctiletý už to asi řeší více, ale devítiletý pochybuji. Fakt nevěřím tomu, ze by se ofrňovaly nad nějakým oblečením z důvodu, že není ručně usite maminkou :lol: :P to je možná zakladatelky interpretace nebo prani a jestli do děti duje, ze jim babičky kupuji špatné oblečení, že to není z dobrého materiálu a spatne se to nosí, a že lepší je to, co ona sama ušila, tak to děti samozřejmě už převzaly. Nerikam, ze Pepco je něco extra, ani nemá ty ambice, že, ale špatné to není, cena odpovídá kvalitě.

Hlavně, ze tady v diskuzi o tchyni s bordelem v dome by ji bezmála půlka zenskejch poslala do domu uklidovou četu nebo koupila vysavač, protože snacha uznala, že je potřeba uklidit, ač je tchyne názoru opačného, a to bylo podle některých zcela v pořádku.

Příspěvek upraven 03.05.23 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
3.5.23 11:42
@Bytsamsebou píše:
Ale všechna móda se neustále vrací! Mě se ten kabát líbí, miluji prvorepublikový styl. Sama jsem si loni koupila podobný, akorát jinou barvu a bez toho límce.

Tak ale tohle není prvorepublikový styl přeci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10749
3.5.23 11:47
@Semtex píše:
Tak ale tohle není prvorepublikový styl přeci.

Je. Viz. propojení s kožešinou. Bylo několik střihů, nosily se volné, áčkového střihu, atd. Kožené, vlněné,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14591
3.5.23 11:48

@Bytsamsebou také oblečením klukům kupuji já, kolikrát i na vintedu vyštracham něco v podstatě nového a vezmu od prodejkyne balík. To si starší přebere a zbytek dam kamarádce nebo nechám pro mladší, když se to líbí mně. Nebo objednam nové z nejakeho e-shopu, a to kdyžtak vrátím. Ale moc často to nebývá, spíše když je střih moc široký, jinak mu to nevadí a plus minus vím, co by se mu asi tak líbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15207
3.5.23 12:13

@Semtex Muže,naše babičky kupuji dceři hezké oblečení, ale představím si sebe v te situaci a pokud by mi vnouče dalo najevo, ze se oblečení mnou koupené nelíbí, tak už kupovat nebudu. Raději bych dala vnoucatum penize, ať si koupi podle svého vkusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová