Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, uvažuji o nákupu kočárku Hartan Topline X 2014, ale co jsem koukala, tak ve všech obchodech je dodací lhůta 10-12 týdnů. Nevíte někdo, jestli se nedá sehnat někde dřív? Klidně i v zahraničí (např. Německo, Rakousko). Díky
Já jsem letos kupovala Hartan Topline S přes německý e-shop a dodací lhůta byla těch 10 týdnů. Takhle to má nastaveno přímo firma Hartan, takže pokud chceš nový, musíš se smířit s dlouhou dodací lhůtou…
@Drobeš Ahoj, já Hartan kupovala v kolínském obchodě, mají jich relativně dost skladem.
http://www.kocarky.cz/…-hartan.html
Vjerunga: díky moc, koukám na stránky a snad mají nějaké i skladem, hned zítra tam zavolám. i ostatním uživatelům moc díky…mimochodem jak jste s ním spokojeni? Chci kočárek do města i do terénu, ale jsem v tomhle trochu konzerva (nemám ráda tříkolky ani kočárky i otočnýma kolečkama vepředu)…mám půjčený Hartan tříkolku a až na tu nožní brzdu a až na můj hlavní problém, že je to tříkolka mi přijde dobrej.
@Drobeš Není zač. Obchod mohu doporučit, velký výběr a ochotný personál. Já tam jednoho krásného dne vyrazila a hned si kočárek odvážela. Mám tedy Racer GT (ten má právě vepředu otočná kola, která nechceš) s vložnou taškou (Softtasche) a s adaptéry na autosedačku BeSafe iZi Go. Je skvěle ovladatelný, lehký, stabilní, robustní, prostorný. Má nastavitelnou rukojeť, dvě možnosti odpružení, polohování zad (až do úplného lehu) a nožiček. Dá se otočit po i proti směru jízdy. Mám ruční brzdu (kterou tedy příliš nevyužiji) a na zimu asi pořídím pevná přední kola. Je velice skladný, během chviličky snadno složím celý kočár do kufru malého auta typu Fabia. Jezdím s ním 7 měsíců (holčička se stále vejde do vložné tašky, teď i s fusakem) denně v různých terénech a zatím maximální spokojenost ![]()
@vjerunqa Ahoj, zvažuju koupi Raceru GT. Píšeš, že na něm máš ruční brzdu, zajímalo by mě, zda brza funguje pouze jako „nožní“ brzda u ostatních kočárků, nebo je možno postupné dobržďování např. při jízdě z kopce? Už jsem se u některých kočárků zklamala, že sice ruční brzdu měly, ale nešlo s ní pouze přibržďovat.
@leník91 Ahoj, kočárek má klasickou „nožní“ brzdu + může mít tu ruční právě na přibržďování. Vypadá a funguje jako brzda např. na kole. Je uprostřed, tedy ji lze využít zejména při ovládání kočárku jednou rukou. Je potřeba kočárek s ruční brzdou koupit již z výroby, nelze ji tam dodatečně přidat. Příplatek je 1.000 CZK. Přeji šťastný výběr ![]()
Zdravím ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jaký jarní fusak do Hartánku?
A co zimní? Mám Emitex, zatím jezdíme v korbičce, takže pohoda, ale pasuje do sporťáku? ![]()
Ještě zkušenost nemám, takže případné info rovněž uvítám. Zatím jsme ve vložné tašce, aktuálně ve fusaku G-Mini a též pohoda ![]()
Mám hartan topline x a jsem velice spokojená. Kupovala jsem ho pres německy shop a doručení bylo cca 2,5 měsíce. Mám tu verzi s oranžovou konstrukcí.
Výhody:
Prehazovaci rukojeť- když svítí málu slunko do očí, jen to přehodím a je to.
Sedak sportaku ma snad 5 poloh od úplného lehu po SED, takže malý ma ted 7, 5 měsíce a když se probudí a chce trochu vidět, dam mu to vyšší plochy, ale porad ještě je to citlivé k jeho zadum.
Sklápěcí rukojeť. Nahý ani do kočárku bez problémů
Pěnové veliké kola do terénu pohoda
Odpruzeny a da se odpružení zmirnit.
Snadno se skládá. Mám peug. 307 a d ho tam v pohode. Jen musím vycvaknout sportak, ale to je z do vodu toho, že je těžký. Cca 14 kg. Ale je fakt bitelny!
Občas bych uvítala litaci kola, ale da se s nim jet krásné i s jednou rukou.
V Německu me stal cca 12 tis. A v CR stoji cca 15 tis. A čeká se na něj stejně dlouho. Jen bych zmínila jednu nevýhodu a to je kos. Je sice do 5 kg, ale mohl by byt větší a výš.
Zkoušela jsem bugaboo bee a at se na me nikdo nezlobi, ale je to predrazeny krám. Nestabilní…
Pisu z mobilu, tak proto bez háčku a čárek ![]()
@jadrn Také mám ten samý kočárek jako vy, a do košíku jsem narvala nákup - řekla bych že 10 kg měl určitě, a pohoda, unes to ![]()
Jak často nafukujete kolečka? Přijde mi, že už je mám měkké ![]()
Jinak také oceňuji přehazovací rukojeť, hodně ji používám když svítí sluníčko ![]()
Já jsem kolečka nedofukovala. Jsou pěnové, tak s tím asi nic, ne? nebo se pletu? ![]()
Rukojeť nemá chybu. Kamarádky, které mají krásné kočárky, ale bez této super věci, mi to závidí, když jedem proti slunci nebo naopak pokud moc fouká.
Můj favorit mezi kočárky byla Emmaljunga, ale byl veliký problém ji koupit. Psala jsem i do továrny ve Švédsku, že bych ho chtěla koupit, ale bez šance. čekací doba je prý 4 měsíce. to je jako na nové auto… mazec. Možná bych si příště koupila topline S a dokoupila pevné kola.
Malý byl ve sporťáku už od 4 měsíců, protože ho korba štvala, že nevidí a i přes klíny do kočárku a další srandy jsem ho dala do sporťáku. Chvíli se dívá a jak usne, tak šup do lehu ![]()
Byla jsem se podívat na nové autosedačky a pak se dívala na kočárky (moje úchylka) a líbil se mi peg perego book a paní mi stejně říkala, že pokud mám Hartan tak nic lepšího nemůžu koupit… tak snad je to pravda ![]()
Kupovala jsem ho na www.babyland-online.com poštovné se neplatí a super komunikace.