Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.
Mi to přijde jako z roku 2005-2010. To je nové?
@Anonymní píše:
To nevím, protože si pak koupila stejné šaty a vyzdvihovala ty šaty do nebes a prý mám konečně něco normálníhoTo samé u dětských věcí. Udělala jsem na ní pokus a odcedulkovala jsem Pepco s tím, že jsem to šila a naprostý hnus podle ní a naopak moje věci, co jsem vydávala za Pepco u ní sklidily úspěch.
Tomuto příběhu nevěřím.
@Anonymní píše:
ten límec je jen přídavný
Tak to je dobře, že jde dát pryč. Bez něho je to hezký, obyčejný, jednoduchý a vkusný kabát a pokud jsi ho ušila, tak jsi šikovná ![]()
@Anonymní píše:
@Moringa nedám ani svoje, protože to není důležité.
Babičkam vadí, že to je doma šité. Nic vic. Jak jsem psala, ani jedna to nepozná. Loni mi obě sepsuly šaty z Jitexu, protože jim přišlo, že jsem je šila já.
Protože držím svůj styl.
Jitex má dost věci takových rekneme poněkud pofidernich
ale dá se tam najít i něco pěkného mezi tím, měla jsem od nich takovy domácí kostýmek - teplakovou sukni s vestou a ještě nějaké triko a to jsem tahala porad, měla jsem to moc rada, bylo to opravdu pohodlné ![]()
@Anonymní píše:Tohle jsem si šila, připadá ti to jako pro hastroše?
Jistě, nedostatky to má, to klidně přiznám.
Krásný. ![]()
@Eliška píše:
@LilyJane jakože Pepco = značka?No možná jo.
Tak pro nás normální ne
Ale jsou lidi (převážně ty starší generace) pro které to značka je.
@Magical-eyes píše:
Bábina je prdlá, ale to ty taky… Přináší ti to uspokojení nebo proč to děláš?
A je to tvoje máma a nebo tchýně?Příspěvek upraven 02.05.23 v 20:06
Nelíbí se to matce ani tchyni, což už o něčem svědčí. Kdyby jedné, tak o. k., ale že oběma, to už na tom nevkusu asi něco bude.
@LilyJane tak technicky vzato to obchodní značka je, jistě to mají registrované, že. I když ty jejich oděvní značky jsou so cute a little Kids a podobne
proč by to neměla byt značka? Čímž teda nerikam, ze to oblečení považuji za nějakou extra třídu v kvalitě, ale zase na druhou stranu vyloženě špatné to také není. U bodycek je aspoň dobrý poměr kvalita/cena. Lindex za 300 jedno je sice kvalitnější než Pepco, ale na tu kvalitu předražený, za 300 bych si představovala ještě něco mnohem lepšího ![]()
Souhlasim s tim, ze jsou to trochu predsudky, proste lidi, co sili z nutnosti tezko chapou, ze to nekdo dela dobrovolne
No a take zalezi, jak to vypada, obcas to je des bes. Nicmene mi prijde stupidni se s nimi nejak pretahovat a neco jim dokazovat. Ty jsi spokojena, deti jsou spokojene, darovane veci s diky vrat, pokud je deti fakt nechteji, a neres ![]()
Jinak ja teda tem, co si sijou sami a umi to, docela zavidim, ja ani starsi syn nemame zrovna konfekcni postavy a sehnat neco v obchdech je docela nadlidsky vykon
A dobre rucni prace si cenim
Ale pokud to vypada, jak kdybych to sila ja, co mam obe ruky leve, tak to je samozrejme katastrofa ![]()
@Semtex Ty ale nechápeš že já mluvím o přístupu jiné generace. Ti, kteří zažili doby, kdy v obchodech bylo leda prd a oblečení jim šila Mařena z horní dolní z látek co sehnali kdesi přes desatero známých.
