Helios - jiný protokol než Pergoveris + Dipherline?

Anonymní
20.9.23 12:41

Helios - jiný protokol než Pergoveris+Dipherline?

Procházím diskuze ohledně IVF. CAR Helios ma pěknou poradnu, dělají krevní testy, které nikdo jiný nedělá. Někdo je toho názoru, že jsou zbytečné.
Jak to teda je? Dělají rozbor krve i před stimulkou? Dostal někdo jinou startovací dávku či léky než 150 IU pergoverisu?
Zřejmě to záleží na AMH a věku, ale i tak všichni píšou stejnou léčbu. Mají smysl ty rozbory? Co z toho u vás poznali? Jaké byly třeba velikosti dominantního folikulu?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4844
20.9.23 13:02

Za mě jsou ty krevni testy presne jak hodinky s vodotryskem :) Ohad +- 2 dny ohledne OPU (a to nezahrnuje pacientky, ktere nejsou „tabulkove“, ty jsou minimalne o dalsi den jinak), bez UTZ to nejde a nikdo nema sanci poznat, ze se doktor temi odbery vubec neridi a je to jen pro efekt, protoze to „nikdo jiny nema“. Ohledne LH a FSH je to podobne „presne“. Pridavat FSH v pulce stimulky uz nevede ke zlepseni, porad bude nerovnomerny rust vajicek, naopak se spis ubira.

Urcite jsou vsichni ostatni tak blbi a liny, aby to nepouzivali, pokud by jim to pritahlo klienty. Jenze je to naopak - je neeticke delat vysetreni, ktera nevedou ke zlepseni lecby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.23 14:25

Ahoj, u me byla velikost dom. folikulu v dobe aplikace ovitrelle 25mm (dusledek spatneho a rychle predchoziho mereni). Odbery krve jsou pro ne dobry duvod, aby vsechny pacientky chodily na utz rano. Takto s nimi nemusi travit tolik casu :D Kdyz jsem tam chodila, stihl lekar 15pacientek za 30minut - tomu rikam efektivita prace :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.23 15:45

Ja tu diskuzi otevrela, protoze recenze prevazujou vyborne, ale v diskuzich je opak… je to docela smutne, jak nekteri doktori parazitujou na beznadeji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.23 18:13

Já mám z Heliosu 2 děti :srdce: a to po 3 nevydařených IVF na jiné klinice. Dojížděli jsme tam přes 180 km a vyplatilo se.
Já jsem přesvědčená, že mají dobrou embryologii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.