Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ginuš ahoj děkuji já mám pořád z něčeho strach ale nezbývá než věřit že moje malá bude ok ale když jsem strach neměla tak to dobře nedopadlo už jsem to před dlouhou dobou zažila strach jsem neměla a dopadlo to špatně takže ne vždy vše hrotit je špatně
@Anonymní píše:
@angelswings Pepino je velmi slabýV porovnání s Mamatesty se toho nelekej. Také jsem to tak měla. Lehké bolesti nemusejí znamenat nic špatného, jen to, že se vrtá
Stejně tak lehké špinění… Pokud nebudeš mít pocit, jako by ti někdo mezi nohy puknul balónek s teplou vodou, určitě to bude ok a držím palce, aby ti to dopadlo
Anonymní: také mám po menstr., také v pohodě… Nevím, co ted ovulace. Budete zkoušet děťátko hned znova, nebo budete raději čekat? Mám před sebou ještě lednovou kontrolu, ale míjí se mi s dobou ovulace, tak nevím… Cítím se ale normálně…
Při spontánním potratu, kdy není nutna revize, se prý čekat nemusí. To mi řekli na pohotovosti. Já mám taky kontrolu příští týden a pak jdeme na to. Tak moc držím palce, ať to vyjde co nejdřív a hlavně je vše v pořádku.
Ženy prosím ještě o dotaz. Jak jste to měli s menstr a ovu po takto brzké ztrátě? Já jsem v jeden den potratila, odkrvácela, ale více méně po pár hodinách nic dalšího. Po cca 3 dnech pauzy pravděpodobně přišla po poklesu HCG ( T. testy postupně negativní v řádu pár dní) menstruace… Měřím si ovu pomocí testů, ale nemohu ji zachytit… Přijde mi divné, že čárky testu slábnou místo sílí… Odkdy mám počítat ovulaci? Vím, že ani nemusí být… Ale myslím si, že to krvácení po pár dnech byla standardní menstruace… Je možné, abych ovu prošvihla a byla dřív, třeba hned 2dny po té menstruaci…? Nevím totiž, odkdy počítat, zda dnem toho krvácení potratu, nebo až o těch několik dní později… Díky
@Anonymní píše: Ženy prosím ještě o dotaz. Jak jste to měli s menstr a ovu po takto brzké ztrátě? Já jsem v jeden den potratila, odkrvácela, ale více méně po pár hodinách nic dalšího. Po cca 3 dnech pauzy pravděpodobně přišla po poklesu HCG ( T. testy postupně negativní v řádu pár dní) menstruace… Měřím si ovu pomocí testů, ale nemohu ji zachytit… Přijde mi divné, že čárky testu slábnou místo sílí… Odkdy mám počítat ovulaci? Vím, že ani nemusí být… Ale myslím si, že to krvácení po pár dnech byla standardní menstruace… Je možné, abych ovu prošvihla a byla dřív, třeba hned 2dny po té menstruaci…? Nevím totiž, odkdy počítat, zda dnem toho krvácení potratu, nebo až o těch několik dní později… Díky
To asi nevykoumas zkus se prostě tento měsíc snažit jen tak bez testů a uvidíš a až případně dostaneš menstruaci další tak pak si to skus zase testovat můžeš to mít třeba po potratu rozházené
@lovean píše:
To asi nevykoumas zkus se prostě tento měsíc snažit jen tak bez testů a uvidíš a až případně dostaneš menstruaci další tak pak si to skus zase testovat můžeš to mít třeba po potratu rozházené
Přesně tak…
Ahoj holky, tak u nás to vypadá, že se zadarilo hned po 10 dnech od potratu. Ovulaci jsem vůbec nezaznalenala
Krvácela jsem 5 dnů, v podstatě jako silnější menstruaci. Včera jsem byla u Dr. a říkal, že mám nízkou sliznici. Dnes mi vyšel duch na testu a bolí mě prsa tak 5 dnů. Plus dnes mini růžový výtok. Bojím se, aby byla vůbec šance, že by se mimi uchytilo. Vím, že moc nemá cenu to řešit, buď to vyjde nebo ne. Ale po té první ztrátě mám větší nervy, a nejde tomu poručit. Jak to vypadá u vás, zakladatelko?
Ahoj všem, už před týdnem jsem začala špinit, jela jsem na pohotovost to jsem byla podle menstruace 7+0 podle ultz 6+2, srdíčko už blikalo na obrazovce, příčina byl hematom 8*3 mm, beru Ascorutin, ALE je to každý den horší a horší, víc a víc krvácím (jako slabší menstruace) když sedím na WC kape ze mě krev světlá..na vložce mám vždy tmavě hnědou krev a do toho mě začlo bolet břicho jako před ms. Tak si tak říkám že je to asi jasný, ikdyz se snažím myslet pozitivně… Řekněte mi prosím vaše zkušenosti jak špatné tak ty dobré..Jsem z toho smutná, snažili jsme se mimco 7 měsíců (vím že to není dlouho oproti některým u vás)a když jsem konečně dočkala pozitivního testu tak přišlo tohle
asi jsem se možná potřebovala vypsat a „říct“ někomu co cítím.. děkuju ![]()
Ahoj anonymní. Neboj se toho… Byla jsem také na kontrole. A také jsem v situaci, kdy je to teď 50/50 a čekám bud na menstruaci nebo na test… Já jsem dr. vcelku překvapila. Hovořili jsme. Ptala se, prošla zprávu atd. A povídala mi, že to nejsou 2 události (ztráta a pak menst) a nemohla jsem tak krátce po ztrátě mít měsíčky, že to spíš je jedna událost trvající s „pauzou“ těch cca 8-10 dní… Měla jsem řadu dotazů. Ale hlavně, nemohla jsem si zachytit ten cyklus vůbec ovulaci po té ztrátě. Trochu ve mě hrklo, že jsem ji už prošvihla, ale že byl styk. A také jsem si samozř připouštěla možnost, že ovulace být ten cyklus nemusí… No, nakonec se při vyšetření dr. pousmála a vzala vše zpátky, že to snad ani není možný, ale že mám krásnou novou sliznici. A povídá, máte tady krásný dominantní folikul, dávám mu 2 dny
Schválně si ty ovulační testy udělejte, jestli vyjdou. Tak jsem je udělala. Opravdu vyšly. Vše se prý tak skvěle a rychle zahojilo, že by nepoznala toho času, že jsem po ztrátě. Normálně mi řekla, ať to hned zkusíme, že není důvod čekat a uklidňovala mě, že se takové ztráty zpravidla neopakují a že to byl následek vady plodu, který prostě nebyl od počátku životaschopný… Styk byl. Teď čekáme… Pocity mám zvláštní. A to víš, že se také bojím. Už tak člověk počítal každý den, a teď se bojím doufat. Na případnou kontrolu půjdu dřív a budu v obraze od počátku. Držím ti palce.
Anonymní s hematomem: nezoufej. Opravdu si tím projde skoro každá žena, někdy to ani neví. Věř, že víme jak se cítíš. Ale je to něco, co neovlivníš a stane se to. Pokud máš hematom, může stále odcházet on. Jeden přední český gynekolog řekl, že děťátko, které se narodit má ustane jakkoliv velký hematom… Věř v to. A kdyby odešlo, vyplakej se, rozluč se, nezapomeň, ale jdi dál, nic jiného ti ani nezbude. 7 měsíců není tak moc na snažení a ono to jednou dopadne, dítě je zázrak
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem, už před týdnem jsem začala špinit, jela jsem na pohotovost to jsem byla podle menstruace 7+0 podle ultz 6+2, srdíčko už blikalo na obrazovce, příčina byl hematom 8*3 mm, beru Ascorutin, ALE je to každý den horší a horší, víc a víc krvácím (jako slabší menstruace) když sedím na WC kape ze mě krev světlá..na vložce mám vždy tmavě hnědou krev a do toho mě začlo bolet břicho jako před ms. Tak si tak říkám že je to asi jasný, ikdyz se snažím myslet pozitivně… Řekněte mi prosím vaše zkušenosti jak špatné tak ty dobré..Jsem z toho smutná, snažili jsme se mimco 7 měsíců (vím že to není dlouho oproti některým u vás)a když jsem konečně dočkala pozitivního testu tak přišlo tohleasi jsem se možná potřebovala vypsat a „říct“ někomu co cítím.. děkuju
Já mám dobrou zkušenost taky jsem měla hematom dost krvácela chvíli dobrý chvíli zase krvácela na pohotovosti jsem byla několikrát po nějaké době ze mě šli i malé kousky a od té doby to přešlo teď jsem 30 tt takže u mě i když jsem krvácela tak to bylo ok teda dostala jsem Ascorutin a gynopredil a měla jsem ležet ale dobře to dopadlo
@lovean tak to jsi měla štěstí
ještě jestli se můžu zeptat bolelo tě břicho u toho?
