Hand made oblečení

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14574
2.5.23 20:06
@Anonymní píše: Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.

Mi to přijde jako z roku 2005-2010. To je nové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.5.23 20:06
@Anonymní píše:
To nevím, protože si pak koupila stejné šaty a vyzdvihovala ty šaty do nebes a prý mám konečně něco normálního :lol:To samé u dětských věcí. Udělala jsem na ní pokus a odcedulkovala jsem Pepco s tím, že jsem to šila a naprostý hnus podle ní a naopak moje věci, co jsem vydávala za Pepco u ní sklidily úspěch.

Tomuto příběhu nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.5.23 20:08
@Anonymní píše:
ten límec je jen přídavný

Tak to je dobře, že jde dát pryč. Bez něho je to hezký, obyčejný, jednoduchý a vkusný kabát a pokud jsi ho ušila, tak jsi šikovná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.5.23 20:08
@Anonymní píše:
@Moringa nedám ani svoje, protože to není důležité.
Babičkam vadí, že to je doma šité. Nic vic. Jak jsem psala, ani jedna to nepozná. Loni mi obě sepsuly šaty z Jitexu, protože jim přišlo, že jsem je šila já.
Protože držím svůj styl.

Jitex má dost věci takových rekneme poněkud pofidernich :lol: ale dá se tam najít i něco pěkného mezi tím, měla jsem od nich takovy domácí kostýmek - teplakovou sukni s vestou a ještě nějaké triko a to jsem tahala porad, měla jsem to moc rada, bylo to opravdu pohodlné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aleriga
2.5.23 20:13
@Anonymní píše: Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.

Krásný. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3907
2.5.23 20:14
@Eliška píše:
@LilyJane jakože Pepco = značka? :mrgreen: No možná jo.

Tak pro nás normální ne :D Ale jsou lidi (převážně ty starší generace) pro které to značka je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
2.5.23 20:17
@Magical-eyes píše:
Bábina je prdlá, ale to ty taky… Přináší ti to uspokojení nebo proč to děláš? :think:
A je to tvoje máma a nebo tchýně?Příspěvek upraven 02.05.23 v 20:06

Nelíbí se to matce ani tchyni, což už o něčem svědčí. Kdyby jedné, tak o. k., ale že oběma, to už na tom nevkusu asi něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.5.23 20:18

@LilyJane tak technicky vzato to obchodní značka je, jistě to mají registrované, že. I když ty jejich oděvní značky jsou so cute a little Kids a podobne :lol: proč by to neměla byt značka? Čímž teda nerikam, ze to oblečení považuji za nějakou extra třídu v kvalitě, ale zase na druhou stranu vyloženě špatné to také není. U bodycek je aspoň dobrý poměr kvalita/cena. Lindex za 300 jedno je sice kvalitnější než Pepco, ale na tu kvalitu předražený, za 300 bych si představovala ještě něco mnohem lepšího :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.5.23 20:20

Souhlasim s tim, ze jsou to trochu predsudky, proste lidi, co sili z nutnosti tezko chapou, ze to nekdo dela dobrovolne :nevim: No a take zalezi, jak to vypada, obcas to je des bes. Nicmene mi prijde stupidni se s nimi nejak pretahovat a neco jim dokazovat. Ty jsi spokojena, deti jsou spokojene, darovane veci s diky vrat, pokud je deti fakt nechteji, a neres :nevim:
Jinak ja teda tem, co si sijou sami a umi to, docela zavidim, ja ani starsi syn nemame zrovna konfekcni postavy a sehnat neco v obchdech je docela nadlidsky vykon :nevim: A dobre rucni prace si cenim :nevim: Ale pokud to vypada, jak kdybych to sila ja, co mam obe ruky leve, tak to je samozrejme katastrofa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
2.5.23 20:32