Ti starší (a nebo takhle vychovaní) prostě vnímají všechno co je domácí jako póvl. A cokoliv co je z obchodu jako to lepší, protože je to „značka.“ Jakákoliv značka. Kik, Pepco, cokoliv… i kdyby koupili nějaký noname od vietnamce za 20korun, tak je to prostě KOUPENÉ.
Vůbec tady nehodlám řešit jestli je pepco kvalitní, nebo jestli si zaslouží označení značka a které značky jsou lepší. O to mi vůbec nejde. Jenom autorka ve svém příspěvku zmínila Pepco, tak jsem ho použila i v příkladu.
@Anonymní píše:
Zajímal by mě váš názor na oblečení, co je šité buď přímo doma, nebo u malých lokálních výrobců.
Sebe a své děti oblékám do doma šitých věcí. Aktuálně kupuju už jen kalhoty. Ostatní siju. Siju i různé doplňky.
Máma i tchýně mají názor, že tím sebe i děti vyčleňuju z běžné společnosti. Obě mají tendence kupovat pro děti oblečení, ale obě kupují hlavně Pepco a Sinsay, což děti odmítají nosit. Ne kvůli značce, ale prý to nesedí tak, jak se jim líbí. Děti jsou už velké 9 a 12 let.
Opravdu je běžné, že lidi vnímají negativně neznačkové oblečení? Proč?
Přiznám, že jsem nepochopila, co jim na tom vadí a co je špatně.
Rozhodně kvůli tomu svůj styl nezměním, protože moje sociální bublina to takto nevnímá.
Mě třeba přijde sobecké odmítat oblečení, které někdo koupil. Hlavně děti by měly dary přijímat s pokorou. Pepco můžou nosit na doma, či na lítačku a tvé ručně vyrobené kousky na parádu
. U dětí se ten styl stokrát změní, tak si zatím užívej svých módních kousků. Příjde doba oversize oblečení, rockového, či metalového, batiky, Cropp topů, s anime postavičkami, sexy, barbie styl, atd.
… A to už jen tak neušiješ.
@Bytsamsebou jo, to je taky fakt. Zase je vidět, že se babičky snaží a nakupuji něco moderního, co hodně děti a zejména mladých lidi běžně nosí. Člověk by neměl byt příliš extremistický ani jedním směrem.
Byt babičkou teda fakt není jednoduché, to už “vyšší dívčí” ![]()
@Semtex píše:
@Bytsamsebou jo, to je taky fakt. Zase je vidět, že se babičky snaží a nakupuji něco moderního, co hodně děti a zejména mladých lidi běžně nosí. Člověk by neměl byt příliš extremistický ani jedním směrem.Byt babičkou teda fakt není jednoduché, to už “vyšší dívčí”
Jj. Naše holky dostaly od babičky na jaro každá koženkový křivák (líbí se mi to a na ten popud jsem si taky koupila) a nedokážu si k tomu úplně představit handmade šatičky z takové čučavé a přeobrázkované látky, jako ušila zakladatelka
.
@Bytsamsebou to nebyla zakladatelka a ty šatičky byly pro malou holčičku do školky, ne pod koženou bundu
malým dětem se jednobarevné věci nelíbí, třeba moje holčička si jednobarevné věci na sebe ve třech letech nevezme a naopak obrázkové zbožňuje
aspoň se jí snažím korigovat, aby aspoň legíny byly jednobarevné nebo strakaté legíny a triko s jedním obrázkem…
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou to nebyla zakladatelka a ty šatičky byly pro malou holčičku do školky, ne pod koženou bundumalým dětem se jednobarevné věci nelíbí, třeba moje holčička si jednobarevné věci na sebe ve třech letech nevezme a naopak obrázkové zbožňuje
aspoň se jí snažím korigovat, aby aspoň legíny byly jednobarevné nebo strakaté legíny a triko s jedním obrázkem…
No tak tvoje šatičky, to je jedno. Ano, tříletému dítěti se líbí barevné a obrázkové motivy, kdežto 12-ti letému už se ta móda trochu mění. Naše děti jsou vděčné úplně za cokoliv. A dodnes neví, že oblečení má nějaké značky.