Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojda, chtěla jsem se zeptat na nošení helmičky z důvodu deformity hlavičky. Dnes máme režim po 4 hodinách a jsem z toho ještě víc hotová než malej
, ten kňourá a hodně se potí, slehlou hlavičku máme hodně o 2 cm, bojím se, aby z toho neupadl do nějaké apatie, abychom ho neztratili…něco mi napište pro podporu ![]()
Díky
@Melory Ahoj svoji zkušenost nemám, ale měl to malej od kamarádky, měl to víc než tvůj prcek, byla to zabíračka taky se mu to nelíbylo, ale nakonec si zvykl, a po pár měsících to měl dole a teď má hlavičku jako makovičku
Neboj všechno bude dobré ![]()
Nebojte se, do žádné apatie neupadne.
Naopak je to to nejlepší, co pro mimino se slehlou hlavou můžete udělat. Náš chlapeček měl taky slehlou hlavičku (velmi těžkou deformitu) a po 3,5měsíční léčbě helmičkou má krásnou hlavičku. Pokud se vám mimčo potí, nechte si do helmy vyvrtat větrací otvory. Není to příjemné období, ale vyplatí se to, uvidíte.
Taky dneska máme 4 hod. režim. A taky z veselého miminka je malý nešťastník, ale bojujem. Já jsem ho v té hodinové pauze osprchovala a hned ožil.
Helmu nosila i kamaradcina holcicka a rychle si zvykla. Vysledk vyborny. V lete nosila fen a kde byla zasuvka, tak foukala studeny vzduch, vysusila vlasky. Me by zajimalo, protoze kluk nema zrovna makovicku, kdo Vas poslal k odbornikovi, ktery posoudil, jestli je lecba nutna? Kamaradka se objednala rovnou ve Frydku, ma tam rodice. Ja to mam z ruky, ale chtela bych zjistit, jestli to na helmu je.
Děkuji za informace a podporu
, cvičíme s malým a taky jednou týdně jezdíme na rehabilitace, od 6 týdnů, žádný lékař nám o helmičce neřekl. Opravdu cvičíme poctivě a polohování u nás úspěšné nebylo - ani pomocí válečků, ze všeho se vysekal a zase na své poloze
trápila mě slehlá hlavička a všude jsem to poslouchala - jak ji má slehlou, pediatrička se divila, že ji má tak slehlou a ještě nám reha prodloužila o 3 měsíce, nyní je synovi 5 měsíců. Našla jsem stránky na Frýdek a pořád jsem o tom přemýšlela, od kolegyně jsem se dozvěděla, že její kamarádky holčina ji nosila taky a zabrala to, do Místku jsem se objednali a tam nám řekli stupeň deformity po měření skenerem, neplatili jsme ji, máme VZP a ta nám ji proplatila, vše zařídili ve Frýdku, ještě jsme byli na vyšetření neurochirurgem taky ve Frýdku. Helmičku jsme měli za 3 dny.
To je dobrý nápad..s tou sprchou…přeji Vám, ať to zvládnete,
jakmile jsem malýmu helmici sundala byl malej jak utrženej ze řetězu - hned na břicho, hned na záda, na bok…odkud jste? jestli to máte do Frýdku daleko? My jezdíme 160 km…a četla jsem, že jezdili i 300 km…další kontrolu máme 21 srpna…tak jsem zvědává. Zatím se mu v helmici podařilo i usnout během dne, uvidíme, jak to bude zítra, cvičíme, tak ji musíme sundávat i na cvičení…kdyžtak mi písněte, jak Vám to jde ![]()
@Melory kontrolu máme stejně ![]()
Dneska by to měl mít už 8 hod., ale asi si uděláme kratší dobu, aby si zvykl. Ještě budem mít očkování, tak doufám že mu nevyletí teplota.
Jinak s helmičkou si hraje, ale jen na zádech, je takový vláčný. Jak se sundá, začne být veselejší a točit se. A to je to co mě ničí, ale musíme vydržet ať se ju brzo zbavíme.
Jsme od Zlína a do FM to máme 1.5 hod. cesty, 115km.
No my jsme od Svitav, a vysušujete helmičku fenem? Já jsem ji zatím vždycky plínou namočenou vytřela a pak vytřela rožkem plíny namočeným v lihu, no malej se otáčí na bříško na jednu stranu i s helmou a začíná i zpět - ta helma je zase dobrá ochrana
, ale hodně se potí, ikdyž tam máme otvory, má na hlaviččce i ze tři potničky, tak doufám, že jich nebude víc…
, no po očkování je to taky nešikovný…taky cvičíte?
Měli bychom cvičit otáčení, ale on to umí, sice technicky špatně ale umí. A teď necvicime, dáváme si pauzu. Helmičku myju vodou s mýdlem i lihem, ale už je cítit. Potničky mu na hlavě naskákaly už včera, pomohlo zapudrovat. Jenže co bude až bude mít helmičku pořád, to nechci vidět.
Měli jsme pár týdnů na rozhodnutí a pár měsíců na léčení…a výsledek bude na celý život. Jinak syn si opět zvykl o něco víc, už se večer otáčel i v helmičce a byl veselý. Akorát se mu trochu protáčí, jinak sedí dobře.
Taky se nám helmička protáčí, ale paní říkala, že je tam určitá vůle…tak snad to je o. k…, už nám zrovna taky nevoní…sundáváme ji na cvičení a zítra nás čeká rehabilitace…pokaždé, když mu ji dávám, tak je z toho mrzutej…a proto hned utišíme láhví s mlíkem ![]()
Jo, pi koupání ho to bralo na spaní a při nasazování se rozplakal a probral.
A co očkování, jak jste ho zvládli? snad bez teplot, nás čeká v září při prevenci. Dnes ještě musíme na vyšetření kyčlí, ještě nemáme jadérka…
Spaní s helmičkou v noci dobrý, spí jako vždy. ![]()
Mějte se