Helmička na slehlou hlavičku

23
10.8.14 15:43

helmička na slehlou hlavičku

Ahojda, chtěla jsem se zeptat na nošení helmičky z důvodu deformity hlavičky. Dnes máme režim po 4 hodinách a jsem z toho ještě víc hotová než malej :,( :,(, ten kňourá a hodně se potí, slehlou hlavičku máme hodně o 2 cm, bojím se, aby z toho neupadl do nějaké apatie, abychom ho neztratili…něco mi napište pro podporu :oops:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
10.8.14 15:55

@Melory Ahoj svoji zkušenost nemám, ale měl to malej od kamarádky, měl to víc než tvůj prcek, byla to zabíračka taky se mu to nelíbylo, ale nakonec si zvykl, a po pár měsících to měl dole a teď má hlavičku jako makovičku :-D Neboj všechno bude dobré :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
10.8.14 15:56

Nebojte se, do žádné apatie neupadne. :-) Naopak je to to nejlepší, co pro mimino se slehlou hlavou můžete udělat. Náš chlapeček měl taky slehlou hlavičku (velmi těžkou deformitu) a po 3,5měsíční léčbě helmičkou má krásnou hlavičku. Pokud se vám mimčo potí, nechte si do helmy vyvrtat větrací otvory. Není to příjemné období, ale vyplatí se to, uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.14 16:18

Taky dneska máme 4 hod. režim. A taky z veselého miminka je malý nešťastník, ale bojujem. Já jsem ho v té hodinové pauze osprchovala a hned ožil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
10.8.14 23:35

Helmu nosila i kamaradcina holcicka a rychle si zvykla. Vysledk vyborny. V lete nosila fen a kde byla zasuvka, tak foukala studeny vzduch, vysusila vlasky. Me by zajimalo, protoze kluk nema zrovna makovicku, kdo Vas poslal k odbornikovi, ktery posoudil, jestli je lecba nutna? Kamaradka se objednala rovnou ve Frydku, ma tam rodice. Ja to mam z ruky, ale chtela bych zjistit, jestli to na helmu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.8.14 09:05

Děkuji za informace a podporu :), cvičíme s malým a taky jednou týdně jezdíme na rehabilitace, od 6 týdnů, žádný lékař nám o helmičce neřekl. Opravdu cvičíme poctivě a polohování u nás úspěšné nebylo - ani pomocí válečků, ze všeho se vysekal a zase na své poloze :,( trápila mě slehlá hlavička a všude jsem to poslouchala - jak ji má slehlou, pediatrička se divila, že ji má tak slehlou a ještě nám reha prodloužila o 3 měsíce, nyní je synovi 5 měsíců. Našla jsem stránky na Frýdek a pořád jsem o tom přemýšlela, od kolegyně jsem se dozvěděla, že její kamarádky holčina ji nosila taky a zabrala to, do Místku jsem se objednali a tam nám řekli stupeň deformity po měření skenerem, neplatili jsme ji, máme VZP a ta nám ji proplatila, vše zařídili ve Frýdku, ještě jsme byli na vyšetření neurochirurgem taky ve Frýdku. Helmičku jsme měli za 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.8.14 09:11

To je dobrý nápad..s tou sprchou…přeji Vám, ať to zvládnete, :) jakmile jsem malýmu helmici sundala byl malej jak utrženej ze řetězu - hned na břicho, hned na záda, na bok…odkud jste? jestli to máte do Frýdku daleko? My jezdíme 160 km…a četla jsem, že jezdili i 300 km…další kontrolu máme 21 srpna…tak jsem zvědává. Zatím se mu v helmici podařilo i usnout během dne, uvidíme, jak to bude zítra, cvičíme, tak ji musíme sundávat i na cvičení…kdyžtak mi písněte, jak Vám to jde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.14 11:18

@Melory kontrolu máme stejně :-)
Dneska by to měl mít už 8 hod., ale asi si uděláme kratší dobu, aby si zvykl. Ještě budem mít očkování, tak doufám že mu nevyletí teplota.

Jinak s helmičkou si hraje, ale jen na zádech, je takový vláčný. Jak se sundá, začne být veselejší a točit se. A to je to co mě ničí, ale musíme vydržet ať se ju brzo zbavíme.
Jsme od Zlína a do FM to máme 1.5 hod. cesty, 115km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.8.14 16:22

No my jsme od Svitav, a vysušujete helmičku fenem? Já jsem ji zatím vždycky plínou namočenou vytřela a pak vytřela rožkem plíny namočeným v lihu, no malej se otáčí na bříško na jednu stranu i s helmou a začíná i zpět - ta helma je zase dobrá ochrana :), ale hodně se potí, ikdyž tam máme otvory, má na hlaviččce i ze tři potničky, tak doufám, že jich nebude víc… :|, no po očkování je to taky nešikovný…taky cvičíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.14 17:53

Měli bychom cvičit otáčení, ale on to umí, sice technicky špatně ale umí. A teď necvicime, dáváme si pauzu. Helmičku myju vodou s mýdlem i lihem, ale už je cítit. Potničky mu na hlavě naskákaly už včera, pomohlo zapudrovat. Jenže co bude až bude mít helmičku pořád, to nechci vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
11.8.14 19:24

No to si říkám taky…je to boj… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.14 23:21

Měli jsme pár týdnů na rozhodnutí a pár měsíců na léčení…a výsledek bude na celý život. Jinak syn si opět zvykl o něco víc, už se večer otáčel i v helmičce a byl veselý. Akorát se mu trochu protáčí, jinak sedí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
12.8.14 14:08

Taky se nám helmička protáčí, ale paní říkala, že je tam určitá vůle…tak snad to je o. k…, už nám zrovna taky nevoní…sundáváme ji na cvičení a zítra nás čeká rehabilitace…pokaždé, když mu ji dávám, tak je z toho mrzutej…a proto hned utišíme láhví s mlíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.14 20:38

Jo, pi koupání ho to bralo na spaní a při nasazování se rozplakal a probral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
13.8.14 07:33

A co očkování, jak jste ho zvládli? snad bez teplot, nás čeká v září při prevenci. Dnes ještě musíme na vyšetření kyčlí, ještě nemáme jadérka…
Spaní s helmičkou v noci dobrý, spí jako vždy. :D
Mějte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí