Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Za mě jsou ty krevni testy presne jak hodinky s vodotryskem
Ohad +- 2 dny ohledne OPU (a to nezahrnuje pacientky, ktere nejsou „tabulkove“, ty jsou minimalne o dalsi den jinak), bez UTZ to nejde a nikdo nema sanci poznat, ze se doktor temi odbery vubec neridi a je to jen pro efekt, protoze to „nikdo jiny nema“. Ohledne LH a FSH je to podobne „presne“. Pridavat FSH v pulce stimulky uz nevede ke zlepseni, porad bude nerovnomerny rust vajicek, naopak se spis ubira.
Urcite jsou vsichni ostatni tak blbi a liny, aby to nepouzivali, pokud by jim to pritahlo klienty. Jenze je to naopak - je neeticke delat vysetreni, ktera nevedou ke zlepseni lecby.
Ahoj, u me byla velikost dom. folikulu v dobe aplikace ovitrelle 25mm (dusledek spatneho a rychle predchoziho mereni). Odbery krve jsou pro ne dobry duvod, aby vsechny pacientky chodily na utz rano. Takto s nimi nemusi travit tolik casu
Kdyz jsem tam chodila, stihl lekar 15pacientek za 30minut - tomu rikam efektivita prace
![]()
Ja tu diskuzi otevrela, protoze recenze prevazujou vyborne, ale v diskuzich je opak… je to docela smutne, jak nekteri doktori parazitujou na beznadeji.
Já mám z Heliosu 2 děti
a to po 3 nevydařených IVF na jiné klinice. Dojížděli jsme tam přes 180 km a vyplatilo se.
Já jsem přesvědčená, že mají dobrou embryologii.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Procházím diskuze ohledně IVF. CAR Helios ma pěknou poradnu, dělají krevní testy, které nikdo jiný nedělá. Někdo je toho názoru, že jsou zbytečné.
Jak to teda je? Dělají rozbor krve i před stimulkou? Dostal někdo jinou startovací dávku či léky než 150 IU pergoverisu?
Zřejmě to záleží na AMH a věku, ale i tak všichni píšou stejnou léčbu. Mají smysl ty rozbory? Co z toho u vás poznali? Jaké byly třeba velikosti dominantního folikulu?