Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo dobré zkušenosti s HD kamerou do 20 tis. - natáčení jak běžných domácích videí, tak i třeba nějaké přednášky/dokumenty?
@Nimie píše:
Máte někdo dobré zkušenosti s HD kamerou do 20 tis. - natáčení jak běžných domácích videí, tak i třeba nějaké přednášky/dokumenty?
http://digitalni-kamery.heureka.cz/…ic-hc-vx870/
Je super a točí i 4K. A to jsem na kvalitu pes.
@PetrVesely díky moc, na tu jsem koukala, líbily se mi i testovací videa, ale dost mi nevyhovují ližiny ![]()
@Nimie píše:
@PetrVesely díky moc, na tu jsem koukala, líbily se mi i testovací videa, ale dost mi nevyhovují ližiny
Co ti na nich nevyhovuje?
@PetrVesely píše:
Co ti na nich nevyhovuje?
No vlastně všechno, nejsou úplně stabilní, navíc tím jak jsou umístěné, tak na stálé používání je to dost nepohodlné. K tomu ještě stačí dost málo na to, aby skončily ulomené, ta kamera bude muset něco vydržet ![]()
@PetrVesely abych to trochu upřesnila, aktuálně mými největšími favority jsou Sony HDR-PJ810, Panasonic HC-X920 a Sony HDR-CX625. První dvě jsou super, ale už jsou na hraně rozpočtu a je dost možné, že na ně ve výsledku nedosáhnu. A stejně tak zatím nevím kterou z nich bych zvolila, líbí se mi obě. Co se týče levnější varianty kolem třeba 15 tis, tak tomu vcelku odpovídá ta cx625, ale budu ráda za nějaké potenciální alternativy.
Nepotřebuju nějaké zvláštní vychytávky, ale potřebuju aby fungovala dobře v terénu, na náhlé nečekané (nepřipravené natáčení), natáčení sportu a v případě potřebu, aby se dala hodit na stativ, připojit pořádný mikrofon a natáčet s tím přednášky a podobná videa.
4K nutně nepotřebuju, mnohem víc využiju kvalitní full HD.
@Nimie píše:
@PetrVesely abych to trochu upřesnila, aktuálně mými největšími favority jsou Sony HDR-PJ810, Panasonic HC-X920 a Sony HDR-CX625. První dvě jsou super, ale už jsou na hraně rozpočtu a je dost možné, že na ně ve výsledku nedosáhnu. A stejně tak zatím nevím kterou z nich bych zvolila, líbí se mi obě. Co se týče levnější varianty kolem třeba 15 tis, tak tomu vcelku odpovídá ta cx625, ale budu ráda za nějaké potenciální alternativy.Nepotřebuju nějaké zvláštní vychytávky, ale potřebuju aby fungovala dobře v terénu, na náhlé nečekané (nepřipravené natáčení), natáčení sportu a v případě potřebu, aby se dala hodit na stativ, připojit pořádný mikrofon a natáčet s tím přednášky a podobná videa.
4K nutně nepotřebuju, mnohem víc využiju kvalitní full HD.
Já saně nepoužívám, takže proto je neřeším. Na co je pouziješ ty?
Jinak ja bych dnes kameru, co neumí 4K nekoupil. Ale nevím co tím chceš točit.
@PetrVesely na externí mikrofon, používám u valné většiny videí. No já bych asi 4K brala kdyby bylo v dané cenové kategorii použitelné, ale zatím to vypadá spíš tak, že ta videa paradoxně vypadají často lépe ve full HD. Proto aktuálně se na to moc neohlížím, zvlášť na ten sport jsou fpska a třeba o něco důležitější. Jakoby, pokud tam bude, tak to bude fajn, ale zatím z mnoha recenzi z toho nemám moc dobrý pocit, tak to odsouvám na vedlejší kolej ![]()
@Nimie píše:
@PetrVesely na externí mikrofon, používám u valné většiny videí. No já bych asi 4K brala kdyby bylo v dané cenové kategorii použitelné, ale zatím to vypadá spíš tak, že ta videa paradoxně vypadají často lépe ve full HD. Proto aktuálně se na to moc neohlížím, zvlášť na ten sport jsou fpska a třeba o něco důležitější. Jakoby, pokud tam bude, tak to bude fajn, ale zatím z mnoha recenzi z toho nemám moc dobrý pocit, tak to odsouvám na vedlejší kolej
A videla jsi to 4K z toho Panasonica? A z recenzí, já to mám z reálu ![]()
@PetrVesely píše:
A videla jsi to 4K z toho Panasonica? A z recenzí, já to mám z reálu
Ne, k tomuhle jsem nekoukala, protože jsem jí hned zavrhla kvůli ližinám. Pokud to bude kamera s dobrým 4K, tak tím líp, jen právě o žádné moc nevím.
@PetrVesely píše:
http://digitalni-kamery.heureka.cz/…ic-hc-vx870/Je super a točí i 4K. A to jsem na kvalitu pes.
Nicméně teď koukám do specifikace a to 4K má jen 25fps, to je pro většinu videí které se s tím budou dělat nepoužitelné, tzn. stejný případ jako jsem zmiňovala bohužel.
Jak jsem psal, záleží na tom, na co je to určené. v téhle cenové relaci, nemůžeš čekat parametry pro komerční práci, je to pořád segment pro točení rodiny na výletě ![]()
@PetrVesely to chápu
na druhou stranu snažím se tím nahradit natáčení zrcadlovkou, takže bych nerada skončila třeba na horších parametrech
nicméně to tak vidím, že asi zvolím jednoho z favoritů, protože nic vhodnějšího asi tím pádem neexistuje. Každopádně díky ![]()
@PetrVesely točit se s tím budou ta domácí videa, přednášky a v nemalé míře sport (psi, koně)
@Nimie píše:
@PetrVesely to chápuna druhou stranu snažím se tím nahradit natáčení zrcadlovkou, takže bych nerada skončila třeba na horších parametrech
nicméně to tak vidím, že asi zvolím jednoho z favoritů, protože nic vhodnějšího asi tím pádem neexistuje. Každopádně díky
Nejsem zase takový expert ale podle mě kvalitu natáčení zrcadlovkou + rozumna skla nemůžeš dosahnout kamerou za 20 000.