@Semtex Ty ale nechápeš že já mluvím o přístupu jiné generace. Ti, kteří zažili doby, kdy v obchodech bylo leda prd a oblečení jim šila Mařena z horní dolní z látek co sehnali kdesi přes desatero známých.
Ti starší (a nebo takhle vychovaní) prostě vnímají všechno co je domácí jako póvl. A cokoliv co je z obchodu jako to lepší, protože je to „značka.“ Jakákoliv značka. Kik, Pepco, cokoliv… i kdyby koupili nějaký noname od vietnamce za 20korun, tak je to prostě KOUPENÉ.
Vůbec tady nehodlám řešit jestli je pepco kvalitní, nebo jestli si zaslouží označení značka a které značky jsou lepší. O to mi vůbec nejde. Jenom autorka ve svém příspěvku zmínila Pepco, tak jsem ho použila i v příkladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
2.5.23 20:38
@Anonymní píše:
Zajímal by mě váš názor na oblečení, co je šité buď přímo doma, nebo u malých lokálních výrobců.
Sebe a své děti oblékám do doma šitých věcí. Aktuálně kupuju už jen kalhoty. Ostatní siju. Siju i různé doplňky.
Máma i tchýně mají názor, že tím sebe i děti vyčleňuju z běžné společnosti. Obě mají tendence kupovat pro děti oblečení, ale obě kupují hlavně Pepco a Sinsay, což děti odmítají nosit. Ne kvůli značce, ale prý to nesedí tak, jak se jim líbí. Děti jsou už velké 9 a 12 let.
Opravdu je běžné, že lidi vnímají negativně neznačkové oblečení? Proč?
Přiznám, že jsem nepochopila, co jim na tom vadí a co je špatně.
Rozhodně kvůli tomu svůj styl nezměním, protože moje sociální bublina to takto nevnímá.

Mě třeba přijde sobecké odmítat oblečení, které někdo koupil. Hlavně děti by měly dary přijímat s pokorou. Pepco můžou nosit na doma, či na lítačku a tvé ručně vyrobené kousky na parádu :nevim:. U dětí se ten styl stokrát změní, tak si zatím užívej svých módních kousků. Příjde doba oversize oblečení, rockového, či metalového, batiky, Cropp topů, s anime postavičkami, sexy, barbie styl, atd. ;)… A to už jen tak neušiješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
2.5.23 20:43

@Bytsamsebou jo, to je taky fakt. Zase je vidět, že se babičky snaží a nakupuji něco moderního, co hodně děti a zejména mladých lidi běžně nosí. Člověk by neměl byt příliš extremistický ani jedním směrem.

Byt babičkou teda fakt není jednoduché, to už “vyšší dívčí” :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10677
2.5.23 20:49
@Semtex píše:
@Bytsamsebou jo, to je taky fakt. Zase je vidět, že se babičky snaží a nakupuji něco moderního, co hodně děti a zejména mladých lidi běžně nosí. Člověk by neměl byt příliš extremistický ani jedním směrem.Byt babičkou teda fakt není jednoduché, to už “vyšší dívčí” :lol:

Jj. Naše holky dostaly od babičky na jaro každá koženkový křivák (líbí se mi to a na ten popud jsem si taky koupila) a nedokážu si k tomu úplně představit handmade šatičky z takové čučavé a přeobrázkované látky, jako ušila zakladatelka :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.23 20:56

@Bytsamsebou to nebyla zakladatelka a ty šatičky byly pro malou holčičku do školky, ne pod koženou bundu ;-) malým dětem se jednobarevné věci nelíbí, třeba moje holčička si jednobarevné věci na sebe ve třech letech nevezme a naopak obrázkové zbožňuje :srdce: aspoň se jí snažím korigovat, aby aspoň legíny byly jednobarevné nebo strakaté legíny a triko s jedním obrázkem…

• Citovat
  • Upravit
10677
2.5.23 21:01
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou to nebyla zakladatelka a ty šatičky byly pro malou holčičku do školky, ne pod koženou bundu ;-) malým dětem se jednobarevné věci nelíbí, třeba moje holčička si jednobarevné věci na sebe ve třech letech nevezme a naopak obrázkové zbožňuje :srdce: aspoň se jí snažím korigovat, aby aspoň legíny byly jednobarevné nebo strakaté legíny a triko s jedním obrázkem…

No tak tvoje šatičky, to je jedno. Ano, tříletému dítěti se líbí barevné a obrázkové motivy, kdežto 12-ti letému už se ta móda trochu mění. Naše děti jsou vděčné úplně za cokoliv. A dodnes neví, že oblečení má nějaké značky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová