Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tě chci jen podpořit, krvácela jsem z hematomu opravdu silně v 8tt, pak ještě ve 12tt a dobře to dopadlo. Záleží také na tom, zda je ten hematom pod nebo nad plodem.
@masima u mě nad plodem, i když jsem se zapomněla zeptat, jak ne velky. Uz jsem na hematom narazila před 2,5 roky, kdy v 11tt došlo k ZT, takže hematom vlastně nic nezpusobil, ale stresuje me to časté špinění..Ale děkuju za uklidnění!! ![]()
Ja jsem mela subchorionicky hematom 7ml nad plodem na prvnim ultrazvuku v 7tt, krvacela jsem jednou v 6tt jasne cervenou krvi celkem dost, tak uz jsem si myslela ze je hotovo.
Pak jeste jednou zaspineni cca v 11tt. Na prvnim screeningu uz tam hematom nebyl.
Leky jsem nemela, normalne pracovala a 2× letela letadlem v 10tt.
Moc zalezi na tom jak je velky, jestli vic nez 10ml tak blby.
S druhou dcerou jsem celý 1. trimestr krvácela/špinila. 2× dokonce tak, jsem si myslela, že je konec. Křeče, krve jak z v.la a vše dobře dopadlo. Od 2. trimestru jsem šla do práce. Brala jsem Utrogestan a Ascorutin.
Je to o nervy a taky o štěstí. Držím palce ![]()
Ahoj holky,
mám za sebou 2. KET, tentokrát úspěšný, byla potvrzena gravidita. Ze začátku byly příznaky jen bolest prsou, pak lehce podbřišek.
Vyděsilo mě ale, že v 5. týdnu jsem měla jednou špinění a teď v 6. jsem krvácela.
Navštívila jsem pohotovost, kde potvrdili srdeční činnost, ale udělali vyšetření pohmatem a ultrazvukem a řekli mi, že no, že krvácím, ať odpočívám.
Další den jsem šla na svou kliniku reprodukce, kde se divili, že tam jsem (původně jsem chtěla jít místo pohotovosti k nim, ale už zavírali). Tam zjistili, že mám hematom na děloze, večer předem nemusel být vidět.
Mám k Estrofemu, Amelgenu a Anopyrinu teď nasazen Ascorutin a Prolutex.
Máte zkušenosti s něčím podobným? Co vám kromě klidu na lůžku pomohlo? Počítám, že může dojít ke vstřebání i k jinému konci.
Díky za vaše postřehy a zkušenosti.
@Freesia1 může pomoct opravdu jen lezet, netahat těžké věci, ja mam dokonce už 4.tyden neschopenku. Na konttole v 10tt stale hematom mam, ale pripada mi jak spageta (dlouhé, ale uzounké),snad na kontrole za 2 tydny už to bude pryč. Ty chodíš do práce? Mas doma už nějaké doma?
Zakl.
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
Moc děkuji za reakci! Jsem teď na neschopence, dělám s malými dětmi, tak by to úplně nešlo skrz nemoci a jejich nošení a tak. Uvidíme, jak to půjde dál.
Deti zatím ještě nemám, toto je 2. pokus KET, předtím byly 3 roky pokusů prirozene, nikdo neumel moc pomoci, tak je to těžké…
Léky mám předepsané, většinou jen ležím, procházka na wc. Od úterka není naštěstí žádná reakce… Ale poboliva to občas, bolí to hlavně v místě, kde jsem měla operovanou cystu.
Velikost hematomu nevím, mám za to, že říkali něco okolo 3 cm. Jsem v 6. týdnu.
Držím palce I tobe, co ti pomáhá, abys zůstala optimistická a neztracela naději? Drž se.
Ahoj, já pro prvním těhotenství špinila/krvácela s přestávkami od začátku až do asi 13. TT, nejdřív bez důvodu, pak se vytvořily 3 malé hematomy, dostala jsem Ascorutin a utrogestan, ale. normalne jsem chodila do práce (pracuji ve škole). Léky nijak zvlášť nezabraly, ale.my.to s prckem i tak zvládli a teď už má syn 2 roky 😊
@Freesia1 užívej si volna a prostě doufej. Já už 10 dni nezaspinila ani nezakrvacela, takže dobrý. Ale v minulém těhotenství jsem si zazila zamlklé těhotenství a bez jakykoliv příznaků, o to to byl větší šok. A teď prostě jen doufám a věřím. Mam doma už 2 děti, tak to vnimam i drobet jinak, ale stejně mám pořád strach, ale nic neovlivnim…
Holky, děkuji, je pravda, že i v centru nám říkali, že je to na přírodě. Tak snad nám všem bude přát. Je pravda, že je to stresující, ale co víc se da teď udělat? Asi krom léků a odpočinku nic. Tak odpocivejme, bude dobre.
Také se přidám, pěkný den, jak se ti daří po měsíci, je už všechno v pořádku?
Zaznamenala jsem teď podobný problém, dneska ráno jsem silně zašpinila tmavě hnědou krví a docela mě to vylekalo. Jsem po IVF léčbě a měla jsem krásně pozitivní TT. Hned jsem šla ke svému OG a ten mi udělal vlastně první kontrolní UZ. Říkal, že jsem zhruba 6-7 tt, plod je v děloze a vypadá v pořádku, dokonce i lehce problikávalo srdíčko.
Ale vedle plodu našel nějaký útvar, prý hematom. Naštěstí je malý, snad jen 7×4mm, ale ani tak to není vůbec příjemné zjištění. Říkal, že je to trochu riziko, ale žádné opatření mi přitom nedoporučil, jen kontrola za 14 dní. Podle toho, co jsem tady četla, tak se nejvíc doporučuje aspoň klidový režim. Taky ještě hodně uvažuji nad tím, že si koupím Ascorutin. Moc doufám, že všechno bude v pořádku ![]()
Zalezi kde je hematom…jestli nad nebo pod embryem… kdyby nad, mohlo by ho smetnout…kdyz je pod, tak by to melo byt oka, odejde a je to…to mi rikala moje gynekolozka…ja u syna spinila a krvacela do pulky druheho trimestru, byl to boj ale dal to..
preji hodne zdaru…
ja mela podobne velky hematom v 7tt, doktor rekl ze to je caste, nic jsem nebrala, pracovala jsem, letela letadlem a ms prvnim screeningu uz tam nebyl
askorutin na tohle nepomuze, kludovy tezim se dooorucuje jen v Cesku, ale jen pro klid duse tehotne, realne je to jedno. preju hodne stesti ![]()
Ahoj holky, jdu si pro podporu. Zjistili mi subchorionální hematom, jsem v 8tt. Je menší, nicméně bylo mi doporučeno se šetřit, nezvedat nic těžkého, ale procházky normálně můžu. Paní doktorka říkala, že už se teď ví, že jen ležet v prvním trimestru nemá moc smysl a nijak zvlášť to nepomůže. A upřímně řečeno, mě už fakt bolí z toho ležení záda a to se třeba chodím projít na chvilku odpoledne.
Jsem na rizikovém a mám pocit, že doma už umřu. Já bych se i ráda koukala na nějaké filmy apod., ale prostě to „neuležím“, ta záda mě fakt nesnesitelně bolí. Jenže všude na diskuzích čtu, že by se mělo jen odpočívat. Budu se řídit tím, co mi řekla doktorka, ale zajímá mě, jestli vám doktor taky třeba neříkal, že při hematomu v prvním trimestru máte normálně fungovat, jen třeba netahat těžká břemena.
Ahojky, jsem v 7tt, těhotenství potvrzené v pondělí a mam potvrzený i hematom. Denne bud spinim nebo krvacim, je to na hlavu. Prožívate někdo také něco podobného? Beru utrogestan, jsem na neschopence, takže den prakticky proležím a stejně krvácím, takže nevím, jestli je to kvůli hematomu nebo potrácím… trápí se někdo taky komplikacemi v 1.trimestru? Podpořme se a třeba prečkejme ten šílený 1.trimestr společně..