@Anonymní píše:
Ahoj anonymní. Neboj se toho… Byla jsem také na kontrole. A také jsem v situaci, kdy je to teď 50/50 a čekám bud na menstruaci nebo na test… Já jsem dr. vcelku překvapila. Hovořili jsme. Ptala se, prošla zprávu atd. A povídala mi, že to nejsou 2 události (ztráta a pak menst) a nemohla jsem tak krátce po ztrátě mít měsíčky, že to spíš je jedna událost trvající s „pauzou“ těch cca 8-10 dní… Měla jsem řadu dotazů. Ale hlavně, nemohla jsem si zachytit ten cyklus vůbec ovulaci po té ztrátě. Trochu ve mě hrklo, že jsem ji už prošvihla, ale že byl styk. A také jsem si samozř připouštěla možnost, že ovulace být ten cyklus nemusí… No, nakonec se při vyšetření dr. pousmála a vzala vše zpátky, že to snad ani není možný, ale že mám krásnou novou sliznici. A povídá, máte tady krásný dominantní folikul, dávám mu 2 dnySchválně si ty ovulační testy udělejte, jestli vyjdou. Tak jsem je udělala. Opravdu vyšly. Vše se prý tak skvěle a rychle zahojilo, že by nepoznala toho času, že jsem po ztrátě. Normálně mi řekla, ať to hned zkusíme, že není důvod čekat a uklidňovala mě, že se takové ztráty zpravidla neopakují a že to byl následek vady plodu, který prostě nebyl od počátku životaschopný… Styk byl. Teď čekáme… Pocity mám zvláštní. A to víš, že se také bojím. Už tak člověk počítal každý den, a teď se bojím doufat. Na případnou kontrolu půjdu dřív a budu v obraze od počátku. Držím ti palce.
Anonymní s hematomem: nezoufej. Opravdu si tím projde skoro každá žena, někdy to ani neví. Věř, že víme jak se cítíš. Ale je to něco, co neovlivníš a stane se to. Pokud máš hematom, může stále odcházet on. Jeden přední český gynekolog řekl, že děťátko, které se narodit má ustane jakkoliv velký hematom… Věř v to. A kdyby odešlo, vyplakej se, rozluč se, nezapomeň, ale jdi dál, nic jiného ti ani nezbude. 7 měsíců není tak moc na snažení a ono to jednou dopadne, dítě je zázrak![]()
Anonymní: Taky ti moc držím palce. U mě to bylo v podstatě obdobne, taky byl doktor překvapený, v jakém je děloha dobrém stavu. Říkal, že někdy to tak je, že v podstatě přijde opožděna menstruace a vše se pročistí samo. Já po 2 dnech krvácení den nic, pak ještě 3 dny a trochu špinění. Věděla jsem už z pohotovosti, že pokud není nutná revize, nemusí se snažení odkládat. Teď teda mám slabou druhou čárku, ale moc nesili, tak uvidím. Naštěstí už 1 děťátko doma mam, tak mě dost zaměstnává
, a tedy nemám čas myslet na možné komplikace. Někdy to jde líp, někdy hůř. Tak držím palce, ať se objeví // a vše je ok. Dej vědět ![]()
@Anonymní píše:
@lovean tak to jsi měla štěstíještě jestli se můžu zeptat bolelo tě břicho u toho?
Mě bolelo břicho normálně na začátku těhotenství tak nevím jestli to bylo k tomu nebo ne ale ne pořád ale nějaký bolesti tam byli jako před mesickami ale teď se mi zase různé bolesti vrací ale to už je zase jiná kapitola teď to má zase jiné důvody
@Anonymní píše:
Ahoj všem, už před týdnem jsem začala špinit, jela jsem na pohotovost to jsem byla podle menstruace 7+0 podle ultz 6+2, srdíčko už blikalo na obrazovce, příčina byl hematom 8*3 mm, beru Ascorutin, ALE je to každý den horší a horší, víc a víc krvácím (jako slabší menstruace) když sedím na WC kape ze mě krev světlá..na vložce mám vždy tmavě hnědou krev a do toho mě začlo bolet břicho jako před ms. Tak si tak říkám že je to asi jasný, ikdyz se snažím myslet pozitivně… Řekněte mi prosím vaše zkušenosti jak špatné tak ty dobré..Jsem z toho smutná, snažili jsme se mimco 7 měsíců (vím že to není dlouho oproti některým u vás)a když jsem konečně dočkala pozitivního testu tak přišlo tohleasi jsem se možná potřebovala vypsat a „říct“ někomu co cítím.. děkuju
Ahoj anonymní, ty pocity velmi dobře znám. Já předtím vždy říkala, že v tom raném těhotenství se nemá raději s ničím počítat, opravdu to procento ztat je velké. Ale ona pak vlastní zkušenost je jiná. Já teda doufala do poslední chvíle, ale vnitřně byla připravena přijmout i špatný konec. Asi ti nikdo neřekne nic víc, že je to 50 na 50. Já ti držím palce, aby to dopadlo dobře. Jinak 7 mesicu není opravdu tak dlouhá doba. Dnes rodila moje kamarádka, čekali 4 roky (nechtěli ivf).