Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, 13 DPO po IUI hcg 24 jednotek, potom za tři dny vyšší ale ne jako u prosperujícího tehu. Očekávalo se, že bude hcg klesat a teď v pátek bylo 150… takže vyšší… máte někdo zkušenost? Je mi na nic
@Rezina11 ahoj,u mě to bylo tak. Prvni HCG 47,za týden 368,další týden 1137,takže bylo jasné, že to není prosperující těhotenství. Musela jsem vysadit všechny léky co jsem brala a čekat na MS. Těhotenství bylo po IUI.Pak jsem. mela přijít na další kontrolu za týden, zda už je HCG O a bohužel nebylo, měla jsem kolem 500 jednotek. Takže z páteční kontroly jsem se vrátila až v neděli, bez jednoho vejcovodu🤷
@Rezina11 mám zkušenost s mimoděložním a není to tak hrozné. Navíc v Čechách, kde se rychle dostaneš k lékaři. Teď nezbývá stejně nic jiného než čekat, v centru si tě určitě pohlídají. Já měla hcg kolem 1800, když jsem šla na operaci.
@Rezina11 nepises tu mezi hodnotu a ani nepises kolik dpo jsi byla s tou hodnotou 150.
S IUI ne, ale pri biochem tehotenstvi mi taky hcg nejakou dobu rostlo, ikdyz ne tak, jak pri prosperujicim tehotenstvi ( jsem sestra a proste jsem si to vysetrovala v praci, tak vim ) a pak prisly mesicky. Takze to nemusí byt nutne mimodelozni.
S IUI ne, ale pri biochem tehotenstvi mi taky hcg nejakou dobu rostlo, ikdyz ne tak, jak pri prosperujicim tehotenstvi ( jsem sestra a proste jsem si to vysetrovala v praci, tak vim ) a pak prisly mesicky. Takze to nemusí byt nutne mimodelozni.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost. V sobotu jsem zjistila, že jsem těhotná. V pondělí jsem byla u lékaře, na ultrazvuku ale nic vidět nebylo. HCG bylo 130, takže těhotenství bylo potvrzeno, ale na ultrazvuku stále nic. Doporučili mi hospitalizaci, ale tu jsem odmítla a šla jsem do jiné nemocnice. Tam mi ve středu znovu vzali krev a HCG bylo 230. Na ultrazvuku opět nic. Dnes je pátek, podle data poslední menstruace jsem dnes 5+3, a HCG už je 581, ale stále nic na ultrazvuku, jen cysta na pravé straně. Strašně se bojím mimoděložního těhotenství. Máte s tím někdo zkušenost? Za jak dlouho se vám třeba něco objevilo na ultrazvuku, nebo jak to dopadlo u vás? V neděli jdu opět na krev a ultrazvuk. Děkuji moc
@Karatina261 na ultrazvuku je něco vidět až od cca hcg 1000. Fakt mě překvapuje, že tě chtěli hospitalizovat.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.